Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (299)

InJo 

všechny recenze uživatele

Ne, není to dobrý - a to přitom určitě budu (opět) patřit k té "spokojenější" části publika. První tři díly taky nebyly žádné žánrové zázraky, všechny ale měly akčními legendami oplývající obsazení, které samo o sobě pokaždé jakž takž dokázalo kompenzovat účelově slátané scénáře a nedotažené pokusy o stylizaci do akčního filmu 80. let (přitom ve čtvrtém Rambovi se to Slyovi povedlo takřka dokonale!). Čtvrtí Postradatelní už ale působí vyloženě vyčpěle - přesunout fokus na Stathama nebyl špátný nápad, protože nenáročnou žánrovku stále dokáže v pohodě utáhnout. Se vším ostatním už je ale problém. Stáří známí už nemají co nového nabídnout (Lundgrenovy problémy se zrakem toho moc nezachrání) a práce s nováčky je těžce zoufalá. V lepším případě tu máme nezáživné náhradníky (50 Cent a Scipio) původně plánových herců (Crews a Banderas). A v tom horším Megan Fox jako sexy drsňačku. Před zhlédnutím bych nevěřil, jak moc může být její účast ve snímku katastrofální. Když má být sexy, je otravně afektovaná. A když drsná, je až směšně nepřesvědčivá. Ale hlavně má v každém záběru na ksichtě tolik mejkapu, že vypadá jako oživlá vyphotoshopovaná fotka nějaké druhořadé instagramové "modelky". Jednotlivé akční scény nejsou špatné (hlavní fight mi přišel vcelku ok), ale občas je kazí dost mizerné triky. Duo borců z Asie (Uwais, Jaa) se naštěstí podařilo využít vcelku uspokojivě, vizuální ošuntělost a celkovou lacinost tohohle sequelu by ale nedokázala patřičně vyvážit ani sebevětší herecká hvězda. 50 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdyby film nebyl ze světa postradatelných, mohlo to být fajn béčko, ale takhle je to zklamání. Christmas tu řeší nějaké svoje osobní srajdy se svojí holkou, která je teda taky jako žoldák a strašně jí vadí, že jí kluci nechtějí do týmu. Budiž, říkám si, koukáš na to kvůli akci a nějaká ta mizerná vata tě nerozhodí. Jenže ani akce nebyla taková, jakou bych chtěl. Střílí se tu, padouši se rozlétávají na cucky a sem tam dojde na nože a pěsti, ale celé je to takové nijaké. A třeba honička na motorkách je vyloženě mizerná. No a  zklamal i casting. Že z původní partičky chybí Jet Li a Terry Crewes bych ještě dokázal překousnout, ale v minulosti bylo zvykem, že klaďáky i záporáky doplňovala známá a často i velká jména. To mi tady hodně chybělo. Sice oceňuji přítomnost dua asijských mlátiček Uwais-Jaa a nic nemám ani proti Garciovi, ale když to srovnám s minulým dílem, tak je to nebe a dudy. Myslím že Sly a spol si zasloužili důstojnější rozloučení, ale halt není každý den posvícení a pořád platí, že na předchozí tři díly se vždy rád podívám. Ale, a to platí pro celousérii, nikdy tvůrcům neodpustím ignorování Cynthie Rothrock. Ta tady prostě chyběla. 35% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračování, které nedokáže zamaskovat, že už o něj ani hlavní hvězdy nemají zájem. Sly na druhé koleji, mezi nováčky žádné skutečně lákavé jméno (leč Megan Fox jako jediná docela funguje) a scenáristicky to strašně toporně maskuje původně plánované obsazení (Garcia supluje Willise/Forda, 50 Cent Crewse, Scipio Banderase). Ale to nejhorší, akčně je to hrozná bída. V rámci stopáže se toho ve filmu nestane málo, ale příliš střihů, úzkých záběrů, žádné nápady a málo celků, v nichž by mohla nějaká choreografie vyniknout. K tomu docela ošklivé triky a obecný pocit unavenosti materiálem. Trojka byla přeplácaná a zmrzačená snahou o zacílení na mladší publikum, ale byla z ní cítit snaha o fanservis. Tohle už nefunguje vůbec. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil objektivně, dal bych 3* a třetímu dílu bych musel taktéž hvězdičku ubrat. Na čtyřce se mi celkem líbil námět, byť je v akčním žánru otřepaný. Zamlouvala se mi i akce, u níž mi dojem kazilo pouze v přemíře užité CGI a střih u soubojů, kdy nevynikne choreografie. Co se týče prostoru Sylvestra Stallonea alias Barneyho Rosse, jednalo se též o zklamání, protože objevit se ve snímku v souhrnu ani ne na půl hodinky, je bída. Kdyby se alespoň dalo říct, že Sly svůj prostor plně využil, odpustil bych i tak nízkou časovou dotaci. Ale pominu-li jeho hlášky a špičkování s Christmasem, po stránce akční nepředvedl takřka nic (jedno přehození bijce přes záda a jeden výstřel z pistole?). Kladu si otázku, zda tomu tak je skrze věk nebo jen pachuť z pokračování této série? Další herecké obsazení mi nevadilo, byť Megan Fox jako velitelka týmu Postradatelných? Její scény se Stathamem byly zdařilé, akčně se rovněž neztratila, ale úlohu velitele bych mnohem raději svěřil absentujícímu Schwarzeneggerovi, který by i v rámci děje čtyřky i předešlých dílů na tento post logicky zapadl (nejhorší přítel Barneyho). Lundgren byl během natáčení patrně rád, že je rád, tudíž mu jeho chabou úlohu i značně vyčpělý vzhled nechci vyčítat. Závěr snímku potěšil. Bude-li v budoucnu ještě pátý díl, moc bych si přál, aby se děj (prosím kvalitní a v rámci série něčím inovativní, např. dva týmy Postradatelných, jeden vedený Barneym, druhý Trenchem, jdou za stejným cílem, kterého musí dosáhnout v omezeném čase, ale každá družina zvolí jinou cestu; která bude úspěšnější? Jaké budou jejich střety na této misi?) přemístil do atraktivní lokality, třeba džungle nebo nějakého středo/jihoamerického státu. Rád bych tam viděl opět Arnieho, Van Damme v kladné roli (dvojče Villaina) a samozřejmě konečně už i Seagala. Nebránil bych se obsazení Jackie Chana, M. Dudikoffa nebo třeba i D. Hasselhofa. A pokud by to zdraví dovolilo, nechť Dolph předvede i nějaký ten souboj. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Už trailery neslibovaly mnoho, ale výsledek je ještě mnohem horší a já marně přemýšlím nad tím, kdy se ze série která byla splněným snem všech nostalgiků milujících osmdesátkové a devadesátkové akčňáky stalo druholigové bulharské béčko, které sice má Stathama a pár minut i Slye, ale odehrává se v papundeklových kulisách za které by se nestyděla ani Eliška s Damiánem a hlavně má zoufale nudnou akci. To už i trojka, která se nesmyslně snažila cílit na mladší publikum byla oproti tomuhle akčním filmem roku. Zoufalost tvůrců pak jen podtrhuje trestuhodné nevyužití Tonyho Jaa a hlavně Ika Jauwaise. Hlavně u druhého jmenovaného už dost dlouho čekám na to až konečně dostane pořádnou roli a nezbývá než čekat dál...40% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Terry Crews se ve filmu neobjevil kvůli sexuálnímu obtěžování na jeho osobu. Obtěžovat ho měl Adam Venita. (Duoscop)
  • Natáčení mělo probíhat na podzim 2014, ale nakonec bylo posunuto. (S.W.A.T)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama