Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletý Andy se těžce vyrovnává s tím, že byl pro svoji školní práci spárován se všeobecně neoblíbeným spolužákem Stanleym. Postupně se tak musí učit toleranci, zvláště pak, když se jeho oblíbený učitel Simon stane předmětem zlomyslné pomluvy. (Caminzind)

Videa (2)

Trailer

Recenze (53)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento snímek měl hned dva silné momenty - vystoupení "ušopleska" Stanleyho,který všem hlupákům vytřel zrak svým krásným hlasem a skladbou,kterou složil.Dalším srdcervoucím momentem pro mě bylo uznání žáků starému oblíbenému učiteli Mr.Simonovi.Přestože se celou dobu tento film točil kolem tématu šikany a předsudků tak musím říct,že to nebylo vůbec nepříjemné sledovat.Skvělý herecký výstup Eda Harrise stojí za ocenění.Co bych vytkla je asi jedině způsob uvádění hlavních titulků s útržky historických amerických zpráv,jelikož mi to příliš evokuje válečné období, ale oceňuji konečné dovyprávění příběhů studentů.Ano tolerance je něco, co nás jakýmsi způsobem posune dál,protože nikdo z nás už nechce znovu vstoupit takto negativně do dějin jako tomu bylo před námi... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemná, indiem trochu šmrncnutá jednohubka, na které mě baví, že přes navenek puberťácky působící prostředí hovoří Pavone k divákovi hodně dospělou formou. Mě to sedlo a to i přes to, že tyhle naivní zápletky s přesahem moc nemusím. Tentokrát ale čtyři, i když trochu odřené. Human dignity + Compassion = Peace ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak takýchto idiotov si do svojich tupých rodinných pseudokomédií snádˇ nevyberá ani Poledňáková ! Udeľujem dve hviezdičky, pretože som čakal mega hovadinu a nakoniec sa z toho vykľuje taká polodráma reznutá pre všetky vekové kategorie. P.S. Talent show nemala chybu! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Subžánr dramat ze školního prostředí se silným vnitřním poselstvím má v americké kinematografii své nesporné místo a už v něm také vznikla celá řada silných snímků, film mně dosud utajeného režiséra Michaela Pavoneho aspiruje ovšem zařadit se k těm nejpůsobivějším. Příběh zasazený do 60. let v sobě na malém prostoru kombinuje závažnější momenty (zpravidla obecnějšího charakteru vypovídajících cosi o bolavých místech americké společnosti) a odlehčenější okamžiky spojené s životem školou a dospíváním povinného mladého muže, jehož rastr je mírněn a idealizován blahosklonnou optikou mládí. Ve výsledku jde ale mnohem více o drama, než o komedii. Skvělý herecký výkon podal Ed Harris, který tak překvapivě vybočil ze své obvyklé škatulky drsných mužů různých amerických silových složek. Při jeho sledování jsem si nejednou říkal: Jsem rád divákem, to jsem... ,,Lidská důstojnost + Soucit = Mír" ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem boj proti předsudkům, kdy se učitel, označený za homosexuála, snaží své jméno očistit, potažmo chce svému v okolí vštípit, že nezáleží na tom, kdo si koho bere do postele. V tomto případě se jedná o druhou možnost, ale případ oblíbeného učitele tu je spíše až druhotným motivem. Tím hlavním je ukázka amerického školního prostředí padesátých let, včetně prvních lásek, školních sígrů, outsiderů a podobně. V tom všem se motá hlavní hrdina Andy a snaží si vyjasnit priority. Ed Harris výborný, sympaticky působila i převážná většina dětských hrdinů, ale místy se film až příliš táhl a občas se opakoval. Pozitiva ale převažují, protože se jednalo o celkem milou podívanou, takže 65%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Činely použité v soutěži talentů jsou značky Sabian. Film se odehrává v 60. letech, ale společnost Sabian byla založena až v roce 1981. (Agita)

Reklama

Reklama