Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemám príliš v láske športové filmy, nemám príliš rád ani vojnové filmy, alebo filmy, ktoré používajú obdobie vojny ako kulisu, ale Víťazstvo ma napriek tomu veľmi bavilo. Ono je to skôr útekový film, ktoré naopak pomaly až zbožňujem, takže nemám s vyšším hodnotením žiaden problém. Je to oddychovka, na posolstvá, na ktoré ste zvyknutí z vojnových filmov, zabudnite. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem miloval jako malé děcko. Tenkrát ho dávali 2x během půl roku tuším na ČT2. Jelikož jsem v té době byl nadšeneco fotbalu a zároveň jsem miloval válečné filmy, je tento film obdivuhodnou kombinací. Velice netradiční námět. Účast Pelého v týmu je úžasná. Sice to byl fotbal, na který bych se normálně nedíval, už kvůli psycho pohybům Slyho v brance, ale jinak jako film je to dosti dobré... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sly si u mě rezolutně řekl o několik vrcholů – tehdy, když oživil svou první legendu (Rocky, 1978), o šest let později, když oživil druhou (Rambo, 1982), o dalších šest let, když utáhnul příjemnou buddy movie (Tango & Cash, 1988). Předtím se „italský hřebec“ s obludně vypracovanou fyzičkou rval v Moskvě nejen za kamaráda (Rocky IV, 1985), následně coby chrabrý horolezec v roli šité na míru (Cliffhanger, 1993) i profesionální vrah v netriviálním thrilleru (Nájemní vrazi, 1995), od té doby však uběhlo mnoho vody. Úporně se snažil o další nádechy právě s dvojicí svých ikonických legend R+R, holt zázraky se dějí právě tam, kde je nejmíň čekáte. Jeho Vítězství je na Johna Hustona (Čest rodiny Prizziů, Africká Královna) překvapivě „obyčejný” kousek ze zajateckého tábora, poměrně předvídatelný a ničím vyčnívající. A místy jsem se zastihl ve stavu „nudím se“. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Zuří druhá světová válka a Němci bojují se Spojenci. Tento snímek nám ale neukáže bitvu z vojenského hlediska, ale bitva se odehraje během devadesáti minut na zeleném trávníku. Ano, je to fotbalový match mezi válečnými nepřáteli. A bylo hodně zajímavé pozorovat sportovní příběh v době nejkrutější. V první půli mi to přišlo jako takový slabý odvar Velkého útěku, potom se začalo vše točit okolo zápasu. Režisér John Huston si s tím pohrál dobře a mě se film líbil. Když pak do celého toho maratonu započítate jak filmové hvězdy (Stallone, Caine), tak i ty fotbalové (Pelé, Moore), dostanete pohodový filmeček, který potěší jak příznivce druhé vojny, tak i sportovní. Jo, a Pelé by se jako herec určitě uživil :-). ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Velmi odvazny snimok, s vynikajucim Michaelom Cainom a veteranom Maxom von Sydowom. Navyse bolo peknym s prijemnenim sledovania ucast Peleho na filme ktory film asi najviac obohatil, priemrny vytvor, aj ked musim uznat ze scenar bol sam o sebe nemyslitelny a navyse na spracovanie s 81 tiez dost optimalne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé, Robert Moore, Osvaldo Ardiles. Ale na trávníku byli i jiní skvělí borci: Paul van Himst, Kazimierz Deyna či Hallvar Thoresen. (Robbi)
  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)
  • Jelikož filmaři nemohli najít velký fotbalový stadion bez věžového osvětlení, které se začalo používat až po 2. světové válce, natočili zápas na Hidegkuti Nándor Stadium v Budapešti v Maďarsku. Zápasu se zúčastnilo 250 tisíc maďarských komparzistů. (pan Hnědý)

Reklama

Reklama