Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná, která svým námětem není zcela originální, ale příjemně se sleduje. Jakmile se kolem 40. minuty filmu objeví na scéně Sylvester Stallone, nabírá snímek druhý dech a směřuje k závěru plnému zvratů. Sylvester Stallone není možná velký herec, ale rozhodně to není žádná tragédie. Hráči jsou film, kde neukazuje své vypracované svalstvo, objevuje se tu ve skvěle padnoucím obleku a se seriózními šedinami ve vlasech, jeho grimasy nejsou vůbec špatné a platí tu pak jednoznačně za největšího sympaťáka a nejzářivější hereckou hvězdu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro hráče pokeru: Pro nás ničím zajímavý film kromě toho, že se týká pokeru. Omaha už není v kurzu, teď se prostě hraje Texas holdem. Navíc v době dabingu ještě nebyla zažítá terminologie výrazů, takže většina řečí u stolu mně rvala za uši. Trapné vystřelování karet z rukávu si měli nechat do nějaké estrády. Pro ostatní: Film plný nelogických událostí, který se nás stále snaží nečím překvapit, ale ta snaha je tak křečovitá, až je to k smíchu. Já však při hodnocení jejich snahu beru v potaz. Tolik známých herců bych v něčem takovém opravdu nečekal, ale i to drží film nad hranicí průseru. ()

Reklama

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Poker, ženy a peníze. Co víc si přát. L.A. je plno podvodníků, tak nezbývá než být nejlepší. Originální, celkem vtipně podaný filmový počin s pointou na konci v podobě přechytračení podvádějící party. Sylvester Stallone tam opravdu nemusel být, do role zkušeného karbaníka bych radši obsadil Roberta De Nira nebo Al Pacina. Sly postrádá šarm. A stárnutí je přirozené a neměl by ho zakrývat plastikou. Vypadá totiž potom jako figurína s umělým obličejem. A těch 96 minut filmu uteče stejně rychle, jako se písek přesype v přesýpacích hodinách. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film je kvalitně natočený, velmi slušně obsazený a námět je pro mě dostatečně atraktivní, abych se mohl hodně dobře bavit, Gabriel Byrne si opět střihnul roli, která mu naprosto přesně seděla a potěšil mě i Sylvester Stallone, který mě v klidnějších rolích stárnoucích gangsterů/ hazardních hráčů baví víc než jako důchodce John Rambo nebo Rocky Balboa. Problém spočíval v tom, že měl příběh příliš monotónní průběh, asi jsem čekal trochu živější děj. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film podle konceptu "každý vykouří s každým". Líbí se mi filmy z tohoto prostředí, jen toho pokerového umění tam nebylo ukázáno moc - ne jako v jiných filmech. Každopádně volba S. Stalloneho je pro mě vždy dobrá, protože mám toho herce rád a jeho charisma mě uchvátí v kterémkoli filmu. Takže - nebylo to špatné, závěr trochu přeplácaný - 59 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Během filmu můžete několikrát vidět Stalloneho, jak si natírá ruce olejem. To dělá spousta karetních mágů, udržují tím jemné ruce, a zlepší se také manipulace s kartami. (PußyMagnet)
  • Karetní triky na začátku filmu provádí scénárista/režisér Damian Nieman, R. Paul Wilson, Jason England, a Earl Nelson, všichni známí karetní mágové. Earl Nelson a R. Paul Wilson dokonce učili kvůli filmu Sylvestera Stalloneho a Stuarta Townsenda jak dělat správně karetní triky. (PußyMagnet)
  • Mnoho situací je odkazem na knihu Karla Johnsona "The Magician and the Cardsharp". Například Malini dostal jméno od slavného kouzelníka uvedeného v knize a Shade je výraz pro podvodný karetní trik. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama