Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (537)

H34D 

všechny recenze uživatele

Frajer a mistr pokeru Mel Gibson, sympatická podvodnice Jodie Foster + parádní a v závěru překvapivý scénář dělá z této komedie něco super, co nám zaručeně chybělo. Škoda jen trošku slabšího středu, vtípky s indiány apod. nejsou vůbec špatné, jenže taky ne na 5 hvězdiček. Ale poker mám fakt rád :) 8/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zaplať kdokoli nejsem na Světě ještě nějak extra dlouhý čas. I tak má ale velkou váhu mé konstatování, že jsem za celou tu dobu neviděl lepší koktejl smíchaný ze zábavy a westernové akce. Mel Gibson a Jodie Foster tady jsou k sežrání, k dokonalosti naprosté chybí snad už jen účast Paula Newmana, který roli odřekl. Neodpustím si nezmínit jeden z humorných minidialogů, kterými je film prošpikován a které jsou jedním z největších lákadel ke shlédnutí. "Většinou, když se rozrušíte, zhluboka dýcháte." - "Ale jak to víte? Aha..." ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když porovnám Mela Gibsona současnosti a minulosti, konkrétně třeba s rokem 1994, tak mě sejmulo, jak vysoké sebevědomí Mel do svých hereckých projevů dokázal narvat. Maverick je přesně ten příklad. Mel si tam s herci dělá co chce, dělá si co chce i s Jodie Foster, s pokerovými hráči a hlavně si dělá co chce s divákem. Chvíli se mračí, pak se nečekaně směje. S ním se smějou a mračí i diváci. Chvílemi napětím ani nedýchá, na což diváci odpovídají úplně stejně. Prostě dokáže do svého projevu narvat šíleně moc emocí a projevů. V dnešní době už to takové není, ale chápu ho. Doufám ale, že se do toho zase dostane. Hrozně mu to přeju. Je to skvělý herec. Vždyť každý film, kde se v minulosti objevil, je skvělý. Všecky jeho postavy jsou zapamatováníhodné v nějakém oboru. Maverick třeba v pokeru. Nasadil tak brutální kamennou tvář, že by s ní vyhrál první místo celosvětově v soutěži o bezemoční obličej. Super. Užil jsem si to. Trošičku mi to připomínalo filmy Buda Spencera a Terence Hilla...akorát po americku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek westernů nemohu neváhat s hodnocením. Je Maverick hoden 4* nebo jsou to lepší 3*? Dějově mě Donnerova westernová komedia neuchvátila. Prostředím a oddechovou atmosférou si mě celkem získala. Hereckými výkony hlavních postav mne potěšila. Humorem mi nepřišla extra zábavná a neodrovnala mě, spíš jsem se dobře odreagoval. Řemeslné zpracování potěšilo. Navzdory zdejšímu vysokému hodnocení a také velkému počtu mých oblíbených uživatelů s plným hodnocením nemohu po rozmyšlení udělit 4*. Pro mě jde o western typu Rychlejší než smrt, byť zde je jako bonus snaha o vtip. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Geniální pasáž s indiány, pár výborných vtipů a Danny Glover vyměňující si pohledy s Melem Gibsonem a s tím svým "I´m too old for this shit!", to mě dostávalo do kolen. To ovšem nepřebije fakt, že Maverick je až moc překombinovaná podívaná, že to ve spoustě scén skřípe, že to je předvídatelné na sto honů a že Annabelle je s přehledem největší a nejzákeřnější mrcha v kariéře jinak líbezné a šarmantní Jodie Foster. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (26)

  • Skalní útvar za Maverickem, když hraje stíhaného "nemocného indiána", je známý Half Dome v Yosemitském národním parku v Kalifornii. (džanik)
  • Cca v 9. minutě můžeme slyšet melodie písně „Oh, Dem Golden Slippers“, kterou napsal v roce 1879 James A. Bland. (Winster)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama