Reklama

Reklama

Jurský masakr

  • Velká Británie The Dinosaur Project
Trailer 1

Výprava zoologů pod vedením Jonathana Marchanta se vydává po stopách bájné africké příšery Mokele Mbembe. Jeho syn se k nim potají přidá a ukryje se ve vrtulníku, který i s celou výpravou havaruje. Brzy se ocitnou v zapomenutém pralese, kde budou bojovat o přežití nejen s dinosaury, ale i s jedním členem týmu, který chce všechnu slávu pro sebe... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (94)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem i o třech *, ale asi raději ne. Je to B-čko o krok dále než ostatní. Dalo se na to koukat, i když seznam nelogických záležitostí by byl jistě delší než samotný scénář. Efekty nebyly až tak katastrofální, ale místy zbytečně špatné. Když už teda používám digi, mohli by vypadat aspoň trochu reálně, ne? Nebo proč si tvůrci vymysleli své úplně originální druhy, které se těm, které známe z odborných publikací, tolik vzdálili? A jestli šlo o zmíněné mutace, přestaňme jim říkat dinosauři, ok? SPOILER: Škoda, že to nejhezčí v herecko-nehereckém obsazení umřelo tak brzo. Je to blbost, ale přežít se to dalo. Škoda, že z takového solidního nápadu nevytlačili trochu víc... A tento styl, nevím, jak se mu správně říká, prostě ruční kamerou, mi zde vůbec nevadil.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Druhohorní ještěrky mám rád už od dob, kdy mi táta večer před spaním četl Augustu a Plutonii... Nedbaje nízkého hodnocení jsem tedy šel do filmu. Jenže on to nebyl ani tak Jurský masakr jako spíš divácký masakr. A já hlupák se včera večer rozčiloval nad kamerou ve filmu Město 44... Tak o čem to je... Britská kryptozoologická společnost (ano ti vědci co honí po světě bájné tvory a zvířata) se vypraví do Konga, kde má hledat tvora Mokele Mbene což má být cosi jako Lochneska a co Brity vede k domněnce, že tam někde v pralese může žít zapomenutý plesiosaurus... Neposlušný synek leadera expedice se ukryje ve vrtulníku, kterým tam expedice i s kamaramanem letí. Vrtulník ani tak nehavaruje, jako jej spíš z oblohy sundají ptakoještěři... Přeživší se tak náhle ocitají jen s tím co sebrali z vraku a čím dál více tuší, že potkat se se smečkou lvů, bylo by to ještě celkem v pohodě.... Ač mám chuť se vypsat z hrozného zážitku, dál nebudu spoilerovat. Říkám jen, bylo to opravdu špatné. Divák se mimo jiné dozví, že někteří dinouři byli mazliví, moudří a přátelští a měli rádi lentilky !!! Pokud máte tak desetileté děti, je tohle ideální předstupeň k Jurskému parku. Dospělým bych film ale nedoporučil. Britové mně tentokrát dost zklamali. Jediné co hodnotím kladně byly krásné scenérie a i když se s ještěrama šetřilo a moc jich ve filmu nebylo, byli udělaní solidně a nevypadali jak z počítačové hry Trespasser. Dávám jeden staelitní telefon. * ()

Reklama

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Absolutní klišé v naprosto otřepané podobě a ve složení Otec a Syn. Je sice pravda, že od éry Jurských parků je to asi nejlepší film s dinosauří tématikou, ale to nejspíš jen díky efektům, které byly vcelku důvěryhodné. Celkem mě i potěšilo prostředí celého děje, ovšem co se týče postav, ty byly až nepřiměřeně nesympatické a jejich role snadno odhadnutelné. Kamera sice nebyla jako z Halyvůdského studia, což je dobře, ovšem střih mě moc nenadchl a celé to bylo takové nějaké, jako by to točil člověk s Parkinsnem. Ano, mělo to takhle působit, ale i na tento žánr mi to přišlo až moc směšné. Abych to podtrhnul a sečetl, na takové to Béčko, kde má tempo určovat dobrodružství za pomoci triků a celkového příběhu, dodám něco nad rámec průměrnosti, tudíž 70%. Za zhlédnutí to určitě stojí. ()

Romeo5 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoustu mrtvých míst kterou produkce zaplnila nápovědou pro diváky jako například "nevidím,padáme atd" Už zmíněné klišé jsem neregistroval v posledních 20 minutách ale v celém filmu a velmi špatně zahrane (neautentické) prostě směšný hnus..Zbytečné dialogy postrádající logiku jako například "tady to není bezpečné musíme jinam" (když tam to nebylo bezpečné ani pod zemí) střídali jeden druhý :) Abych nebyl zas tak přísný potvůrky se povedli a příroda ze začátku taky pěkná..přesto nemůžu dát víc než nic..Směšná slátanina bez originálního nápadu..Snad první britský film bez zásahu...fuj ()

Pod 

všechny recenze uživatele

Nové studio, neznámí herci, neznámí režisér i producent. Zvládli to na 1 a vzniklo perfektní, realistické živé dobrodružství. Něco takového tu nikdy předtím nebylo. Už tak ze všech stran okopaným stylem found footage, se jim podařilo vytvořit něco zcela originálního a velkolepého. Se zajímavými zvraty v ději to ještě dotáhli k úplné dokonalosti. Můj nejočekávanější film tohoto roku dopadl ještě líp, než jsem doufal. Příběh byl úžasný a napínavý. Sice se tvůrci nedrželi legendy přímo, ale to vůbec nevadí. Udělali to mnohem víc mysterióznější a je vidět, že vzali v potaz i jiné legendy. Herci to zahráli skvěle a postavy jsou zajímavé. Dinosauři vypadají perfektně, stejně jako panoramatické záběry. Takhle bych o tom mohl psát stále a dále... Na závěr chci ještě jednou říct, že to vážně zvládli perfektně, už to snad ani líp natočit nešlo. Doufám, že vydělali dostatečný obnos, který si určitě zasloužili, a natočí pokračování, nebo jiný, podobně zaměřený film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Pod)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno