Reklama

Reklama

Slibná kariéra u pořádkové policie, potomek na cestě, půjčka na nový dům od rodičů: vše se v Marcově životě podle všeho ubírá správným směrem. Pak se ale na policejní akademii objeví jeho nový kolega Kay. Společný trénink jako by do Marcova života přinesl závan svěžího vzduchu – a on sám poprvé pocítil náklonnost k muži. Marc, rozpolcený mezi důvěrně známým světem a novými neznámými pokušeními, ztrácí kontrolu nad svým životem. Zažívá volný pád, ze kterého nebude mít prospěch nikdo. A ze všeho nejméně on sám. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

octopuska 

všechny recenze uživatele

To je tak, když to má někdo pěkně nalajnované a celé to pošle do kytek a nemůže si pomoct. Tvrdá realita se všemi následky.Líbí se mi že to není zabalené do těch Hollywoodských cukrátek.I když je to syrové,tak je to mezi hochy velkej oheň. Dobře se na ně dívá a člověk jim to žere i s navyjákem. Osobní boj Marca rozhodnout se mezi Kayem a rodinou mě fakt ,dával zabrat. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Řeknu to hodně mírně. Je to něco úplně jiného, než v televizi běžně dávají... Ale pár věcí se Volnému pádu upřít nedá. a) Je to velmi dobře zahrané, b) Přesně vystihuje přísloví kdo chce víc, nemá nic (poučné pro všechny, kdo zahýbají a ne jenom takto), c) Ideální film pro festival, tam lidé čekají něco jiného, co není v kinech běžně k vidění, d) Zcela určitě si své fanoušky také najde... ;) ()

Reklama

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Záver vyslovene NASERIE. Ale žijem v popieraní, takže až taký problém s ním nemám. Úprimne, niečo tak krásne ako tieto dva nemecké mužské exempláre v hlavných úlohách, som už velice dlho nevidela. A z tej chémie medzi nimi by sa pokojne dalo vybudovať aj laboratórium. Spokojnosť nesmierna. Dýchaj rovnomerne. Pussy! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stejně tak jako ve Zkrocené hoře dostalo spojení "jít na ryby" zcela nový význam, ve Freier Fall to platí pro "jít si zaběhat":) Max Riemelt a Hanno Koffler se do toho opřeli obdivuhodným způsobem a já před nimi smekám. Zejména u Maxe jde vidět ta dlouhá cesta, kterou dokázal ujít. Od role v teenagerovské pitomosti Holky to chtěj taky, se dokázal vypracovat až na výborného herce charakterních a seriózních rolí. K tomu ta jeho pohledná tvář, krásné oči a rty:) Hanno Kofflera si pamatuji pouze z letní romance Sommersturm, a už tehdy na mě dokázala jeho jediná role, v níž jsem ho až do tohoto snímku viděla, zapůsobit. Pánové nám tu předvádějí tak neuvěřitelnou chemii, která mezi nimi jiskří již od prvního setkání, že by tou výbušnou směsí dokázali vyhazovat věci do vzduchu, podpalovat baráky a zakládat požáry:) Každá jejich společná scéna překypuje erotickým napětím a živočišností. Marc a Kay se tak téměř okamžitě stali mou další oblíbenou dvojkou chlapců, kteří to mezi sebou umí pořádně rozžhavit. Ano, příběh je sice možná až tuctový a neoriginální, scénář na nějaké obsáhlé rozhovory či hluboké myšlenky také není nikterak bohatý, ale když jsem viděla, co spolu Max a Hanno dokážou, bylo mi to docela jedno. Stačí se na ně jen dívat. A když k tomu přidám ještě krásnou skladbu ♫Who are you od Miss Kenichi♫, není už o čem...:) ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se už dlouho těšila a po premiéře mi ho všichni doporučovali. No a dnes jsem se k němu konečně dostala. Příběh je opravdu nádherný ... Smutný, ale nádherný. Vlastně se dalo čekat, jak se film bude vyvíjet, ale i tak jsem ho hltala až do závěrečných titulek. Herecké výkony byly úchvatné, obzvlášť mě potěšilo obsazení mých oblíbených Německých herců ... Prostě jeden z nejlepších filmů roku 2013 a zároveň jeden z nejlepších filmů s LGBT tématikou vůbec! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film byl poprvé uveden 8. února 2013 na Mezinárodním filmovém festivale v Berlíně, na kterém byl mimojiné režisér nominován na cenu za nejlepší debut. (..Lucas..)
  • Film má pár věcí společného s filmem také z německé produkce a točí se kolem homosexuality, Letní bouře (2004). Tento film začíná běžící dvojicí kluků, což je scéna, která se v tomto filmu mnohokrát opakuje a i v onom filmu si homosexuála zahrál Hanno Koffler. (vyfuk)

Reklama

Reklama