Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 4

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 395)

novoten 

všechny recenze uživatele

Mlha houstne, voda stoupá, mrtvé tváře vykukují zpoza keřů a zvuk houpacího křesla mi ve vzpomínkách přivádí husí kůži i na místa, o kterých se nemluví. Daniel Radcliffe hraje velmi strhujícím způsobem a vstříc všem jeho odpůrcům jsem se musel od začátku usmívat, že Arthura ztvárňuje pojetím, které na Harryho nedává snad ani vzpomenout. S jízdami vlakem na místa plná duchů si sice pokoj nedal, ale Skoro Bezhlavého Nicka nečekejte. Dokud se v pozadí otáčí neznámá silueta, je všechno příjemně mrazivé, ale když se v okně objeví tvář nebo na skle otisk, stahoval se mi žaludek do nepříjemně malých rozměrů. Ženu v černém tak nejvíce svazuje relativně okoukaná dějová premisa, která v závěru stojí před těžkou volbou. Zda přinést happyend, který může být považován za klišé nebo přitvrdit varhanní muziku a čelit riziku přepáleného konce. Jak to dopadlo, se musí divák přesvědčit sám, ale film jako celek i díky opravdu nečekaně působivým momentům a pocitu "jestli se do toho baráku vrátíš, tak to hned vypnu" s přehledem obstál. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mělo to místy tíživou atmosféru, správné tóny, dusno, které by horory měly produkovat, ale bohužel se to vždy tak nějak rozplynulo do neznáma, že člověk ani netušil, jestli se opravdu bál, nebo si to jen namlouval. Hrozně mě rozčilovalo, že se milý Artůrek na nic neptal - posílají ho domů, dějí se divné věci a jeho ani nenapadne se zeptat proč, co, jak, kdy? Mělo to svou záhadu, ale k mému neskonalému zklamání zůstala nevyřešena. Knihu jsem nečetla, ale takhle na mě celý film působí značně nedomyšleně. Harry, tedy Artur to tak nějak zahrál, ale nepřišlo mi to na kdovíjaký výkon. Ale i tak mám pocit, že ze sebe vymačkal, co to dalo, protože prostě podle mě neumí moc dobře hrát... Ale zpět k samotnému filmu a jeho závěru, který se nevyvedl - nejprve si zaplavali v bahně a pak si nechali poplácat vlakem po zádech; přišlo mi to dost samoúčelné, hlavně to potápění v bahně - to aby se do filmu nacpala další ječivá scéna? Kdyby se více rozpletla záhada a já věděla, jestli se bojím nebo si to jen namlouvám... dala bych vyšší hodnocení. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jizva na čele zhojená, brýle rozšlapány, hůlka za nelevný peníz vydražena v aukci a ejhle - máme tu obstojně hrajícího Jakea Gyllenhaala z Albionu, co brzy přijde na to, že proti pomstychtivé dámě v černém je Lord Voldemort docela hodný strejda.. Už po Eden Lake jsem si říkal, že ve Watkinsovi něco je a on teď přišel s touto čistokrevnou anglosaskou duchařinou z dob, kdy ještě tužkové baterie do dětských chůviček nebyly k sehnání a Bellův vynález tolik nefrčel. Mlha, blata, svíce, pavučiny, hořící děti, Ciarán Hinds a pár opravdu audiovizuálně hutných lekacích scén (vrána z krbu, odraz v okenní tabuli, mamka si jde pro synka), při kterých mé jinak za každých okolností poslušné svěrače div nevypověděly službu! Akorát mě příliš nepřesvědčil samotný závěr, mimochodem dosti odlišný od adaptované novely Susan Hill. Otec, který po takovém prodělaném zážitku nedrží své dítě pevně za ruku (obzvláště na tak rizikovém místě) si totiž o něco podobného hlasitě koleduje. Nu co, asi už chtěli vidět maminku, nedočkavci.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horko těžko jsem to chtěl vytáhnout ještě o kousek nahoru - zejména konec boří mnohá klišé podobných snímků. Protože mě ale atmosféra nedokázala zcela pohltit, a vyjma závěru mi to nepřišlo zase až tak strašidelné/napínavé, nechávám na 70%. P.S. Paradoxně to chvílemi připomíná znamenitou hororovou Amnesii: Dark Descent na PC, a to při prozkoumávání tajemného domu. Až tvůrci nahradí ženu v černém stejným patvorem jako zmíněná gamesa, a přidají více pohledu z vlastních očí, napařím klidně pět hvězd. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně příjemně překvapený. Začátek je blekotavá nuda u které budete trousit hášky s odkazy na Pottera, ale atmosféra se zhustí, bláto začne cákat, mrtvých dětí přibývá... lekačky jsou velmi, ale velmi efektivní. Danny hraje dobře, faktem je, že nemá na roli otce věk, každopádně má na to ze sebe kouzelnickou škatuli setřást, přesto však na jeho filmy budou chodit právě jeho někdejší sledovači. A povedený, byť trochu předvídatelný konec. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Zvuk smějící se panenky přesně odpovídá zvuku, který vydávala loutka Billy ve filmové sérii Saw. (LUKICKK)
  • Ve filmu se často vyskytuje číslo 3. Např. 3 dívky, 3 okna nebo 3 opičky. (atapyka17)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama