Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yiua (LEUNG KAR FAI) se připlete k vraždě a je odsouzen k trestu ve Stanleyově věznici. Je vhozen do uzavřeného světa s vlastními pravidly. Dostane se do konfliktu se všemi, se kterými by si vůbec začínat neměl. Naštěstí pro něj se ho ujme Ching (CHOW YUN-FAT Neprůstřelný mnich, Full Contact), charismatický podvodník, který má ve vězení výsadní postavení. Jenže v Stanleově věznici kope každý sám za sebe. Vězeňské triády, obyčejní vězňové i kápové ti všichni se snaží přežít. K brutálnímu násilí dochází každý den, lidé jsou mrzačeni a vše pomalu a jistě spěje ke katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Shit 

všechny recenze uživatele

Super, jediný co mi trošku na tomhle vadí je to, že se mi to zdá, až jako moc příjemný vězenský prostředí, což asi v pravých věznicích vypadalo trošku drsnějc než naleštěný hajzly a postel pro každýho jako je tady, ale všechno to vynahradí skvělý bitky, který jsou skvěle realistycky natočený a místy i docela hodně drsný a dokonce i mistr bojových umění Chow Yun-Fat tam nedělá žádný kudrlinky, ale kope a mlátí každýmu do držky úplně normálně. Příběh je takovej hodně typickej, ale rozhodně nenudí a občas je i docela zajímavej, ale na typově podobnej film Půlnoční express to nemá a proto dám jenom 4* ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní vězeňské drama od Ringo Lama, jehož americké remake si sám později natočil s Jean-Claudë Van Dammem. Obě dvě zpracování si jsou velmi podobná - líčí tvrdý život ve věznici, kde si navzáejm kladou překážky vězni i dozorci. Jde spíše od drama než akční film, všechny bitky jsou pravé chlapské rány, žádné otočky a jiné efekty. Jde vidět, že Chow Yun-Fat je výborný herec nejen v krvavých opusech, ale umí zahrát i obyčejného, zranitelného chlápka. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušná väzeňská dráma, ktorej by ale vôbec neuškodila rozsiahlejšia zápletka. Na 107 minútach sa toho príliš neudeje. Odhliadnuc od toho ale herci skvelí, bitky správne naturalistické a emócie taktiež nechýbajú. Trochu ma prekvapila demokratickosť systému vo väznici, týkajúca sa vzťahu väzňov k mužom zákonu. ***1/2 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husta zalezitost. Sice sem nevidel vsechny Lamovo filmy, ale z tech co jsem videl, byl tenhle nejlepsi. Od filmu jsem sice cekal neco jineho, protoze jsem vsude cet jak je drsnej a krvavej a zas nak extremne brutalni mi neprisel, ale vubec mi to nevadilo a vyborne jsem se bavil. Prvni polovina byla takova rozpacita, sice jsem od zacatku ve vezeni, takze nic moc veselyho, ale forkum Chow Yun-Fata jsem se proste musel smat a spis to na me pusobilo jako komedie. Jenze pak prisla druha pulka, kde se stupnujou konflikty a vsechno to vyvrcholi hodne krutou bitkou a to byl opravdu slusnej masakr. I presto, ze nejak zvlast nemusim cinskou hudbu (to jejich ňun ťun a ruzny pistalky)tak tady se mi opravdu libila. Hodne solidni 4*. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příběh Vězení v plamenech kopíruje oblíbený motiv o neprávem odsouzeném, který se ve vězení pod vlivem okolností a za podpory místního zkušeného mazáka, stává jiným člověkem. Zajímavější je zpracování. Zpočátku film tíhne spíše ke komedii, pak nastává nečekaný zlom v podobě brutální a špičkově zrežírované venkovní bitky těch nejdrsnějších muklů, která je následně ještě brutálněji potlačena dozorci. Lam si rozhodně nebere servítky a násilí zobrazuje v jeho plné děsivosti. Taková bitka šéfů triád znamená spoustu zpřerážených hnátů, spoustu rozmašírovaných obličejů a tržných ran způsobených tím, co bylo zrovna po ruce. Naturalistické scény zcela všedního násilí se překvapivě neperou s poklidnou psychologickou rovinou filmu. Vlastně mi přišlo docela normální a v souladu s vězeňskými pravidly, když někdo po několika minutách dialogů někomu rozkopal lebku, jinou otázkou je, zdali to tak má být. Srovnání s takovým Vykoupením z věznice Shawshank mi přijde příliš násilné, ale co se týče emočního dojmu, zapůsobilo na mne Vězení v plamenech více. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo pouhých 21 dní. (tequilla)

Reklama

Reklama