Reklama

Reklama

Borgiové

(seriál)
  • Česko Borgiové - moc a vášeň (více)
Trailer 6
Kanada / Irsko / Maďarsko, (2011–2013), 24 h 42 min (Minutáž: 46–58 min)

Tvůrci:

Neil Jordan

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Jeremy Irons, François Arnaud, Holliday Grainger, Peter Sullivan, Sean Harris, Joanne Whalley, Lotte Verbeek, Colm Feore, David Oakes, Gina McKee (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Řím roku 1492, centrum křesťanského světa, sídlo papežství. Papež měl moc korunovat krále a mohl je také koruny zbavit, měl sílu ovlivnit chod impérií. Papež Innocent VIII. umíral, církev se utápěla v korupci a papežský trůn byla výhra, kterou chtěl každý… Seriál Borgiové je ucelený nepřikrášlený portrét jednoho z nejvíce fascinujících rodů minulosti. Oscarem oceněný Jeremy Irons hraje Rodriga Borgiu - vychytralého, manipulativního patriarchu rodinného klanu, který stoupá do nejvyšších kruhů moci na pozadí renesanční Itálie. Buduje své impérium prostřednictvím korupce svaté katolické církve a nastoluje nelítostnou nadvládu síly a okázalé krutosti. Seriál začíná v době, kdy Rodrigo podplácí, kupuje si a protlačí se na cestu k papežství, stává se papežem Alexandrem VI. Po boku mu stojí jeho dva machiavelističtí synové Cesare a Juan a skandálně krásná dcera Lucrezia. Seriál se odehrává v jednom z nejvýznamnějších období historie - právě vrcholí renesance a je objevován Nový svět. Současníci Da Vinciho, Michelangela a Medicejských - Borgiové byly kontroverzní a kacířští, ani ne tak proto, že prováděli činy do té doby neslýchané, ale proto, že v tom byli lepší, než jejich nepřátelé. A přitom se dopustili prakticky každého ze seznamu hříchů a nemálo dalších sami vymysleli. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Igy007

Igy007 (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí všech dílů chválím dvě věci : výpravu a herecké výkony; krása. Ale jinak teda musím říct, že tohle byli nějací seriáloví Bordžové, skutečnost o nich byla nejspíš ještě temnější. A asi se v takových kruzích nikdy nic nezmění. A co ten konec nekonec ? To jako fakt ? Po třech sériích neuměli děj dotáhnout až do momentu smrti Lucrezie ? Historické odchylky ani nekomentuju ... radši :-)))) 

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

A.C.C.B

Keby to aspoň ukončili smrťou pápeža. Ale tak zrejme sa objavili projekty, ktoré menej stoja a vynášajú viac...

lucascus

lucascus (hodnocení, recenze)

jo holt, taky jsem byl před rokem rozhořčen....pomalu už to odeznívá.. :) Věřím, že to nebyla otázka peněz, ty by se na projekt jistě našly...

na příspěvěk reagoval MsUtahraptor

 (hodnocení, recenze)

nikdo mě za poslední dobu nenasral víc než Showtime... jako ukončit seriál v půlce osudů borgiů je fakt pitomý, hlavně když to nejlepší teprvě mělo nastat... :(:(:(

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

DaViD : No ale to se už nedozvíme :) alespoň Jeremy nám to už nepředvede.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Drtic

Jinak ad mé "končit se má v nejlepším"; tím jsem myslel seriál po stránce kvalit apod.; čistě "dějinně" to nejlepší z osudů a činů Borgiovců má teprve nastat...

MsUtahraptor

MsUtahraptor (hodnocení, recenze)

Z FB Bring Back The Borgias:

"... Last night we participated in a conference call with www.smgo.tv (@SMGOTV) and are poised to move forward on our mission for a proper conclusion to our beloved show.

SMGO has laid out 5 simple steps for accomplishing our mission: Suggest > Vote > Fund > Produce > Play ..."

rockstorm

rockstorm (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Ano, máš pravdu, od začátku se počítalo se čtyřmi sériemi jako u Tudorovců. Potom místo poslední série slibovali jako zakončení dvouhodinový film a nakonec se vykašlali na všechno, což mě hodně mrzí. Petici jsem podepsala, nečekám, že by ta čtvrtá série byla, ale možná , když by to podepsalo dost lidí, tak by se znovu mohli zamyslet aspoň nad tím filmem. Je to trochu naivní, ale...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Drtic

Tyhle petice... Změnily někdy něco? Obávám se, že stanice má velmi dobře spočítán kolik jí stojí produkce/reklama seriálu a jak je sledovaný (a následně prodávaný; ať již do světa či na netu či na nosičích). Kdyby to bylo rentabilní, tak by nekončili. Navíc končit se má v nejlepším a to se tady podařilo, byť samozřejmě nezastírám, že čistě jako divák bych právě ještě tu jednu sezónu ocenil (jak jsem psal níže, jsem přesvědčen, že to bylo původně koncipován na čtyři série; dokonce to snad Jordan u první někde prohlásil).

na příspěvěk reagoval rockstorm

erased

erased (hodnocení, recenze)

lucascus

tak to mám konečně za sebou a po Borgiovcích se mi bude fakt stýskat, protože ty zápletky co jmenuješ by ještě nějakou tu sérii s lehkostí utáhly. Na druhou stranu, jestli se má končit v nejlepším, tak se asi podařilo, Alexandr na vrcholu sil, Valentino na raketovém vzestupu a Lucrezia konečně členkou rodiny se vším co si jméno nese. U těch posledních dílů mi vážně trnulo takže jsem vlastně asi i rád že to skončilo tak intenzivně a ne pomalým odumíráním jak je to v TV obvyklé :)

MsUtahraptor

MsUtahraptor (hodnocení, recenze)

Drtic

Už skoro 9000, zatím to roste. Pomalu, ale roste. :)

 

A co se týče 03×10, souhlasím. Viděla jsem zatím dvakrát a žádného odumírání jsem si nevšimla, spíš naopak.

Drtic

Drtic (hodnocení, recenze)

Neil Jordan „4. série nevznikne z mnoha důvodů, ale epizoda The Prince mi už během psaní a natáčení připadala jako konec cesty pro rodinu Borgiů. Vše, co je jako rodinu pojilo dohromady, v tomto díle odumře, a co se mně týče, rodina byla vždy středobodem celého příběhu."

Radšej keby nekecal ževraj odumre. Teraz som dopozeral posledný diel a nič také som si nevšimol. Jednoducho to v najlepšom utnuly. Tá peticia je taktiež nič moc 7000 ľudí je málo moc málo. Bohužial seriál nemal takú sledovanost, ale tym filmom to zakončiť mohli ten by bol predsa len lacnejší než ďalších 10 dielou série.

na příspěvěk reagoval MsUtahraptor, DaViD´82, DaViD´82

lucascus

lucascus (hodnocení, recenze)

erased

A bolí to ještě více poté, co jsem viděl předposlední (devátý) díl, kde konečně Césare se svým otcem spojí své síly. Je jasné, že pátá a případně další série by již byla zbytečná, ale pokud by se tvůrci rozhodli natočit čtyřku, měli by pořád z čeho čerpat -SPOILER - Lucrézii by čekala ještě jedna svatba, která je označována jako "ples kurtizán" (1501), bez zajímavostí by nebyly ani potyčky Césara s novým papežem (1504), jeho uvěznění ve Španělsku, následovný útěk no a konečně jeho smrt při dobývání (1507) - tímto rokem by se seriál mohl krásně uzavřít, protože poté už opravdu není divákovi co nabídnout (Lucrézie se totiž usadila a začala vést "nudný" život). Jak tedy říkám, události je opravdu ještě tak na jednu sérii.

na příspěvěk reagoval Apollyon09, erased

erased

erased (hodnocení, recenze)

Drtic

To teda, naopak teprve tehdy začínalo to nejlepší. Vedle Firefly asi nejsmutnější zrušení seriálu tbh...

na příspěvěk reagoval lucascus

Drtic

Drtic (hodnocení, recenze)

Tak to je velká škoda čakal som, že nejakým spôsobom to už zakončia. Ale za všetkým sú peniaze a tento seriál musel byť drahý. Už keď som videl promo k 10 epizóde som mal zlé tušenie, že toto bude koniec. Irons bol ťahúňom seriálu, ale François Arnaud za ním vôbec nezaostával a klidne by si aj ako samotný Cesare zaslúžil jednu celú sériu pretože vôbec nesúhlasím z vyjadrením Neila Jordane, že posledné roky životom papeža a Cesareho už neboli zaujímavé čo alespoň v Cesareho prípade nieje vôbec pravda.

na příspěvěk reagoval erased

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Lépe končit v nejlepším, byť přiznávám, že jsem tak nějak od první série počítal spíše se čtyřmi. A myslím, že i tvůrci takový záměr měli; snad to nevyzní do ztracena...

JohnCZ

JohnCZ (hodnocení, recenze)

Škoda, ale tak to bývá. Kraviny běžej dál a mají nekonečno sérií a kvalitní seriály dlouho nevydržej :( Snad se to tvůrcům povede alespoň důstojně uzavřít.

rockstorm

rockstorm (hodnocení, recenze)

Ani mě to nepotěšilo a to je docela slabé slovo, točí se spousta nehorázných kravin a tenhle skvěký seriál zruší...smutné...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Girili

Protože ty en titulky, jsou většinou "přímo z TV", jenže ty ripy na netu jsou z webu, kde Showtime seriál uvádí aktuálně o epizodu dopředu oproti premiéře v televizi. Čili titulky (anglické) se objevují hned, ale na TV ripy a nikoli ty webové... 

na příspěvěk reagoval Girili

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Otázka : Nevíte co to bylo za druh ryb ? myslím ty co trošku pocuchali tělo toho hodného pána :o)

na příspěvěk reagoval rockstorm

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama