Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Další věc ke které jsem se dostala zbytečně pozdě jenom proto, že mě odradily mé vlastní předsudky - i když v té záplavě seriálů se mi nikdo nemůže divit. Jakmile ale člověk jednou nasedne, už se v tom veze. Přes občasná příliš konverzační místa a snahy o hlubší oduševnělé dialogy a morální rozbory, je tu i plno napínavých momentů a docela dobré akce a celé se to tak nějak nese v duchu takové té surové reality, kterou mám ráda. ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Lidstvo zdecimoval záhadný virus. Přežilo jen pár jedinců. Svět se změnil a lidé v něm také. Co já NATO? Jednotlivé postavy jsou poměrně sympatické a není problém si najít svého hrdinu (u mě zvítězil zbohatlický floutek Al). Díly na sebe plynule navazují i když jsou ohraničeny uceleným příběhem. Seriál přichází se zajímavými nápady (především skupina vedena bývalou ministryní, je nadmíru zajímavá) a nebojí se ukázat lidskou stránku z druhé "temnější" strany. Suma sumárum: nečekaně milé překvapení s pár mouchami. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V první sérii mírně stereotypní a spíše umírněná "evropská" variace na postapo filmy, byť bez zombie či podobných fantasy vylomenin. Postavy zpočátku jsou sice mírně nesympatické, nejedná se o klasické líbivé typy, ale člověk k nim po zhruba 6 dílech přilne a i přes časté kiksy v logice jednání s nimi začne žít jejich příběh (a ve výsledku se zalíbí i zpočátku nesmírně otravná Samantha). Pomáhá tomu i kvalitnější druhá série, která se už netočí na místě, ale postavy jsou více v pohybu, v nebezpečí a dostávají se do vyhrocenějších situací. Škoda, že to celé končí cliffhangerem. Naštěstí se alespoň ta jedna linka s hledáním ztraceného syna dočká uzavření, takže tvůrcům leccos odpustím. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Prvý diel katastrofálny, druhý som odkladal pár dní, ale rastúca kvalita bola poznať hneď ako sa prestala riešiť počiatočná chrípková pendémia. Od tretieho dielu som vedel, že som našiel ďalšiu návykový post apo záležitosť. Pozor, jedná sa o klasickú vzťahovku na pozadí vírusovej pandémie. Žiadna veľká akcia, väčšinou ani prehnané emócie. Rozdiel medzi americkou a anglickou produkciou je okamžite jasný. Je škoda, že o ďalšom osude seriálu sa ešte nerozhodlo, každopádne tlieskam za konec druhej série, ak seriál skončí mal hlavu a pätu, ak sa odpáli ďalšia séria, nadviazať nebude problém. (8/10) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Ne! Ale potěšilo a zabavilo. Škoda, že to nebylo: jít odněkud někam, ale "motáme se dokola a navštěvujem ty samá místa". Triky? Ha, ha. Ale tady platí: i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo. Postavy: vede Tom - takový terminátor, vzbuzuje respekt i lítost. Aby - taková matka všech. Taky bych jí poslouchal. Al - takový floutek o ničem. Sarah - fakt se mi nelíbila, byla to kráva, ale ke konci mi jí bylo naopak líto a líbila se mi trochu více. Hezká proměna charakteru. Anya - od té bych se nechal ošetřovat pořád. Nažid - ten prcek mi občas lez na nervy, ale do party se skvěle hodil. Greg - takový pragmatik, co občas ztratí nervy a je to psychotik. Celá ta parta byla skvěle sestavená. Taková zvláštně stmelená rodinka za ještě zvláštnějších okolností. Neubráním se srovnání s Resident Evil. Vir, co unikne a málem vyhladí lidstvo? A ta společnost, co to spáchala? To se přímo nabízí. závěrem: Krásně strávený čas u obrazovky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)
  • Roger Lloyd-Pack je jediný herec, který hrál jak v původní verzi z roku 1975, tak i v remaku z roku 2008. (Mara12)
  • Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů. (Lembi4)

Reklama

Reklama