Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice porvé když jsem to viděl, tak jsem to považoval za skvělej film, ale měl jsem pocit jako kdyby tomu něco scházelo, jenže když jsem viděl tu nejnabušenější rozšíenou verzi, která existuje, tak jsem okamžitě změnil názor a teď už bych váhal, kterej z těch tří dílů je nejlepší, protože 4 hodiny utečou jako voda a nezanechaj jedinej náznak nudy nebo něčeho podobnýho, prostě čtyři hodiny přeplněný skvělými efekty, naprosto dokonalou hudbou, bezchybnými hereckými výkony a nezapomenutelným dějem, který celou tuhle trilogii uzavírá, tak jak se sluší a patří a tentokrát mi dokonce nevadil ani ten zdlouhavej konec, prostě paráda ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak. Už je to pár let, co se Frodo vydal na výpravu za zničením prstenu moci. Během těch let se toho mnoho událo, ale na to nejdůležitější Středozem teprve čeká. Mezitím Sauronova armáda stále nabírá na počtu. Hrdiny dostihuje únava a nějaká naděje už téměř nepřichází v úvahu. Celé to spěje do konce. Vrcholí. Asi proto, to je můj nejoblibenější díl z celé trilogie. O tom, že to je dodneška ta nejvelkolepější filmová fantasy vůbec, se myslím ani zmiňovat nemusím. Pán prstenů je něco, po čem jsme všichni toužili a teprv s Jacksonem jsme to dostali. Lord of the Rings 1 - 99% / 2 - 99% / 3 - 101% (Viděno v kině Cinestar, 2D - originální znění] ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jackson mě smetl hned na několika frontách, z nichž nejvíce vyčnívá potřeba sahat každých deset minut pro kapesník nebo zvedat čelist z podlahy nad úžasným ztvárněním jinde neviděných fantasy prvků (potřebu hmatat po třech hodinách po nočníku opomíjím ;). A je skvělé, že studnice inspirace zůstala naplněna až do úplného konce! Finiš si zaslouží malou ódu na perfektní načasování, půlhodina co následuje po něm, se nesla v libých tónech rytmického posmrkávání snad skoro všech v sále. Bohužel může někomu připadat příliš zdlouhavá a osobně se obávám, že při třetím čtvrtém zhlédnutí z ní vyšumí kýžený efekt. Hlavní bitva Středozemě je naprosto fascinující, pokud dojde na detaily, ale vrtulníkové záběry na špendlíkové hlavičky uprostřed digitálního vojska už neberou dech takovým způsobem, jako se to dělo u Dvou věží. Přesto platí, že je to jedna z nejlépe ztvárněných bitev ve filmu vůbec a jestli letos Jackson nedostane Oscara, akademikům se určitě po předávání cen přihodí něco moc ošklivého. Celkově cením, že Jackson znatelně přidal na vývoji těch postav, které v minulosti lehce zanedbával nebo jim přikládal menší váhu (to co provádí v Návratu krále se Smíškem a Pipinem nestihl za oba předcházející díly dohromady) a naopak taktně posílá do ústraní postavy provařené – Gimliho a Legolase si pořádně užijete jen dvakrát třikrát. Je konec filmu, trilogie, zrodu nové filmové kapitoly. Není proč se těšit na leden, protože Frodo už tam na nás nečeká. To je tak nepopsatelně smutné, že je jednomu až do breku. Běžte plnit pokladny a doufejte, že ten Hobit přece jen za pár let přijde... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mám jako věrný fanoušek předlohy k mnoha věcem na Návratu krále nemalé výhrady, když uvážím naprosto bezprecedentní velkolepost celého díla, nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdami ani kdybych chtěl. A já nechci. Absolutorium pro všechny tvůrce, jmenovitě režiséra Jacksona a kamerový tým za tu neuvěřitelnou pastvu pro oči. Škoda některých úlitebv masovému diváctvu (příklad za všechny - Legolasova likvidace olifanta) a v některých scénách skutečně přepísknuté míry patosu. To jsou však jenom jedny z těch věcí, které jsou v širším pohledu na celý film drobnostmi. 90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nad zemí leží dlouhý stín, na západ vztahuje temná křídla. Věž otřásá se; k hrobům králů blíží se osud. Mrtví procitají; vždyť přišla hodina pro věrolomné; u kamene Erech znovu budou stát a z hor uslyší troubení rohu. Čí roh to bude? Kdo je povolá z šerého soumraku, zapomenutý národ? Dědic toho, kterému přísahali. Ze Severu přijde, nouzí hnán: on projde dveřmi Stezek mrtvých. Film nádherný v každém detailu a pravý vrchol té nejmilovanější trilogie. Návrat krále je procítěnou tečkou jedné strhující cesty, která mi od základů změnila život. Každá část je plně docenitelná až po zhlédnutí rozšířené verze, ale u poslední etapy nejde ani tak o dějové zákruty jako o pocitový dopad. Zářným příkladem jsou Domy uzdravování, které zhmotňují mou představu z četby. A který díl že je nejlepší? Při čtyřech zhlédnutích z pěti si řeknu, že vedoucím střípkem mozaiky je Společenstvo, napopáté pak právě Návrat krále, ale Pán Prstenů je v mých očích jedním nepokořitelným celkem a nejlepší ságou v historii kinematografie. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • Ve scéně, kdy Glum (Andy Serkis) vezme lembas a drobí ho na Sama (Sean Astin), je možné si všimnout, že mu jej sype na záda a dozadu na ramena. V dalším záběru má Sam drobky jen na hrudi. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy jede Aragorn (Viggo Mortensen) a družina za Sauronem (Sala Baker), je možné si všimnout, že členové společenstva sedí na koních. Jakmile však Aragorn vysloví slavnou větu: "For Frodo…,"  koně jsou pryč. (Lauri)
  • V rožšířené verzi v čase 2:25:22 bodne Sam (Sean Astin) pavouka mečem v levé ruce, ale hned v dalším záběru drží meč v ruce pravé. (SedllYs)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama