Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POHLÉDNĚTE NA TENTO DEN, V NĚMŽ VČEREJŠEK JE JEN SEN A ZÍTŘEK POUHÁ VIZE, A CELÁ BUDOUCNOST JE JEN VIZÍ NADĚJE.“..... /// Bylo jich pět. Vostatní (jako zbytek lidstva) prej vytuhli. Po vobloze se valej (digitální) černý mraky, drsná holka vycapuje (naštěstí) kozy pravý a všichni jsou špinavý jak prasata. Všechno je šedý, a tak si toho možná ani nevšimnete (na rozdíl vod toho, že nejsou sami….). Tož ta apokalypsa, no. Nebo taky jen zajímavější (to jako fakt!) úvod k vyvražďovačce, kde hrajou zlí proti hodnejm (překvapivě!). ,,NAKONEC STEJNĚ VŠICHNI UMŘETE!“ - ale na to si musíme počkat, páč teď sou nasáčkovaný v baráku na samotě u lesa a snažej se hrát nějakou psychologickou hru, na drsnou a spravedlivou strunu, s tím, že každej chce přežít (hmm, což to je fakt). Nízkorozpočťák s hrubou mluvou, s drsnejma holkama a brutální (?) bitvou. Aspoň něco by mohlo uspokojit krvežíznivou náturu, páč mě celkem sere fakt, že ani po deseti letech ještě nemaj vytříbenej vkus a charakter. Vlastně na tom je znát ta lacinost nejvíc. A taky na řezničině ukrytý pod rouškou noci – která tak ani není řezničinou... ,,DOUFÁM, ŽE VÁM ZE MĚ BUDE ZLE!“…,(ho ho hó) naštěstí pár kousků zbylo i na denní světlo! Takovej horor, ve kterým místo filozofování vo tom, jestli není lepší bejt večeří než dál zdrhat, jde rovnou vo to ,,hosty“ sejmout. Snad – vlastně díky tomu – se dá i pobavit. ,,CHCÍPNĚTE ZMRDI!“ Nic jinýho nečekejte! (jak horor, říkali sci-fi? ... idiote!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju ženský vod bláta. 2.) Miluju ženský, kterejm teče krev po stehně. 3.) Miluju ženský, co za to uměj vzít! 4.) Thx za titule ,,playboxquest“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Maminko, co bude k večeři?". "Nemám tuchy, ale mrkni do sklepa, třeba tam zbyl ještě kousek souseda.". "Jůůů, pan Vodrážka, ten byl dobře živený! Můžu dostat dneska stehno?". "Ani hovno, víš dobře, že stehno je pro tatínka, jednak je hlava rodiny a druhak se docela nadřel, než tu svini zboural!" Další, po tisící omletý, cateringový speciál z doby, kdy chcípající lidstvo vyžralo poslední zásoby Trenčianských párkov s fazuľou a Vepřovek ve šťávě, která byla jakákoliv, jen ne vlastní, a začalo kulinářsky experimentovat. Účelově se tak rozdělilo na hodné vegany, co se snaží udržet poslední zbytky důstojnosti na bobulích a sekerové polívce, a zlé, bezcharakterní kanibaly, co se rozhodli nepohrdat stejkem z bližního svého. No, a hádejte co? Kanibalové se přece nebudou vzájemně požírat, to by bylo neetické, a navíc se u nedalekého statku pase roztomilé stádo veganů. Tak hurá na hon! Vegani jsou však vzpurní a rezistentní a všemožně se snaží udržet své stehenní řízky tam, kde vyrostly, a tak je z toho devadesát nízkorozpočtových a docela nudných minut lidožravé leče, aby večer v leču byla i nějaká ta klobása z nesympatických angličanů a dalo se to vůbec žrát. Pozorný čtenář zajisté postřehl mé rozčarování, a pro ty nepozorné vytáhnu opět něco z mé nevyčerpatelné studnice odborné filmové terminologie, když erudovaně zkonstatuji, že spektákl to byl pěkně na piču a víc dvouhvězdové pohrdání si v žádném případě nezaslouží! ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jde o ultralaciný škvár, pro který ale tentokrát bohužel neplatí ono známe pořekadlo Za málo peněz hodně muziky. Tady totiž divák dostane za málo peněz úplný hovno. Pět nesympatických postav obsazených nesympatickými herci se uzavře do vizuálně nevýrazného domku a brání se bandě trapných pitomců. Tvůrci se tu jaksi ale neobtěžovali cokoliv vysvětlovat, takže já nepobral jakékoliv motivy všech zúčastněných, proč se to vše děje, co onu situaci zapříčinilo atd., atd., prostě bylo na plac hozeno pár nefunkčních postaviček a na důvody sere pes, poperte se s tím. Akce tu je jinak málo, a když se přece jen dostane ke slovu, je nudná, hodně patrné tu jsou pokusy o syrovost, ale z mého pohledu se to též krutě nepovedlo, atmosféru pak mělo navodit zřejmě černobíle pojetí snímku, ovšem na to já reaguji jedním velkým HAHAHA, napětí žádné, já jsem z celé té podívané zkrátka opravdu hodně zklamán, neboť tento typ filmu mám jinak opravdu rád, a rozhodně si nemyslím, že hlavním důvodem celkového selhání této podívané byl nedostatek financí, ale jednoznačně naprostá absence tvůrčího talentu, bez kterého ještě nikdy nic zásadního nevzniklo. Doporučuji se vyhnout velkým obloukem! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica ľudí putuje naprieč spustošenou krajinou. Nakoľko je jeden z nich chorý a vonku sa schyľuje k búrke, rozhodnú sa prečkať v jednom z opustených domov. Neubehne dlhá doba kým si všetci uvedomia, že toto miesto, nebolo najlepšou voľbou na úkryt. Post-apokalyptické scifi s prvkami hororu, ktoré je obohatené o niekoľko gore scén. Páčila sa mi myšlienka prežitia, ktorá rozdelila ľudí na dva tábory (toto mi prišlo celkom reálne). Veškeré pudy idú totiž v prípade záchrany života stranou. Sme zver a myslím, že podaktorí by sa takto (či už nútene, alebo vedome) určite správali. Bohužiaľ, snímok sa tak či onak, stupídnemu správaniu postáv nevyhol (uprostred boja, šak sa hádajme medzi sebou). Napriek tomu, že "The Day" nie je špatným hororom, serie ma, že sa takmer všetky scény odohrávali v tme. Chvála za záverečnú 10 minútovku. S Ashley Bell som mal dočinenia v dvoch prípadoch, ale myslím, že táto úloha jej sedela rozhodne najlepšie - 55%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, na které se dívám proto, že mě na nich něco zaujme (plakát, tu a tam trailer). Jsou filmy, o kterých nevím vůbec nic a divám se na ně prostě jen proto, že zrovna přišli na řadu. A jsou filmy, na které se dívám jen proto, že v nich hraje má oblíbená herečka. The Day je zrovna ten případ. Nenarazit na něj ve filmografii božské Shannyn, vůbec bych o něm nevěděl. A to by byla zřejmě škoda. Protože The Day je sice všední a stereotypní jako každý běžný den, ale každý den, a to i ten průměrný, je přece fajn. Sice neoriginální a tuctový mix postapokalyptického home invasion, ale ve slušném tempu, atmosféře a s promyšlenými mordy. Cítil jsem z toho ducha podobně laděných starších filmů, může za to pravděpodobně ta jednoduchost a levnost, a to je fajn. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)
  • V rané podobě filmového scénáře byly filmovými kanibaly zombie. (Conspi)
  • Scéna, v níž je Mary (Ashley Bell) připoutána k židli a vyslýchána, zabrala filmařům takřka dva natáčecí dny. (Conspi)

Reklama

Reklama