Reklama

Reklama

Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kellan Lutz (známý ze série Twilight), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 354)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Koukám názory se hezky různí, podle mě lepší než jednička, slabší než dvojka. Mínusy: hlášky primitivní jak kdyby si je vymýšleli herci sami a až na setu, akce nasnímaná zblízka a roztřeseně, tj ve výsledku nic nevidím (klasicky SUCKS), rating pro děti je neodpustitelný, tady chci kurva vidět lítat nohy hlavy ruce v cákancích krve a la brutální béčko, no a taky mě nebavila mladá parta. Plusy: pravidelný přísun "nových" starých známých ksichtů (casting šílenost), Mel Gibson jako záporák nijak nezaostává za JCVD, a to mu stačí jen mlčet a lstivě se usmívat, Banderas jako týmová opička taky super, první půlka zadrhává ale ono se to do závěru stihne sebrat... A je to další Stallone-made pohodička jaký do nás valí už od posledního ROCKYho. Takže: Beru trojku za "slušnou", nechám si snít o ultra palbě co z toho prostě mohla být, kdyby se to za ty prachy a obsazení vzalo POŘÁDNĚ, na druhou stranu ale.... jsem vděčný, že takový zaprášený akčňák vůbec ještě v roce 2014 jde do kin, a ač to dřelo a bylo místy vyčpělý, ten chlapácky hřejivý nostalgický pocit na konci byl k nezaplacení. 7/10. P.S. Doufám, že pokud vznikne další díl, konečně se přidá Dwayne THE ROCK Johnson a někdo vyslechne jeho přání postavit se proti Expendables a pořádně jim dávat do držky. Komerčně to teď ale tak slušně propadlo, takže kdo ví jestli jedeme dál... ()

petero 

všechny recenze uživatele

To je taká paráda vidieť Welsleyho Snipesa opät v akcii a nie v nejakom nízkorozpočtovom shite a že si to aj poriadne užíva. Podobne Antonio Banderas a jeho neznesiteľná postava ukazuje ako na seba strhnúť pozornosť. Či už to niekomu vyhovuje alebo nie, to už je len jeho problem. Zahral čo mal a to s poriadnym entuziazmom. Z mladých najviac zaujme Ronda Rousey. Ďalší záporácky part Mela Gibsona spadne opäť len do priemeru, pretože skrátka nie je vykreslený podobne diabolsky ako postava Van Dammeho či Davida Zayasa. Ešte dobrý ťah bol Kelsey Grammer, Arnold Schwarzenegger má opäť o niečo väčšiu úlohu a poteší aj Harrison Ford a na ostatných skrátka už nezostalo miesto (predviedli sa v jednotke a dvojke tak čo). Dej je zatiaľ nejjednoduchší z trilógie a po dopozeraní som pôvodne chcel zadeliť o bod menej ale keď som uvidel tú nenávisť v diskusii… ja by som bol spokojný aj keby sa celý čas týto páprdovia ostreľujú hláškami za barovím pultom. Akcie je dosť a je veľmi solídna, hneď na úvod dve akčné scény za sebou porfektne vtiahnu do deja a záverečné inferno je tiež v fajn, súboj Expendables s malou armádou v obrovskom baráku za ostreľovania tankov a vrtuľníkov sa často nevidí. Treba sa skrátka zmieriť s tým, že takú surovosť full kontakt súbojov ako aj cool vedľajších scénok (Statham a basketbalisti) už zrejme nedostaneme. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kde je ten pocit, že se dívám na akční film vzniklý před 30 lety s největšími hvězdy své doby? V třetím díle už nemám vůbec pocit, že tenhle film mi má hrát na sentimentální strunu (tolik digitálních triků a přitom často zbytečných!), ale naopak cítím, jako by si Sly chtěl udělat facelift a doufat, že to všechny bude bavit. No, nebavilo, řekl bych, že i některé zúčastněné film nepotkal v nejlepší náladě (tím rozhodně nemyslím Antonia, který viditelně umí být hodně nad věcí). Co na plat, že se tu setkává jinak neuvěřitelná plejáda jmen, když výsledek je nemastný neslaný film, předchozímu dílu nesahající ani po kotníky. A ta nová "parta" postrádá charizma až to není pěkné (kam se hrabe za young verzí xmenů...). No co, třeba ten čtvrtý díl bude lepší a opravdu k tomu nestačí jen víc krve... PS. hodnocení i postoj možná drsný, ale po dvojce podle mě adekvátní ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na třetí pokus už bohužel můžu říct: "A je to tady." Třetí Expendables jsou hlavně oproti dvojce velké zklamání. Samozřejmě že o příběh tu moc nejde, ale pospojování jednotlivých scén je prostě něco, čemu se určitá pozornost věnovat musí - zvlášť když už existuje něco jako Serbuan Maut 2. A pokud tohle není úplně na té správné úrovni, a hlavně nezbytný výběr kandidátů probíhá tak, že k angažmá stačí nakopat zadek pár ožralům na parketu, pak se můžete upínat už jen ke hláškám, týmové chemii a vizuálním vychytávkám v akčních scénách. Jenže... původní tým se "radši" ze Stalloneho vůle rozpustí, aby nepomřeli ve válce (ano, válce) s opravdu povedeně zlou sviní Melem Gibsonem, mlaďáci jsou až na Rondu Rousey nezapamatovatelní a mně zcela ukradení a Banderas hraje překvapivou roli, která se kvůli kulometné dikci ale hodí spíš pro Policajta Z Beverly Hills než Mariachiho. Jenže2... přibyly tuny CGI (hlavně "spektakulární" tankové a davové scény a demolice budov, ale taky helikoptérová mise pro staříka Harrisona Forda, usazeného zcela viditelně v simulátorové sedačce, kolem které se kývalo s kamerou...) a podivných kamerových vyfikundací. A Jenže3... je to celé PG-13. Nutno ale uznat, že bojové scény "tělo na tělo" jsou svižné a oku libé (tedy až na Gibsonův final fight, kterým má film vrcholit, ale místo toho jde o největší výsměch v celém filmu) - čímž se oklikou vracíme k Serbuan Maut, protože režisér Hughes (jehož bych nejraději přejmenoval na Huggies) má přivést na svět jeho americký remake... S tím, co jsem viděl tady, o něj mám docela obavy, protože na rozdíl od prvních dvou dílů Expendables bych u třetího hořce litoval, že jsem vyhodil peníze za lístek do kina. Dobrého je tu pomálu, a většina toho, co v téhle sérii bylo a fungovalo, zmizelo a bylo nahrazeno něčím slabším/nefunkčním. 50% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Největší nesmysl, jaký lze o Expendables 3 napsat, je to, že jde o další poctu osmdesátým létům, neboť právě tenhle koncept většinu času film (nutno říct, že zcela úmyslně) nabourává. Pryč je okázalá akce plná testosteronu, krve a hlášek. Nadsázka se, až na pár dobře mířených slovních střel, vytratila a ten jediný, kdo trochu připomíná energii předchozích dílů, je přepálený (ale dle mého poměrně zábavný) Antonio Banderas, jehož role byla nejspíš psána na tělo Eddiemu Murphymu. Klasici jsou tentokrát bohužel naprosto nepodstatní. Buď je jejich prostor na hraně camea (Li, Arnie, Crews, Statham, Lundgren), nebo zkrátka nemají jak excelovat. Mladíčci jsou NAPROSTO nezajímaví a to do jednoho a jediný, kdo celkový dojem trochu zachraňuje, je Mel, který má zase minimum prostoru a totálně nedůstojný finální fight. A Sly poprvé vypadá, že se celé natáčení nevyspal. Není to vyložený průšvih, jen skrz naskrz průměrný akčňák, který upozadil legendy, aby se přiblížil nové generaci. Děkuji, nechci. Expendables vznikli jako připomínka velké akční éry a jejich úspěch dokázal, že pořád ještě žije dost fanoušků, kteří na tuhle partu rádi vyrazí do kin. Trojka se původně zvoleného konceptu vzdává. Nic proti tomu, ať si série žije vesele dál. Ale už není paradoxně pro fanoušky osmdesátek. 50%. K UNRATED verzi: Jen pár fuck navíc, žádná krev, žádné drsnější scény. Jen více padlých a tím to končí. Tak jsme se ani na Blu-ray pořádné necenzurované verze nedočkali. Takový podraz na fanoušky jsem vážně nečekal. ()

Galerie (293)

Zajímavosti (82)

  • Pivo, které v závěru postavy pijí, je český Budvar. Na etiketě je dokonce patrná pečeť "Chráněné zeměpisné označení - České pivo" ve formě žlutomodrého kolečka. (Nevka)
  • Když se novináři ptali Dwayna Johnsona proč ve filmu nehraje, s humorem odpověděl, že na něj Postradatelní ještě nejsou připraveni. (S.W.A.T)
  • Antonio Banderas (Galgo) trval na tom, že si vo filme zahrá iba kladnú postavu a bude si môcť upraviť scenár. (Paldiny)

Související novinky

Stallone, Chan a spousta ropy

Stallone, Chan a spousta ropy

13.05.2017

Sylvester Stallone opustil Postradatelné a vrhá se do vysněné spolupráce s Jackiem Chanem. Jejich společný projekt se jmenuje Ex-Baghdad, točí se kolem útoku na ropnou rafinerii v Mosulu a bude ho… (více)

Expendables 4 se rozpadají

Expendables 4 se rozpadají

09.04.2017

Od třetího dílu Postradatelných uplynuly 3 roky a je dost možné, že se nikdy nedočkáme pokračování. Důvod? Neshody mezi producentem Avim Lernerem a Sylvesterem Stallonem, které skončily Slyovým… (více)

Expendables 4 jsou na cestě

Expendables 4 jsou na cestě

10.10.2015

Po třetích Expendables to s populární akční sérií moc růžově nevypadalo. Američané nechali v kinech tristních 39 milionů dolarů a nebýt tržeb ze světa, které film nakonec vytlačily přes stěžejní… (více)

Expendables míří do televize

Expendables míří do televize

07.03.2015

Akční parta Sylvestera Stalloneho si naposledy nevedla moc dobře. Ať už to bylo únikem Expendables 3 na internet, absencí krve nebo něčím jiným, jednalo se o nejhůře přijatý a nejméně výdělečný díl… (více)

Reklama

Reklama