Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu možná účast Stalloneho spíše uškodila. Osobně si myslím, že se pro tuhle roli moc nehodil a slušela by víc určitě jinému typu herce. Nicméně film musí potěšit každé fotbalové srdce, protože je opravdu na co koukat a třeba jen účast samotného Pelého, bylo naprosto úžasné rozhodnutí, protože se naopak do filmu hodil a role mu padla jak zadek na nočník. Navíc je to snad první film z 2 světové války, kde nikoho nezabili :-) Sledovat ty zbídačené válečné zajatce, jak to i přes nepřízeň rozhodčích, nandají skopčácké jedenáctce, až Hitler pukal vzteky, to byla opravdu velká podívaná. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Natočit film o zajateckém táboře plném spojeneckých vojáků a fotbale není zas takový úlet jak by se mohlo zdát. K podobným mačům během války mezi zajatci a např. jejich dozorci docházelo. Samozřejmě se to odehrávalo za naprosto přísných bezpečnostních opatření a pouze lokálně v táborech. Zejména Britům, Australákům a Amíkům se lecos tolerovalo a tak se v tábotech hrával kriket, basket či fotbal. Mezinárodní červený kříž dokonace dodával sportovní náčiní včetně rukavic atd.. Tady je to hodně přitažené za vlasy, zejména to jak odbojáři kopají hlučnými údery pod nohama stráží tunel či jak veřejnost pronikne skrze bezradné a přitom ozbrojené vojáky na trávník a ze stadionu... To celé by asi normálně muselo skončit masakrem... A tak tu máme mladičkého S.Stallone, britského oficíra M. Caine i hodného wermachťáckého důstojníka M. v Sydowa. Fotbalisty potěší účast skutečných fotbalistů Pelého ad... Pro mně to byla hodně nesourodá pohádka, spíše k smíchu. Kdo hledá válečný film s podobnou tematikou, ale lepší, ať raději koukne na Von Ryanův Express s F. Sinatrou v hlaví roli. * * ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice odvážný pokus vrátit na plátna kin téma o útěcích ze zajateckých táborů v době druhé světové války, ve kterém byla použita skutečná událost, neboť toto téma už bylo dávno pryč. Tentokrát byl uspořádán fotbalový zápas mezi zajatci a německým wehrmachtem. Vznikla tím kombinace zajateckého tématu se sportovním, ale byl vytvořen tak nevýrazný snímek, že naprostému propadáku nezabránily ani skutečné hvězdy, jakou byl Michael Caine, Max von Sydow či skutečný fotbalový fenomén své doby Pelé. Středem divácké pozornosti je samozřejmě Sylvester Stallone, který se stále neúspěšně snažil vymanit z Rockyho slávy. Diváci ho prostě měli zaškatulkovaného vždy a všude, ať udělal co udělal. A právě tímto vlivem zřejmě záměrně není úplně dějově středem pozornosti. Nakonec to stejně nepomohlo. Mnohé scény snažící se o vážnost spíše budí úsměv nad marnou snahou dané přesvědčivosti. Nejkritičtější je samotný fotbalový zápas v druhé polovině snímku. Hůř natočené snad už ani spatřit nelze. Přitom námětově dějová linka snahy útěku není zase až tak špatná, jak vypadá. Chtělo to ale na scénáři více zapracovat. Scéna, kdy se všichni v poločase v tunelu na útěku zarazí a chtějí se vrátit, neboť prohrou zápasu ztratí daleko více než svobodu, si už nechápající divák nad stylem zpracování může hlavu ukroutit. V rámci převážně Stalloneho filmografie je to sice jeho fanoušky vyhledávaná klasika, která ale z hlavy vyšumí dříve, než by se kdo nadál. Jen tak mimochodem, jedná se o americký remake maďarského filmu ´Dva poločasy v pekle´ (1961), nebo o inspiraci či přímo ukradení námětu? ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdysi na videu moc fajn a jedno z mých prvních setkání se Slyem, čili nostalgická příchuť nějakou tu hvězdu přihazuje.  Na stranu druhou  docela mělká a bagatelizující břečka na silné téma, navíc natočeno dle skutečnosti a tam už tohle "čisťoulinké" zpracování hraničí až s neúctou. Angažmá Pelého a dalších  hvězd tehdejší světové kopané zajímavé a v samotném zápase patřičně využité, nicméně formální oslava fotbalových parádiček by se vyjímala ve filmu čistě sportovním, nikoliv s takovýmto historickým podtextem.  I symbolicky pochopitelná, ale silně amerikanisticky romantizovaná,  vzpoura lidu na závěr spíš nasere než cokoliv jiného. Neměl to být krutý film, chápu, ale slepými se střílet taky nemuselo. 2:0 ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Skoda, prvni cast filmu neni spatna, ale ten zaver, to je klasicka americka pateticka hruza. Stallone je stejne tragickej fotbalista jako formulovy zavodnik. Film se utapi v tech nejvetsich filmovych klise jako chycena penalta v posledni minute a uplne pitomi nemci. Dost skoda, ze tim zkazili ucast tolika skutecnych hracu, v cele s Pelem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Tento snímek mohl mít klidně v záhlaví uvedeno "Natočen podle skutečné události". Scénáristé vycházeli z tzv. Zápasu smrti, který sehráli ruští vězni proti vybranému mužstvu luftwaffe v koncentračním táboře. Rusové, bývalí hráči moskevských klubů, porazili letce 5:1 a několik z nich, mimo jiné výborný brankář Trusevič, skutečně byli popraveni. (Robbi)
  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)
  • Pelé je vo filme jediný černoch. (Shakers)

Reklama

Reklama