Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Původního Motýlka si v budoucnu určitě někdy pustím, a proto budu tuto verzi hodnotit jako jedinou. Volba Hunnama do role Papiho byla výborná, charismaticky i herecky film dokáže výborně utáhnout, možná bych mu dal trochu více prostoru na samotce, kde se z toho top top herectví dalo vyždímat o něco víc. Problém vidím ale asi ve stopáži. Respektive, stopáž je pro podobný film ideální, problém je s obsahem, který sice je plný, ale něco málo mu chybí, aby udržel diváka hltat každou minutu. Nejsem fanda remaků, ale nedopadlo to vůbec zle, ale jak říkám, nemám srovnání a beru tak film pouze jako nezávislý film. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Nemal som tú možnosť vidieť predlohu, aj keď sa tak pozerám na herecké obsadenie mám teda čo ľutovať ale zas na druhej strane dáva mi to možnosť posúdiť objektívne tento počin z roku 2017. Herecké obsadenie tiež stojí za to Charlie Hunnam je drsniak telom aj dušou a do roli Motýlika sa perfektne hodí, to isté sa dá povedať aj o Ramim Malekovi ktorý svoju tenkú muskulatúru v tomtu filme z väzenského prostredia využíva znamenite. Film je dosť emotívne napätý a nakoľko je natočený podľa skutočnej udalosti dá sa z tejto atmosféry vyťažiť maximum. Ľudské osudy sú vykresľované s citom pred detail čo si ja osobne na filmoch podobného razenia veľmi idem. Jediné čo film zabíja je jednotvárnosť a málo dynamických zvratov. Ale pozeralo sa na to znamenite a určite by som si to pozrel znova bez zaváhania. 83% ()

Reklama

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastánce remaků, ale tenhle se teda zatraceně povedl. Skvěle zahrané a obsazené. Když si na konci Charlie Hunnam a Rami Malek podávají ruku, tak to přátelství a svobodu cítíte s nimi. Asi by hodně lidí nadávalo, když bych jim řekl, že se mi tahle verze líbí víc, než originál. Ono tomu ale opravdu tak je. Nádherně natočený film s veškerou úctou a respektem k originálu. Tohle mě zcela pohltilo a neměl jsem nejmenší problém dokoukat film dokonce, což se mi u původní verze bohužel nestalo. Škoda, že je film tak opomíjený a vyšuměl do prázdna. Původní verze je kvalitní počin a proto se to odráží i zde na nižším hodnocení, ale právě takový remake má podle mě po 40 letech smysl. Tleskám 90% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Drsné prevedenie drsného príbehu o nezlomnej túžbe prežiť v neľahkých časoch. Myslím, že to prostredie väzenia mohlo byť ešte horšie, ale všetky aspekty boli nejak tak ukázane. Od jeblého vezniteľa, cez nejaké medziväzenské vzťahy, psycho v úplnom tichu a skoro happyend. Dobré obsadenie, dobre zahraté, správne vygradované. 3 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem odpůrce remaků, spíš naopak, ovšem jakýkoliv remake musí mít smysl, opodstatnění, aby svůj předobraz buď vylepšil, nebo mu minimálně neudělal alespoň ostudu. Zrovna u Motýlka ale ať hledám, jak hledám, důvod remaku vážně skvělého a působivé snímku z roku 1973 neshledávám smysluplným, neboť příliš nechápu, čeho tímto novým zpracováním chtěli tvůrci nyní vlastně dosáhnout. Což o to, on nový Motýlek není nikterak špatným snímkem, je působivý, atmosférický, dobře zahraný, ale co je to platný, když nepřináší vůbec nic prospěšného, či inovativního, čím by dokázalo původní snímek nějak předčít, obohatit, zastínit, a tak jde prostě jen o již jednou odvyprávěný příběh, který ovšem tak akorát maximálně nechá vzpomenout na originál, toť ale vše, a to vážně moc není. Tvůrci si s tímto remakem zkrátka ukousli až příliš velké sousto, dohnat totiž jak výkony McQueena, či především fantastického Hoffmana, nebo syrovou působivost, atmosféru, či celkové vyznění bylo zkrátka utopické, každopádně jsem zároveň přesvědčen, že o nové verzi nelze hovořit ale ani jako o ostudě, spíš jen jako o jemné zbytečnosti. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Pri jedinej poprave väzňa gilotínou nie je pri pohľade na čepeľ noža vidieť žiadnu krvavú stopu. (Van_der_Ovec)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)
  • Po prvej noci vo väzení má Louis Dega (Rami Malek) na ruke veľké pohryznutie. V ďalších záberoch je jeho ruka zdravá a potom znova poranená. (chesterko)

Reklama

Reklama