Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Poněkud nedůsledná věc, která sice šikovně moralizuje a na malé ploše úspěšně drží pozornost, nicméně - SPOILER - kromě závěrečného aktu vzdoru nepřináší vůbec nic překvapivého. Varování/mravokárství, filmem prezentované, je zřejmé prakticky od začátku, jednotlivá odhalení jsou dost očekávatelná a puberťák, jehož aroganci chce Cyberbully pohlavkovat, bude nejspíš volat po doslovnějším konci. Maisie Williams není špatná herečka, vítězem se ovšem stává závěrečná víra, že opravdovost přebije všechny virtuální manýry. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Námět je poměrně zajímavý, ale zpracování bolestivě drhne. Celý konflikt, který je samozřejmě protkaný několika zásadními twisty (ačkoliv je normálně uvažující divák uhádne dlouho předem) je poměrně zručně natočený film a díky hodinové stopáži setsakra rychle uteče. Přesto jsem se ale místy děsivě nudil a hrozně mi vadilo, jak je to celé na první signální a neskutečně ploché a vlastně hrozně hloupé. Krom teda otřepaného problému ve filmech s hackováním, lépe řečeno crackováním. Ale celé to táhne Maisie, tak to takové zlo není, jen jsem čekal silnější zážitek. PS : Koukal jsem na Filmboxu a ten český dabing je vážně opravdové zlo, které si vyloženě s teenagerskou mluvou neví rady a já jenom zíral. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Plus za krátkou stopáž, opravdu to nebylo třeba natahovat. Nápad není vůbec špatný, ale to zpracování kapku drhne a s časem stopáže se okouká. Kdo opravdu fandil hlavní hrdince, nechť se přihlásí. Teda já doufala, že to s ní dobře dopadne, protože se mi nelíbilo, co se dělo, ale sympatická rozhodně nebyla. A asi to byl i záměr. Protože to poselství tohohle filmu bylo někde úplně jinde. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušný teror. V reálnom čase, v jednej miestnosti. Kedy sa z toho, čo šikanuje stáva šikanovaný a naopak? Čo môže spôsobiť jeden ironický tweet? Film na veľmi potrebnú a aktuálnu tému. Okrem iného ukazuje aj na to, ako moderné technológie kompletne ovládli naše myslenie. Až tak, že si to ani neuvedomujeme a dokonca si myslíme, že my sme tí, ktorí im vládnu. V skutočnosti sme všetci ich otroci a niekedy potrebujeme poriadny kopanec, aby sme si to uvedomili. Skvelá (až thrillerová) atmosféra, vynikajúca Maisie Williams a veľmi presný záver. Samozrejme, schopnosti hackera boli zrejme dosť zveličené, ale ako dramatickú barličku to beriem. Podarená vec! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hodinový výlet do pokojíčku a soukromí retardované verze Arye Starkovic. Nemám ji rád ani v nejlepším seriálu na světě, ale byl jsem zvědav, jestli zvládne ve svém nízkém věku, ve kterém se sotva může legálně koukat na hanbaté filmy, zahrát i něco jiného než nezletilou nelítostnou vražedkyni. K mému údivu musím konstatovat, že zvládne. Z filmu mám docela rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi líbila jeho forma. Výborná práce se zvuky, velmi slušný výběr písní a zdařilá práce s kamerou. Tahle kvalitní forma dokázala z nuzného obsahu udělat alespoň něco falešného, což ovšem mnoho lidiček dokonale sežralo a já trošku taky, protože pod 3 hvězdy nevlezu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)
  • Film si zakladá na skutočných udalostiach. (mivr)

Reklama

Reklama