Reklama

Reklama

TAP: Maxova Hra

(studentský film)
  • USA Tap: Max's Game
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

,,Na světě jsou jen dobré konce. Jestli to není happyend, není to konec.“ Karel Adam (Ondřej Holeček) si tím ale není jistý. Před několika lety on a jeho čtyři přátelé byli vrcholovými hráči v karetním klubu Fireball a zažívali nejlepší časy svého života. Nic jim nechybělo. Nic nepotřebovali. Měli jeden druhého. Bohužel, tyto časy jsou již dávno pryč. Skupina se rozpadla. Fireball jeho majitel prodal. Pouze Karel nezapomněl a navštěvuje zavřený klub. Vzpomíná a čeká. Jen vědět na co… Maxova hra je příběh o přátelství, které rozdělila láska, o přátelství, které rozdělil čas, o přátelství, které rozdělila sláva a o přátelství, které spojily vzpomínky. Přidejte se ke Karlovi na cestě za druhou šancí prožít ty nejkrásnější chvíle. Šancí nejspíš poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (17)

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Pěkné, na první dílko. Po technické stránce to jistě doženou v dalších projektech (hlavně chybí synchronní ruchy). Co se týče hudby, tu měli vkusnou a řekl bych vcelku vlezlou, což je dobře zapamatovatelné plus. Co se týče tempa: pomalé, zbytečně rozvleklé, nudné. Dialogy, často se opakující, suché. Kdyby byl film kratší, jenom by mu to prospělo. Jinak určitě pozitivní projekt a držím pěsti. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě to má, jako každý amatérský fanfilm, nedostatky. Námět výborný, ale scénář by potřeboval přepsat, zejména dialogy které tahají za uši nebo jsou nechtěně komické, střih by potřeboval pořádně přitvrdit, hercům by prospělo trochu se uvolnit a zejména první půlce výrazně chybí tempo. Na druhou stranu je tu ovšem řada velkých plus. Ve druhé půlce má film parádní atmosféru, která mě vrátila do let kdy jsem MtG hrál, znovu ve mě oživila všechny ty pocity zažívané na turnajích, a také mi umožnil vrátit se do míst, kde jsem také hrával, včetně dnes již neexistující herny Dungeon, kde jsem sám prožil asi to nejlepší magicové období. Bavilo mě strhující finále, kdy jsem měl sto chutí vzít karty a jít to taky zase zkusit. A už jen za to si zaslouží film a jeho tvůrci ocenit a pochválit. ()

Reklama

Vampireman 

všechny recenze uživatele

K TAP jsem přistupoval jako k průseru a možná paradoxně mi tak dal nejvíc. Gebil jsem se hrubejm replikám, které tam solí úplně všichni, i celýmu emocionálně přepjatýmu uchopení filmu (nejlepší je vyobrazení radosti, jakožto půldenní běhání do noci někde na Hůrce u Kauflandu). Po režijní stránce pak poslední čtyřicetiminutovka, na jakože mistrovství ČR, vydatně šlape a rozhodně jsem měl chuť jít si zase Magic zahrát. Z mého úhlu pohledu dobrý. Btw. nechápu, proč má hlavní hrdina na sobě triko s nápisem The Incredible HLUK. ()

Jarlaxle 

všechny recenze uživatele

No, řekněme si upřímně, že o nějakém hraní (filmovém) tu nemůže být moc řeč. Scénář za moc nestojí. A celkově tento film asi nezaujme moc lidí, kteří se kolem MTG netočí... Na druhou stranu, na to, že se jedná o studentský projekt za pár korun, má místy docela slušnou hudbu. Kamera v některých pasážích taky není úplně marná. A když přihlédneme k tomu, že všechny postavy jsou ztvárněny neherci, a že se jedná o prvotinu autorů, není to zas tak zlé. Pokud se tvůrci poučí z chyb, dotáhnou do konce některé nápady a přidají k tomu lepší příběh, mohlo by to příště daleko zajímavější :-) ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Pokud budeme brát v potaz, že je to studentský nízkorozpočtový film, není to nijak špatné. Kamera má své světlé okamžiky a hlavně hudba je velmi nadstandardní prvek. Režie ma pár zajímavých nápadů; libí se mi temný obrázky na začátku nebo ranní příprava před finálem. Bohužel, kde to hodně vázne, je scénář. Moc se mluví, málo dělá, často mnoho povyku pro nic a některé problematiky se řeší až abnormálně hluboce. Herecky to není nijak profesionální, i když mě hlavní postava mile překvapila. Přijde mi škoda, že herci se mi nezdáli do hry tak zainteresovaní a pro fanoušky hry jsou tedy mnohdy gesta a hlavně použitá terminologie trochu zvláštní. Každopádně, potenciál tu je, ale musí se některé věci dotáhnout do konce, použít o něco více kreativity a hlavně ten scénář. Třeba se dočkáme. "Zase další kalba.." ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o historicky první film inspirovaný karetní hrou „Magic: The Gathering“. (Arbiter)
  • Natáčení v karetních klubech bylo doprovázeno nešťastnými náhodami: klub Dungeon byl prodán, klub Černý rytíř procházel rekonstrukcí a natáčení v klubu Zlatý drak se muselo nesčetněkrát odkládat. (Arbiter)
  • Nezávislý snímek vznikal déle než rok. Rozpočet přitom činil pouhých 8 000 kč. (Arbiter)

Reklama

Reklama