Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Maisie je skvělá. Film je poměrně drsný, nejen kvůli kyberšikaně kterou ukazuje, ale vůbec jen kvůli tomu, že ukazuje tu moc, kterou dáváme všem těmhle virtuálním "spojením" a "výmyslům." Podle mě to plní svůj účel, má to vhodně zvolenou stopáž a odsýpá to- takže jsem se nenudila. Některé konkrétní motivy je nutné asi brát s trochou nadsázky a spíš je chápat jen symbolicky, ale to co chtěl film říct podle mě i řekl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Cyberbully, jak jsem se obával, je svým konceptem spíše než plnohodnotný film takový zdvižený ukazováček pro ty, kteří si myslí, že internet je bezpečné místo. Jako propagační film do škol by to bylo jako stvořené, není to vyloženě laciná moralitka (jak se zprvu jevilo) natočené a zahrané je to dost dobře a k atmosféře nemám výhrad. A navíc to působí i v rámci mezí uvěřitelně, což dokazuje i fakt, že se podobné věci dějí a to včetně ve filmu ztvárněného vydírání. Ne vždy a všechno je na internetu takové, jako se zdá být a film na to poukazuje hned z několika pohledů. Problém ale je, že krom snahy varovat film ve výsledku nic jiného nenabízí. ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele

Doporučuji zkouknout dokument od americké CBS o Amandě Todd (je na YouTube) nazvaný "The Sextortion of Amanda Todd - the fifht estate". Zjistíte, že takových případů se neustále dějí neskutečné mraky. Úchyl se s dítětem začne bavit, dostane se k odhalenému obrázku, začne vyhrožovat, nabídne nepublikování fotek výměnou za pár fotek navíc... Pak je pošle všechny na pornoweby, na Facebook všem lidem v přátelích toho dítěte atp. Amanda Todd potom spáchala sebevraždu. Typa nakonec dopadli, ale mezitím takhle psychicky zničil desítky, možná stovky dětí. Dokonce mají svůj vlastní kanál na YouTube, TheDailyCapperNews, kde se upozorňují na "nové úlovky". Až po neskutečném množství stížností jim Google stáhl většinu videí, ale kanál nezrušil. Je to děsný :-/ ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to v hledáčku už delší dobu a přece i trochu kvůli Maisie. Přitom každým rokem tohodle tématu přibývá čím dál, tím víc. A je to logický, jelikož jak kyberšikany, tak i hackerů přibývá a je třeba tomu nějakým způsobem čelit. Tohle je taková čistě teenagerská klasika. Vzhledem k průběhu to dopadlo ještě dobře a ukázalo to tu cestu, že i k hackerům se dá otočit zády, když máš kolem sebe správný lidi. Sice nevíme, co se dělo dál, můžeme jenom domyslet, ale jedno je jasný. Hackeři cílí převážně na slabší povahy, takže nepropadejte depresím. Jako hodinovka slušná práce. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Proč mi přijde, že Cyberbully a Cybernatural kopírují tentýž scénář (kyberšikana z pohledu viníka) a koncept (celej film sledujeme de facto jen monitor hlavní postavy), jen s obměnou žánrového zařazení? Klidně bych o polovic krátila, ale i tak musím uznat, že one woman show Maisie Williams (jsem zvědavá na Last of Us) a její drámo fungují podstatně líp, než banda sebevraždících kreténů na skajpu. Tady mě i lehce zamrazilo, u Cybernatural jsem se jen nudou propadala do smíchu. Ikdyž, proč prostě neodpojila net a neudělala v kompu čistku, že? :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Maisie Williams (Casey) bola na fotografiách skutočne polonahá. (mivr)
  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)

Reklama

Reklama