Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celý film je temnější a i když některé Freddyho hlášky jsou skvělé, celkově je tento díl i méně zábavný. Béčkový vzhled minulých dílů je zde nahrazen ponurou a vážnou atmosférou, která se k Freddymu ani trochu nehodí. Sice to zdaleka není taková pohroma jako dvojka, ale je to rozhodně slabší díl série. Můj oblíbenec Freddy to ale zachraňuje. I tady filmu trochu nadržuju jen kvůli němu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jay Ferguson: 1. Prologue: Elm Street Kids ,2. Main Title ,3. "It's a Boy" ,4. Freddy Delivers ,5. Family Plot ,6. Yvonne Takes the Plunge ,7. Mr. Sandman ,8. Don't Dream and Drive ,9. Like Father, Like Son ,10. Mark Visits Elm Street ,11. Hell on Wheels ,12. Another Brick in the Wall ,13. Stuffed/Choked (Gag Me With a Spoon) ,14. Shower ,15. The Asylum ,16. There Was a Crooked Man ,17. Freddy's Stroller ,18. Super Freddy ,19. Twins ,20. Freddy Cuts Up ,21. Mr. And Mrs. Jordan ,22. Party at Club Fred ,23. Amanda's Tune ,24. Jacob's Story ,25. Bewitched, Bothered and Bewildered ,26. Don't Look Down ,27. St. Elm Street's Child ,28. Toys for Tots ,29. I've Got You Under My Skin ,30. Kicking and Screaming ,31. Womb With a V.U. , ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Až pátým dílem začíná úpadek do té doby vcelku povedené hororové série. Děj sice navazuje na akčnější 4. díl, ale tvůrci už moc nevědí kudy dál a tak je napadne že hlavní hrdinka otěhotní a přes sny zatím nenarozeného dítěte vrací Freddyho zpátky do hry. Projistotu to celé komiksově opentlí a jede se dál. Freddy se nejprve promění v Freddybike, potom ze sebe udělá pingla a na závěr se zjeví jako Super-Freddy. Konečný účet jsou tedy 3 mrtví. 40% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S přírůstky do série se doslova roztrhl pytel, ale s každým dalším dílem se jejich celková kvalita doslova třese v základech a pomalu ale jistě to začíná sklouzávat k průměru. I tentokrát usedl do režisérského křesla nový režisér a podobně jako u čtyřky se zde střídaly horší chvilky s těmi lepšími. Bylo dobře, že u toho zůstala postava Alice, kterou jsem si na konec i docela oblíbil a hned na úvod se dočkáme docela povedené scény ze sprchy. Atmosféra nastavila slušnou laťku a tempo udržela i během smrti Dana. Potom to začalo trochu haprovat a scénárista se nám snažil hrát na city – ty emoční výlevy hlavní hrdinky mě moc nebrali, ale naštěstí se velmi záhy pustil Freddy do práce a opět se bylo na co dívat. Legenda v pruhovaném svetříku nehodlal své oběti nějak šetřit ani tentokrát a nezapomněl ani „vypotit“ několik trefných hlášek. Stále více jsem však začal nabývat dojmu, že scénárista Leslie Bohem asi moc nestudoval práce svých předchůdců, protože jsem narazil na několik momentů (informací, situací), které byly v rozporu s tím, co jsme viděli nebo se se dozvěděli v předchozích dílech. Což mi na jednu stranu dost vadilo, ale tvůrci si mě zase udobřili několika povedenými scénami a gore lahůdkami. Lisa Wilcox však byla tentokrát ještě více k sežrání než minule a tak jsem byl ochotný jim i ledasco odpustit. Nicméně má trpělivost nepotrvá věčně, to jsem si jistý!!! Škoda že neukázali ten gangbang z psychiatrické léčebny…70% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne tak vydařený jako předchozí dva díly, ale pořád nadmíru kvalitní. Je obdivuhodné, jak ze zdánlivě vyčerpaného námětu vytvořil Hopkins nečekaně originální horor. Scénář má dobrý nápad, který posouvá Freddyho do úplně jiných sfér. Spíše tu už připomíná zlomyslného raracha, než zosobnění čistého zla. Humor lehce ustupuje a tvoří se snově špinavá atmosféra. Vraždy už nezabírají tolik prostoru, po trikové stránce je ale opět všechno v pořádku, některé momenty jsou dokonce nezapomenutelné. To se týká hlavně scény, kdy Krueger promění jednu ze svých obětí v placatou kreslenou postavičku v životní velikosti a pak jí svou rukavicí rozcupuje na kousky. Freddy je hold frajer a tohle poslední dobrá část série. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama