Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yiua (LEUNG KAR FAI) se připlete k vraždě a je odsouzen k trestu ve Stanleyově věznici. Je vhozen do uzavřeného světa s vlastními pravidly. Dostane se do konfliktu se všemi, se kterými by si vůbec začínat neměl. Naštěstí pro něj se ho ujme Ching (CHOW YUN-FAT Neprůstřelný mnich, Full Contact), charismatický podvodník, který má ve vězení výsadní postavení. Jenže v Stanleově věznici kope každý sám za sebe. Vězeňské triády, obyčejní vězňové i kápové ti všichni se snaží přežít. K brutálnímu násilí dochází každý den, lidé jsou mrzačeni a vše pomalu a jistě spěje ke katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husta zalezitost. Sice sem nevidel vsechny Lamovo filmy, ale z tech co jsem videl, byl tenhle nejlepsi. Od filmu jsem sice cekal neco jineho, protoze jsem vsude cet jak je drsnej a krvavej a zas nak extremne brutalni mi neprisel, ale vubec mi to nevadilo a vyborne jsem se bavil. Prvni polovina byla takova rozpacita, sice jsem od zacatku ve vezeni, takze nic moc veselyho, ale forkum Chow Yun-Fata jsem se proste musel smat a spis to na me pusobilo jako komedie. Jenze pak prisla druha pulka, kde se stupnujou konflikty a vsechno to vyvrcholi hodne krutou bitkou a to byl opravdu slusnej masakr. I presto, ze nejak zvlast nemusim cinskou hudbu (to jejich ňun ťun a ruzny pistalky)tak tady se mi opravdu libila. Hodne solidni 4*. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát plnejch pět*, začátek (cca 25 minut) je dost nudnej. Potom převezme otěže filmu Chow Yun Fat a je to fakt paráda. Původně sem čekal něco trochu jiného, od Lama jsem viděl jen Full Contact a dva filmy s JCvD, ale byl jsem naprosto spokojen. Doufám, že Magicbox bude pokračovat v HK legendách, a že se dočkáme ještě vypečenějších kousků(Hardboiled, Lepší zítřky atd.) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vězeňského prostředí. Ten omezený prostor a vysoká koncentrace těch nejrůznějších individuí - to už samo o sobě nabízí celou řadu dramatických zápletek. Celkem mne zajímalo jak to vypadá v současném čínském vězení. Filmů ze všech možných nápravných zařízení v USA může zájemce o toto téma vidět nespočet, ale Asie to už je jiná káva. Mno a řekněme si rovnou, že jsem byl velmi překvapen. Sice jsem nečekal drsné prostředí jako v Půlnočním expresu, ale přesto jsem očekával jistou strohost a primitivnost. Ale chyba lávky! Čisté cely, sice stále stejné ale vydatné jídlo, bílá pyžama na marodce a neskutečně slušní dozorci s až učitelskou trpělivostí a slušností, -to jsem tedy koukal. Yun-Fat Chow sliboval jistý herecký potenciál, ale tady zcela zapadl i když hrál jednu z hlavních rolí. Bohužel hned od počátku film trpí klasickou vadou asijských filmů, kterým říkám - afektované přehrávání. Možná, že se čínské publikum v kině komediálnímu chování Chowa smálo, mně však připadalo trapné. Naštěstí, když už film pomalu začíná nudit, dojde k rozjezdu hlavní zápletky a ke konci snímek dostane slušné grády. Ale i když divák čeká nejhorší, končí to dobře. Takže kdo čeká drsné vězeňské drama ve stylu Cely 211 apod.. bude spíše zklamán. U mne je to za tři cigarety. * * * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam + Chow Yun-Fat, to ve mě, snad nepřekvapivě, vzbudilo očekávání explozivní akční jízdy. Nemohl jsem se mýlit víc. Tady se jede nečekaně civilní vyprávění o obyčejných lidech, jejich příbězích a vznikajících vztazích, a nevyhnutelně jak to ve vězení bývá i půtkách. Ale i ty se vyřeší jen ranami pěstí, na exploze opravdu nedojde. Vlastně ani na ty plameny ne. Tu jen uťáplý nováček se skamarádí s ležérním vězeňským matadorem a spolu se dostanou do křížku s místním bossem Yakuzáckého vězeňského gangu, a snaží se to nějak překlepat až do konce svého trestu. Level Shawshank to není, ale i tak příjemný film. Hlavně díky skvělým hercům. 7/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příběh Vězení v plamenech kopíruje oblíbený motiv o neprávem odsouzeném, který se ve vězení pod vlivem okolností a za podpory místního zkušeného mazáka, stává jiným člověkem. Zajímavější je zpracování. Zpočátku film tíhne spíše ke komedii, pak nastává nečekaný zlom v podobě brutální a špičkově zrežírované venkovní bitky těch nejdrsnějších muklů, která je následně ještě brutálněji potlačena dozorci. Lam si rozhodně nebere servítky a násilí zobrazuje v jeho plné děsivosti. Taková bitka šéfů triád znamená spoustu zpřerážených hnátů, spoustu rozmašírovaných obličejů a tržných ran způsobených tím, co bylo zrovna po ruce. Naturalistické scény zcela všedního násilí se překvapivě neperou s poklidnou psychologickou rovinou filmu. Vlastně mi přišlo docela normální a v souladu s vězeňskými pravidly, když někdo po několika minutách dialogů někomu rozkopal lebku, jinou otázkou je, zdali to tak má být. Srovnání s takovým Vykoupením z věznice Shawshank mi přijde příliš násilné, ale co se týče emočního dojmu, zapůsobilo na mne Vězení v plamenech více. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo pouhých 21 dní. (tequilla)

Reklama

Reklama