Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když jsem chodil ještě na základku, z kámošama jsme strašně rádi hráli poker. A najednou se objevil tento film. Všichni jsme si řekli, že se na to podíváme a podívali. A další den jsme si ve škole povídali o filmu a hráli přesně tak, jak v tomto filmu. Pro nás byli Hráči kultovní pokerovský film. A mě se nehorázně líbil a to jsem ještě o kvalitách filmových zážitků neměl ani ponětí. No a teď, když jsem to viděl po několika letech, musím jen souhlasit s mými pocity tenkrát. Ten film je opravdu skvělý. Nejen pro děj, který je vcelku klasika, ale to vyjádření jednotlivých postav. Matt Damon zahrál dobře a jeho postavu jsem mu věřil každou minutu. No a Edward Norton, ten se role zhostil velkolepě. Hlavně to, jak dokázal být povahově tak akorát na ranu. Prostě kámoš, kterej zvoře, co se dá. K tomuto snímku se budu velice rád vracet, jednak proto, abych zavzpomínal na svoje mládí, a taky protože je to vyloženě kvalitní film. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo, ako film o drogách. Veď gamblerstvo je podobná závislosť ako drogy. Bol som príjemne prekvapený, keď sa pred mnou odvíjal príbeh bez klišé, príbeh, ktorý aj diváka, ktorý vie iba to, že nejaké karty existujú a matne si spomína, že pred rokmi si zahral, sedmu, žolíka alebo kanastu, dokázal vtiahnuť do seba. Príbeh, ktorý si s chuťou a im príslušnou profesionalitou odohrali herecké esá, pričom dobre boli vybraní i herci epizódnych postáv. Príbeh, ktorý nekončil hollywoodskym happy endom, ale iba hráča po komplikovanom ubehnutí jedného kola opäť postavil do štartovacích blokov. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Flop, Turn, River. Check, Raise, Fold jsou pokerové výrazy varianty Texas Hold'em, kterých si v snímku docela užijete. Nečekejte však jakýkoliv přesah, tady se prostě a jednoduše nastaví hlavní děj, rozdají karty a spustí 121 minutová zábava, krerá s titulkama zkončí, stejně jako divákovy myšlenky nad tím co právě viděl. Ony dvě hodiny jsou však poměrně hustě našlápnuté zajímavýma situacema, ve kterých by divák díky velice povedenému castingu neměl mít problém s empatií, zejména do hlavní postavy Matta Damona, která velice přirozeně vtahuje do děje. Zvláštně se své role chopil Norton, ovšem pokud bych se měl pozastavit nad někým jiným než Damonem byl by to spíše John Malkovich a jeho ruský Teddy KGB, který na sebe strhne veškerou pozornost kdykoliv se objeví (škoda, že je to spíše sporadicky). Jako celek nepůsobí Hráči možná tak kompaktně a John Dahl z nich mohl "vytřískat" daleko více. Pokud však hledáte pohodový film, který si na nic nehraje mohli by Hráči být správnou volbou. Listen, here's the thing. If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you ARE the sucker. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemůžeme utíkat od toho, co jsme. Náš osud si nás vybere.“ Vášeň pro hru rovnající se zničující závislosti…Na tomhle filmu se mi moc líbilo, že nemusíte být hráčem, dokonce nepotřebujete ani znát pravidla k tomu, abyste si ho užili. Snímek je navíc vyvážený co do poměru hraní karet a dění mimo herní stoly, kde oba hlavní hrdinové klesají stále níž. Na Hráče jsem se primárně chtěl podívat právě kvůli ústřední dvojici a ti jsou naprostí sympaťáci, kterým lehce odpustíte, že občas fixlují, jak kdyby se nechumelilo (tedy hlavně Červ, který nezná míru). Ale dobré jsou i vedlejší postavy, kupříkladu takový Malkovichův Rus, který mi sice s tím přízvukem přišel nejdřív trochu k smíchu, ale jak jsem si na něj zvykl, stále víc jsem si užíval jeho ztvárnění. Nadšení do hry spolu s chutí na stále další se na plátno podařilo převést zdařile, jednotlivé „partičky“ baví, a pak je tu samozřejmě napínavý poslední duel…Samotný konec se mně líbil a ve svém vyznění mi přišel i vlastně dost pravděpodobný. Vidím to na solidní 4*. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zahrál bych si. Teda kdybych uměl hrát. :) Damon, Norton, Turturo, Malkovitch, nádherná Famke Janssen. Ti všichni hrají přímo hypnoticky a já sám sebe pozoroval jak padám do světa králů, královen, kluků a vysokých sázek. Navíc konec nepatří mezi klasické konce "s ponaučením", i když... svým způsobem patří. A víte co? Nechám to na vás. Když během první půl hodiny u stolu nerozeznáš blba, pak jsi blb ty. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v autentických newyorských klubech, v Taj Mahal Casino v Atlantic City, v Siwanoy Country Clubu v Bronxville a v Newarku. (Tygrys)
  • Při realizaci filmu spolupracovali mistři a znalci pokeru. Hlavním konzultantem se stal známý hráč Mike Selza. (Tygrys)

Reklama

Reklama