Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Halloween 4: Návrat Michaela Myersa". Tak tento názov tu možno brať doslovne. Pretože po nepochopiteľnej tretej časti, ktorá sa vôbec netýkala, tohto neľudského vraha sa Michael vracia späť do svojej série. Vracia sa v pomerne dobrej forme a bez okolkov sa púšťa do ďaľšieho masakru v mestečku Haddonfield. V pätách mu je opäť doktor Loomis, ktorý sa ho snaží márne zastaviť. Celkovo táto časť neprináša už nič nové, ale je dobre, že to po zmršenom treťom diely producenti neodpísali a tak nasmerovali Michaela Myersa a Halloween na cestu horrorového kultu. *** ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Po příšerné trojce neměla čtyřka kam spadnout. Naštěstí je tu návrat k původnímu konceptu a znovu se můžeme těšit z řádění Michaela Myerse. Je jasné, že z drtivé většiny jde o opis prvních dvou dílů a Myers, jako zhmotněné zlo, zabije co mu přijde do cesty. Jenže při své cestě s ním paralelně následuje i vlna absurdit, které působí spíše komicky. Tyto rušivé elementy naprosto odbourávají atmosféru, což je škoda, ale pořád jde o slušnou vyvražďovačku. V rámci série průměrný díl. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Supr!!! Po 1+2, jednoznačně nejlepší zářez do této právem slavné série. Parádní úvodní titulky a hudba od, po jistou dobu, častého spolupracovníka Johna Carpentera, která zde rozhodně nedělá této frančíze ostudu a nekopíruje jen otrocky staré známé Carpenterovy motivy ale přidává i něco svého. Palec nahoru pane Howarthe. Absolutní záhul jest ovšem závěr, který pak 5, totálně pohřbila.:-/ ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Michaela Meyerse měli nechat zemřít ve druhém díle, protože tohle byl opravdu výsměch a to nejen po scénáristické stránce, ale také po stránce hudební, herecké a kamera také nestála za moc. Jediné co stálo za to, byl závěr filmu, díky kterému se utvořil nový krok pro pokračování. .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Čajíček, zívačka. Nie je nič výnimočné, že týmto B-čkovým kvázi hororom chýba akékoľvek napätie a aspoň náznak nejakého prekvapujúceho okamihu. No horšie je, keď im tiež chýba čo i len jedna zaujímavá postava a nejaká slušne natočená vraždička. Toto pokračovanie nemá nič z toho, navyše už Michael začína pomerne dosť nudiť, jeho objavenie na tých najnemožnejších miestach a v najnemožnejších okamihoch je tak priehľadne odhadnuteľné, že ostáva len zívať a znudene krútiť hlavou. A ako to už pri týchto nekonečných hororových pokračovaniach, kde hlavný hrdina vždy prežije aj nemožné a zakaždým sa mu podarí vstať z mŕtvych, býva, úvod aj záver sú tou najdebilnejšou časťou filmu. Už sa teším na ďalšiu časť. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Během honičky na střeše se Ellie Cornell (Rachel Carruthers) pořezala o hřebík a byla odvezena do nemocnice. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 17,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama