Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 2

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 396)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Copák to mohlo vzít jinéj konéc, když zasejc brouzdál kolem týho Čórtova hrádu?" Dílo odvedené s naprostou profesionální zručností a filmařským umem, které sice neobsahuje nic nového, převratného ani nečekaného, ale ono je to spíš dobře, třeba v Insidious se film díky jakýmsi pokusům o inovaci zvrátil do nechtěné komedie (plynová maska proti duchům, ach ty asociace). Radcliffe nekazí, ovšem auru takřka císařskou dodává své postavě můj oblíbený Caesar Ciarán Hinds. Příjemný horor na sychravý večer, kde blata jsou správně mlhavá, mlha správně hustá, v opuštěném domě vše správně trouchniví a vrže, svíčky zhasínají ve správný čas a bledé děti se zjevují v nejlepších chvílích. Má to atmosféru, skvělé prostředí a sympatické hrdiny. Mně to stačilo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Odharryovaný Daniel předvádí velmi solidní výkon v hororu velmi nevyváženého tempa. Ve vlažnějším rozjezdu se sice úspěšně buduje obstojná mystery atmosféra a film má svůj hlavní vrchol ve druhý třetině - noc v domě - druhý finále je ale o dost slabší a rychle ztrácí tempo. Divák by se měl připravit, že uvidí mnoho až příliš provařenejch věcí (což se podle mě do remakeu staršího filmu, kterej má přece jen trochu inovovat a vylepšovat, nehodí) jako např. zapálení svíčky=lekačka, záběr přes rameno na ducha, hrdina se otočí, duch fuč apod. Pokud se přes to přenese, čeká ho místy slušná hororová záležitost, která sice jako celek moc neobstojí, ale svoje strašení si odbude se ctí. Jo, a ještě... Já chápu, že tohle je natočený podle staršího filmu a k zápletce se má od začátku přistupovat jako k neoriginální nýbrž fungující, nicméně vyústění takhle moc nenápaditý mě prostě zklamalo. Chválím ovšem Daniela, Ciarána a Janet McTeer, uhráli to s přehledem. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Přiznávám zcela dobrovolně, že horory nejsou mým oblíbeným žánrem, tudíž The Woman in Black běžela v kině celých šest týdnů, než jsem se na ni odhodlala zajít. (Touha vidět Radliffa v něčem jiném než Harrym Potterovi, přítomnost Ciarána Hindse, podle traileru velmi hezká vizuální stránka, srovnání se Sirotčincem v jedné z recenzí a vědomí, že ustát filmy s přístupností od dvanácti let bych v jednadvaceti měla zvládnout, nakonec vyhrály.) A přežila jsem. Vizuální stránka vycházející z černobílých kostýmů a snížené saturace obrazu a atmosféra vytvářená domem, houpacím křeslem a otiskem na skle je velmi podmanivá. Snad jen od příběhové stránky jsem, snad kvůli odkazu na Sirotčinec, který dokázal balancovat na hraně racionálního a mystického vyznění, čekala mnohem víc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké prekvapenie. Duchariny som prestal mať v obľube, odkedy sa všetky točia na jedno kopyto, no práve teraz som rád, že im dám občas šancu. Celý film pôsobí pomerne konzistentne, všetko má svoj zmysel, čo nie je vo filmoch tohto typu bežné a čo som si naposledy povedal pri Šiestom zmysle. Herci výborní, hudba dotvárala atmosféru, efekty domyslené a na sekundu fungujúce ľakačky, z ktorých jedna sa mi zaryla ako takmer žiadna horrorová. Takéto filmy chýbali mnohým detským hercom, aby sa vystrábili z podvedomia spoločnosti z označenia "one hit wonder". Radcliffe má na to, aby nám predviedol aj viac, než len čáry-máry svojou paličkou. A chcem viac filmov od Jamesa Watkinsa! 85%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně příjemně překvapený. Začátek je blekotavá nuda u které budete trousit hášky s odkazy na Pottera, ale atmosféra se zhustí, bláto začne cákat, mrtvých dětí přibývá... lekačky jsou velmi, ale velmi efektivní. Danny hraje dobře, faktem je, že nemá na roli otce věk, každopádně má na to ze sebe kouzelnickou škatuli setřást, přesto však na jeho filmy budou chodit právě jeho někdejší sledovači. A povedený, byť trochu předvídatelný konec. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby filmu byly 54,3 mil. amerických dolarů, celosvětové 129 milionů. (NIRO)
  • Hrací skříňky a mechanické hračky, které se objevily v dětském pokoji, jsou původní kousky z 19. století. Nejedná se o repliky, produkci je zapůjčil sběratel. (Nine)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama