Reklama

Reklama

Americký sniper

  • USA American Sniper (více)
Trailer 1
USA, 2014, 133 min

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 307)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Tak nám nepřítel zase zaklekl před branami," řekla posluhovačka panu Cooperovi, který opustiv před léty vojenskou službu, když byl definitivně prohlášen vojenskou lékařskou komisí za blba, živil se prodejem psů, ošklivých nečistokrevných oblud, kterým padělal rodokmeny. "Před kerými, paní Millerová?" otázal se Cooper, nepřestávaje si masírovat kolena. "Prásklo to ve Fallúdže, milostpane, z odstřelovačky, vědí." Cooper znovu rychle prolistoval scénářem. "To vědí, že s odtřelovačkou nejsou žádný hračky. A ve Fallúdže, to je v Iráku, paní Millerová. To udělali asi Talibánci. My holt jsme jim tu Bosnu a Hercegovinu neměli brát." - - - Nakonec byl z toho pěkný film, kde úplně na závěr zaznělo: "Ježišmarjá, co blázníte, vždyť jsou tady lidi." Ovšem jen mezi řádky. A tím nemyslím řádky ředkviček. PS: Ta pointa, kterou nechci spoilovat, ta se vážně povedla. Dobrý nápad. ;-) Líbilo, ale pade na pade. Něco ano, něco ne. Tři hvězdy a pruhy a malé bezvýznamné plus za výron pana Coopera do paní Millerové. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Eastwoodův přesný zásah, u kterého se asi bude obhajoba amerického způsobu uvažování zaměňovat za patos, vyniká především v tom, že i přes podstatnou část stopáže strávenou na bojišti, si dovede uchovat civilní atmosféru a Kyleův neobyčejný „skill“ dává k dobru spíše jen tak naokraj, protože v jádru hlavní hrdina zůstává tím ryzím americkým rednekem, který ve výtečném Cooperově obtloustlém podání texasky žvatlá o obraně vlasti, a přitom víte, že to myslí s bezelstnou upřímností; délka a hluchá bratrská linka je to jediné, co tomu lze vytknout, protože takhle chtěl vypadat i J. Edgar. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCI, ABYSTE V TĚCH BARBARECH VZBUDIL STRACH Z BOHA A NAŠEL HO…“ /// Chris Kyle, chlápek s talentem pro lov, byl ke svýmu údělu vychováván od mala… Životopis, kterej pacifisti nikdy nepochopěj. To, že mě baví sledovat úvodní dril a pak stříkání různejch tělních tekutin po okolí se dá pochopit. Ale že zůstanu v pohodě i při rodinnejch radovánkách… Clint je frajer. Chápu tu Chrisovu bezmoc, že nemůže trefit to, co nevidí. Ze syrskýho řezníka, nebo ze situací, kdy to koupěj „naši“, by emoční prožitky dokázal vydolovat i Troška (jo, ten. Že je z tebe dostal i v Babovřeskách? To mě nepřekvapuje…), ale citlivě ukázat, jakej že ta válka dokáže vyčarovat syndrom - a navíc bez zbytečnýho patosu a vlasteneckýho onanování, to už jsem dlouho neviděl! Eastwood vyždímal scénář do mrtě. Nezbejvá mi než uznat, že frajer, co trefil cca 160krát to co chtěl, může bejt taky jenom člověk. A lepšího rejžu si ke svý poctě přát nemohl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Americký sniper“ kterou v roce 2012 napsali Chris Kyle a Scott McEwen, neznám. 2.) Mám tlak 170/10 (ale jen když su doma). 3.) Thx za titule ,,fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No, tedy. To jsem opravdu nečekal. Vše co má v názvu hrdé American mně trochu děsí a odpuzuje. Ne že by mi Amíci nějak výrazně vadili, ale ten jejich patriotismus je někdy na mně prostě moc. Zároveň si ale uvědomuji jak moc tu chybí ten náš. Takže na Snipera jsem se ne že netěšil, ale ani toužebně nečekal jako třeba na Unbroken. Jenže jsem zapomněl, že Clint to umí nejenom před kamerou, ale i z křesílka s nápisem rejža. A umí to sakra dobře. Už jsem si zvykl, že jeho filmy jsou o Americe a Američanech. Sniper mně dostal jednou ranou a vyjímečně se neshoduji s Malarkeyem, protože dle mého byl film emocí plný. Jelikož Eastwood točil životopis někoho, není tam jen ten Irák jak se tu leckdo rozčiluje, ale i život mezi turnusama a hlavně nesnadné zečlenění zpět do normálního života, kdy je těžké si uvědomit, že auto před váma je skutečně pekař a ten chlapík na střeše sousedního baráku skutečně opravuje hromosvod... S překvapením jsem zjistil, že ten chlápek z Pařby ve Vegas, tu hraje Chrise Kyle. Cooper tu vypadá úplně jinak a roli člena SEALS jsem mu věřil. Za mně je to za 5 nábojů do sniperky. * * * * * ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Vážení, vytýkat válečnému filmu, že obsahuje komplexní rodinnou zápletku hlavního hrdiny, je teda pěkná píčovina. Nebýt tam ty trampoty depresivní hospodyňky v krizi středně intenzivní menstruace, tak by se z filmu stal suchopárný videomanuál na to, jak lze dvaatřiceti způsoby správně nahodit fasádu šedou kůrou mozkovou. A vůbec, Clint je starý kýčař, ten by tu špetku dojemného dramatu naprcal naprosto kamkoliv. I do receptu na gulášovou bábovku podle Ládi Hrušky by zvládl napasovat tragický osud piškotu, který ve Vršovické pekárně sjel omylem z výrobního pásu a byl tak po dobu tří nekonečných týdnů odtržen od své rodiny, až jej nakonec našel místní bezdomovec a s láskou ho jako vlastního namočil do vaječného likéru. A už vidím tu Kauflanďáckou reklamu: "Každý chleba je tragickým příběhem obilí, které se mohlo stát pivem, ale nevyšlo to. Happy endy prodáváme u nás za dvacet čtyři devadesát včetně zálohy. I Clintovi chutnalo!". A ač mi hezky sedl i Bradley, protože je to zkrátka chlap jak mešita, a Allah mi buď svědkem, že kdybych měl v oblibě zvedání stožárů v tunelech, tak bych se mu nezdráhal přeleštit kvér, ale jinak to byl film průměrný a táhnoucí se jak nazelenalý vaginální výtok od koulí až ke kundě. A závěr mě potěšil. Vytrvale odolávat syfilisu, aby vás nakonec zabily zkažený lasagně, to dokáže pokurvit reputaci. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (58)

  • Na televíznych záberoch z pádu World Trade Center, v čase keď reportér hovorí, že Južná veža sa rúca, je na zábere v skutočnosti padajúca Severná veža. (zhulo)
  • Bradley Cooper (Chris Kyle) mal špeciálneho trénera, ktorý mu pomohol pribrať 20 kg za 10 týždňov. Cvičil dvakrát denne. Prvý tréning začínal o piatej ráno, na programe boli hlavne ťahy a drepy. Druhý tréning bol zameraný na budovanie svalovej hmoty. Herec musel prijať viac ako 5000 kalórií denne. (classic)

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama