Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle byl fakt děs. Minimum pozitiv se vyčerpá rychle - pár brutálních smrtí. Zbytek je strašnej. Hned zezačátku scéna, ze který se člověk dozví, že zřejmě všichni funebráci by rádi spali s mrtvolama a následuje nejzbytečnější a hrozně dlouhá a nudná snová sekvence. Pak tu máme nějaký Michaelovy halušky, který se bohužel zjevujou dost často, a co hůř, Michael se navíc producíruje bez masky a vypadá jak nějakej zarostlej dřevorubec. Když už musí bejt v hororu scéna sundání kultovní masky, měla by bejt pojatá opatrně, kdežto tady jsou klidně dlouhý záběry na Myersův plnovous a dlouhý háro, no děs, ta postava tím úplně ztrácí svou mystiku. Nic horšího už se nemohlo stát. Vlastně mohlo, psychiatr McDowella, kterej byl v jedničce snesitelná postava, se zničehonic přerodil v totálního dementa, zato na hrdinu si hrát nepřestal. Navíc neuměřená stopáž dvou hodin je smrtící. Ale průšvih se po jedničce dal čekat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Michael Myers nezemřel. Michael Myers je živ a zdráv a výstřel z pistole jeho sestry Angely z předchozího dílu ho neusmrtil. A on si jde pro svou sestru. A vrací se přesně na Halloween, jak je u něho dobrým zvykem. Spolu s ním se na scénu vrací i psychiatr Loomis (v celkem zajímavém podání Malcolm McDowella) a bude to krvavější a brutálnější svátek všech mrtvých, než kdykoliv předtím, protože Michael se jen obtížně vyrovnává se sebevraždou své matky a ta se mu stále zjevuje, i spolu s ním, když byl ještě dítě, jako duch, a žádá odplatu. Rob Zombie to pojal opravdu po svém a jako autor scénáře si vedle originálně pojatých vražd, kterých je nejméně tucet, dovolil i určité inovace, jako je třeba Michael Myers bez masky nebo jeho matka v podobě ducha. Nic proti inovativním zpestřením, ale aby se o nich mohlo tvrdit, že jsou oživením, musely by i dostatečně fungovat a to se bohužel v případě matčina zjevení s bílým koněm neděje, tento element působí hodně rušivě a současně i nedotaženě. Oproti tomu ve vraždění a brutalitě šel Zombie ještě o stupínek výš než minule a dočkáme se nevšedního vyvraždění osádky nočního striptýzového baru anebo úderné likvidace místních vidláků. Velkým plusem pro Zombieho hovoří fakt, že upadlou hororovou sérii vytáhl ze dna a dal ji nový rozměr, který je současnému divákovi bližší než Carpenterovo pojetí. Ovšem snaha přiblížit postavu vražedného monstra a polidštit ji však vychází naprázdno. Snad to vyjde příště. 60% ()

Reklama

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Kde začít? Talentovaný tvůrce Rob Zombie podruhé vkročil do řeky zvané Halloween a jestli to před dvěma lety v remaku byla zamsrádlá severočeská Bílina, letos už se ani nedá mluvit o řece. Haloween II totiž ze všeho nejvíce připomíná hnusnou stoku plnou hoven a mrtvých zvířat. Stoku, která neví kudy chce téct a jejímž jediným cílem je vypadat jinak než všechny předešlé. To se druhému Halloweenu daří naplňovat na jedničku, což bohužel není zrovna dvakrát výhra. A tak bezdomovec Michael s vizáží přerostlého myslivce pobíhá krajinou za doprovodu své mrtvé matky a sebe sama coby nesympatického děcka. Občas někoho zamorduje, ale všem výkonům chybí styl a bezcitnost, které si u něj tolik ceníme. Ostatní herci jsou na tom ještě mnohem hůře, protože, narozdíl od MM, který řekne (!) jedinou větičku, jsou nuceni neustále proklamovat kraviny ze scénáře. Navíc jsou v drtivé většině prostě nesympatičtí, takže jednoduše není důvod s nimi, coby obětmi jakkoli soucítit. Příběh neexistuje a brutalita sice nezná hranic, nicméně je nezajímavá a nudná, jako ostatně celý tenhle kousek. Ještě včera bych řekl, že nejhorším Halloweenem je trojka od Wallaceho. Ale pak jsem viděl tohle... ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to do píči bylo?! První remake ještě překvapivě nebyl vůbec špatnej, ale tohle je naprostá katastrofa a totální urážka. Od začátku jsem tu nepobíral jak může sérii Haloween někdo takhle zprasit, ale fakt se jim to povedlo. tenhle film mě neskutečně nasral. Tohle si můj oblíbený masový vrah rozhodně nazasloužil.0% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Danielle Harris hrala v dvoch častiach halloweenskej série - tu a v štvorke - a na tieto dve časti mám zhruba rovnaký názor: Priemer. Absolútny a ničím nevýrazný, aj keď obe sa snažili byť niečím viacej (štvorka tým nápadom s malou Danielle, zombieho reboot-pokračovanie halucináciami), kvalitatívne sú v podstate obe rovnako chabé a bez napätia. A McDowell je tu už totálny šašek. Škoda, že nakoniec nešlo o remake naozajstnej H dvojky, ako to spočiatku vyzeralo. 50%   Môj osobný rebríček halloweenskej série: H7 (H20), H1, H2, H9, H5, H1 (reboot), H4, H2 (reboot), H3, H8, H6 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Atlantě ve státě Georgia. (Chatterer)
  • Severoamerické tržby byly 33,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 39,4 mil. (NIRO)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 54. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama