Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od začátku produkce skvěle obsazená gangsterka. Je opravdu neuvěřitelné, kolik velkých herců kývlo na menší honorář a upsalo se Black Mass. Přes všechna očekávání se ale jedná o lehký nadprůměr, "pouze" o dobře natočenou, atmosférickou a trošku životopisnou žánrovkou, ve které to jednou nejikoničtější rolí zhýralý Johnny Depp po filmech, kde hraje větší roli jeho maskérka zkouší trošku jinak. Sice s opět výraznou maskou, ale alespoň hraje! Možná kdyby film točil Francis Ford Coppola před dvaceti lety, mohla by s filmu být kultovka, která by se špetkou nějaké invence a příslibem, že momentálně vycházející hvězdy za pár let nezhasnou jako svíčky, rozhodně nezapadla. Takhle se však jedná o poctivou levnou irskou zabijačku, která opět v apelu na reálie dokazuje, že gangsteři se nedožívají dlouho..pokud tedy neprchnou...70%...[18.11.2015_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Gangsterka bez duše. Asi jak kedysi Donnie Brasco, vlastne ešte menej. Black Mass chce byť tak moc temný, že mu to paradoxne uberá na atmosfére. Brasco bol tiež točený bez Scorseovského chlapského citu, ale pohodovo, mafiáni si užívajú života, sem tam nejaký vtip... Black Mass je vážny jak hovno, občasná vraždička, Johnny so zaťatými zubami, a ja vlastne ani poriadne neviem, s čím to celý čas kšeftovali. Kvalitné remeslo, nuda to tiež nie je, ale potenciál na kultovosť tu nemá jediná jedna scénka. 70% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemná, řemeslně skoro bezchybná retro gangsterka. S příběhem podle skutečné události, který je věrohodný, ne nějak přehnaný, ale hlavně s Johnym v hlavní roli, který už nehraje žádné "potrhlé" osoby, ale Jamese Bulgera. Chlapíka, který hlavně v 80 letech ukazoval na jihu Bostonu, svou krutou a nelítostnou tvář. Se spoustou špinavých peněz, korupce, práskačů a vlastně se vším, co k takovému příběhu patří. Když tak nad tím vlastně přemýšlím, je to rozhodně jeden z nejlepších filmů na dané téma, co jsem za poslední roky viděl. Lepší čtyřka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Následující komentář je rozkošný, citlivý, něžný, hravý a romantický, psaný v duchu těch nejlepších tradic nové a lepší filmové publicistiky, přičemž neobsahuje jediné fuj fuj slovíčko, které by neprošlo HOMOcenzurou či přísnou certifikací Svazu hysterických bigotních matek. Vaše ratolesti jej budou dozajista milovat! *** To máte stejné, jako když si na anonymní internetové seznamce nabrnknete zábavnou, voňavou, pružnou a neostýchavou dvacítku, slibující nevšední zážitky, a těšíte se na první společné randevú. Důkladně se pocákáte Pitralonem, negelujete přehazovačku, pečlivě si Žiletem Mach 3 vyholíte obě nosní dírky, aby se vám při upřímně vyhnitém, lascivním úsměvu nedělal nad horním rtem knír, chlupy v uších ležérně zamaskujete otíkovskými sluchátky, vycumláte dva pytlíky mentolek a pro případ, že by náhodou k něčemu došlo, podtrhnete svůj kůl mladistvý vzhled tím, že si upletete na koulích děsně IN dredy. Celý natěšený pak spěcháte v šik šedém baloňáku, nesmírně stylovém černém roláku a nejlepších tesilkách na místo setkání, kde se však k vašemu nemilému překvapení objeví její dvacet let krutě sexuálně zanedbávaná matka, která na první pohled okamžitě promění vaše dříve dokonale mlsné erotické fantasie v hromadu třesoucího se sulcu, v němž ulpívají zbytky chlupatých vepřových kůží. Nepoddajný porost nohou, na kterých byste jen stěží našli kotníky, se dere přes vyšisované silonky, v podpaždí košťata následována obrovskými mastnými kruhy na krepové halence, neidentifikovatelný počet špatně oholených, pórovitých brad se vzrušením chvěje při každém vašem slově za nedočkavého pomrkávání prasečích oček, figura, která by z fleku vyhrála konkurz na nejnovější reklamu Myšelinu a celá ta scéna nejdrsnější barokní dekadence je jemně podkreslena všudypřítomným odérem hovězího pižma, při němž v místnosti hnědnou květiny. Inu, něčemu takovému rozhodně nemáte chuť strkat prsty do Termixu ani ve svářečských rukavicích, aby vás náhodou něco nepohryzalo, a tak se s hlasitým, táhlým zaprděním vymluvíte na náhlou střevní příhodu a zděšeně prcháte zpět do bezpečí domova pustit si po dvacáté Kmotra a vrátit se k tomu vzrušujícímu honění nad anonymními entitami u internetů. *** Ačkoliv je Jeník slizký jak cigánské hračky a hraje tak, až se z toho málem krčí celuloid, pokud se nejdřív podíváte na tohle, smutně zjistíte, jaký byl scénárista babral, režisér manták a dramaturg hovado. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní herecká základna a ani absolutní překopání vzhledu Johnnyho Deppa nezpůsobilo to, že bych z Black Mass byl totálně odvařenej. Příběhově to není špatné, ale chvílemi jsem měl dojem, že kdyby film měl 90 minut, tak bych se vůbec nezlobil. Kvalitní a nekompromisní gangsterky jsou zjevně vyčerpány již z minulosti. Při sledování tohoto filmu se mi to neustále honilo hlavou. To, co legendární Mafiány, Kmotra nebo Zjizvenou tvář šlechtí, tudíž nezapomenutelné scény, jsem tady tak trošku postrádal. Každopádně Johnny Depp dokázal, že s každou další rolí je schopný dojít až na práh svých hereckých síl a za to sklízí můj nefalšovaný obdiv. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Johnny Depp, avšak kvôli honoráru z projektu vycúval. Požadoval 20 miliónov amerických dolárov, no producenti mu boli ochotní zaplatiť len polovicu. Neskôr sa ale predsa vrátil. (Sufferer)
  • James "Whitey" Bulger sa skrýval v Santa Monice (Kalifornia) a po dolapení úplne pohŕdal políciou. Súd ho odsúdil na dve doživotia plus päť rokov za objasnených 11 vrážd. (Jadro)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama