Reklama

Reklama

Hobit: Bitva pěti armád

  • USA The Hobbit: The Battle of the Five Armies (více)
Trailer 2

„Hobit: Bitva pěti armád" uzavírá epické dobrodružství Bilbo Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků. Když se jim v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast, nechtěně vypustili do světa smrtící sílu. Rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na bezbranné muže, ženy a děti v Jezerním městě. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. Ale ještě větší nebezpečí je čeká. Sauron, o jehož krocích nikdo kromě čaroděje Gandalfa nic netuší, tajně vyslal obrovskou armádu Skřetů, aby zaútočila na Osamělou horu. S tím, jak se stahují mračna stupňujícího se konfliktu, jsou Trpaslíci, Elfové a Lidé postaveni před volbu, zda se sjednotí či budou zničeni. Budoucnost Středozemě visí na vlásku a v epické bitvě pěti armád bojuje Bilbo o život svůj i svých přátel. (Warner Bros. CZ)

(více)

Zajímavosti (57)

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

  • Původně měl Hobita režírovat Guillermo del Toro, kořeny preprodukce ale sahají daleko za jeho účast, až do roku 1995. Peter Jackson, na němž nakonec Hobit stál, totiž chtěl knihu zfilmovat jako první část plánovaných dvou filmů. Adaptace "Pána prstenů" by jej následovala. Namísto sáhodlouhého natahování Hobita (2012, 2013, 2014) tak původně paradoxně naopak hrozilo zkondenzování celé knižní trilogie "Pána prstenů" do jediného filmu (místo výsledných tří - 2001, 2002, 2003). (Nick321)

BlacKkKlansman (2018)

  • Topher Grace si chtěl odpočinout od natáčení filmu BlacKkKlansman a zkrácení Hobití trilogie (Neočekávaná cesta – 2012, Šmakova dračí poušť – 2013, Bitva pěti armád – 2014) na pouhé dvě hodiny mu přišlo jako dobrý nápad. Hobita se již rozhodlo zkrátit hodně fanoušků, nicméně upravená verze od Tophera, která má opravdu jen pouhé dvě hodiny, je pro mnoho lidí, kteří měli to štěstí ji vidět, ta nejpovedenější. Sám herec říká, že to ani nepovažoval za žádnou dřinu, naopak mu to přišlo velice uklidňující. (CrypzzXD)

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

  • Natáčení filmu - spolu se snímky Šmakova dračí poušť (2013) a Bitva pěti armád (2014) - bylo pro Nový Zéland tak obrovskou investicí (jejíž výše se odhaduje na přibližně 1 000 000 000 amerických dolarů), že dokonce hýbala s kurzem místní měny. Očekávaný nárůst příjmů z turistiky se tehdy pohyboval ve výši přibližně 400 000 000 amerických dolarů ročně. (JoranProvenzano)

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

  • Peter Jackson prohlásil na Comic-Conu v San Diegu v roce 2012, že by oproti původnímu plánu, který počítal se dvojicí snímků, Hobita rád rozčlenil na tři filmy. Plán byl poté posvěcen studiem Warner Bros. a na svět přišla trilogie (2012, 2013, 2014). (Amroth666)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

19.06.2020

Ve věku 88 let zemřel britský herec Sir Ian Holm. Diváci jej znají asi nejlépe jako představitele Bilba Pytlíka z fantasy ságy Pán prstenů. Slavný herec se ovšem objevil i ve filmech jako Vetřelec,… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama