Reklama

Reklama

Elena Undone

  • Velká Británie Elena Undone
Trailer

Obsahy(1)

Bývalá fotografka Elena je již patnáct let vdaná za pastora Barryho, s nímž vychovává dospívajícího syna Nashe a zároveň usiluje o dalšího potomka. Je přesvědčená, že jí ke štěstí nic nechybí, dokud jí kamarád Tyler nezačne zahlcovat svými příběhy o existenci pravé lásky a o tom, že každý má někde svou spřízněnou duši. V té chvíli si uvědomí, že svého muže nikdy nemilovala a byla s ním celé ty roky jen ze zvyku. Záhy jí vstupuje do života lesbická spisovatelka Peyton, která jí ukáže svět z úplně jiné perspektivy. Je jejich setkání pouhá shoda náhod, nebo je to skutečně osud? A mohla by být Peyton její spřízněnou duší? (playboxguest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

+sfinx+ odpad!

všechny recenze uživatele

- Pojďme natočit film téměř o ničem, s obyčejnými tvářemi, stokrát opakovaným manželským trojúhelníkem. Dáme tam manželku, která se hádá se starým, pak se vyspí s někým jiným a najednou si uvědomí jak je nešťastná a že už bez té nové známosti nemůže takřka žít. On to samozřejmě zjistí. Ona to ani nepopře a ještě jemu, sobě i divákům vysvětlí, že to není děvka a že je to tak lepší. - Ses zbláznil, kdo se na takovou kravinu bude dívat a kdo tomu uvěří? - Dáme tam lesby! - Dobrá, jde se natáčet.. ()

romanz123 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to tak trochu jako nějaká agitka pro hluboce věřící lidi, kterým to asi má ukázat, že láska si nevybírá a že Bůh miluje i lesby a gaye. V pasážích, kdy nás film nechá dívat se na sbližování dvou hlavních hrdinek, to ještě celkem šlo a vcelku dobře fungovala chemie mezi nimi, ale hrozně mě štvaly "propagandistické" vstupy spisovatele Tylera, který je jednou z vedlejších postav příběhu a zároveň jakýmsi jeho vypravěčem, komentátorem a vysvětlovačem. Ty byly vyloženě trapné a zejména ze začátku jich bylo hodně, takže si dovedu představit, že někteří lidi to po nějakých 15 minutách znechuceně vypnou. Za mě celkově slabší 2 hvězdičky. ()

Reklama

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Chci dát čtyři nebo jenom dvě - a vyznejte se v tom. OK! Čtyři za to, že Necar Zanegan byla právě v této roli to, co jsem potřebovala. Povídala mi překrásné city skrz její oči - to bylo herecké! - v naprosto jednoduchém příběhu...a to není celé. Pro mě jsou tímto filmem DETAILY a CITY v té druhé Ženě!!! - Proč dávám čtyři hvězdy? Proto, že to co celým filmem plyne - poselství: láska, kterou hledáme (,jen ji nepřestat hledat! - ať je v jakémkoli přestrojení!) je na dosah! Jen natáhnout ruku a nebát se...no, alespoň se nebát navždy a věřit všemu, co cítíš. že Tě vede správnou cestou! =´) "Maybe - some of us ARE MADE to have a soulmate..." - mám pocit, že pro tohle se právě tyto filmy, a nejenom ony, točí: láska. A tak doporučuji, protože kvůli citům miluji filmy... =´) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Zpočátku prvních pár minut to bylo trochu chaotické, ale po chvíli jsem se v tom zorientoval. Bylo to takové netradiční a zároveň ze života. Hledání zpřízněné duše a životní lásky může člověka potkat asi v jakémkoliv věku, lhostejno, jestli je singl nebo má partnera (kterého sice nepodvádí, ale nikdy ho vlastně nemiloval/a) a dítě. Ať člověk udělá cokoliv, vždycky někoho raní, a může to být o to horší, když se v tomto konkrétním případě manžel a syn musí vyrovnat se skutečností, že manželka a máma utíká ... za ženou. Anebo je opravdu lepší poslouchat hlas svého srdce?? Ten konec byl teda poněkud překombinovaný, no ale nakonec ... se zavřenýma očima ... dejme tomu:). Jistá část toho, že se mi to líbilo, jde asi na účet toho, že ve filmu se objevily víceméně neokoukané a všeobecně nijak profláklé tváře. Obě hlavní představitelky byly krásné ženy - co se Eleny týká, tak snad ty záběry z profilu na její ... no ale nebudu netaktní:), jinak je to nádherná žena trochu exotické vizáže. Ve filmu v hovoru s Peyton uvádí, že má otce Inda a matku Španělku a ... podle jejího vzhledu by se tomu docela i dalo věřit, kdybych si nepřečet, že je íránského původu, ač se narodila v NSR. No, Němka jako poleno to teda rozhodně není:). Ale to jsem odbočil. Jediná věc, která mi trochu lezla na nervy, byl ten ... řekněme "vypravěč", ale nebylo to zase až tak strašný. Pochvalu zaslouží i soundtrack. Celkově velmi příjemná záležitost. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Film pojednávající o dvou ženách, které se zprvu neznaly, nezajímaly o sobe. Až je série několika událostí svedla dohromady, což bylo pro jejich život zcela zásadní, aniž si to kdy dokázaly představit. Pojetím té lásky naprosto intenzivní, okouzlující a zničující. O to těžší, pokud někdo předstírá, kým je, nedokáže si to přiznat a jen tak lže sám sobě. Oběma herečkám to neuvěřitelně sekne, díky jejich přirozené a uhrančivé kráse, čímž dotvářejí povedený dojem z milostných scén, pěkných kulis i celkové atmosféry, jež z filmu sálá měrou nebývalou. Krom toho divák zpozoruje řadu dalších aspektů, např. že na každého čeká štěstí, chce to mu jen jít občas naproti, nepropadat skepsi a být sám se sebou spokojený. Podívanou též umocňuje silný konec a výtečně zakomponovaná hudba. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Sally Hawkins, která hraje Sue Trinder, se také objevila jako služka v dřívější úpravě knih Sarah Waters "Tipping the Velvet". (ICTS)
  • Film obsahuje do té doby nejdelší souvisle zobrazovaný polibek v dějinách kinematografie. Obě hrdinky lesbického dramatu se polibku oddávají 3 minuty a 24 sekund. (ČSFD)

Reklama

Reklama