Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (258)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ne že bych byl fanda Fincherova opusu (jsem fanda skandinávců), ale tímto počinem nabírá jeho film na kvalitě ve vykreslení postav, stylovosti i chytrosti. Dívka v pavoučí síti je dějově nabušená a námětově velkopotenciální, ale Noomi Rapace i Rooney Mara byly zajímavější Lisbeth než Claire Foy, a Sverrir Gudnason se hodí více do Odstínů šedi než do role Mikaela Blomkvista. Především je ale tento technicky dobře zvládnutý thriller spíše akčním, na žánrová klišé a šablonovitě jednorozměrné postavy orientovaný, než na propracovanější psychologii a severskou atmosféru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak mne takýto typ filmu presne vyhovuje na sychravé jesenné večery v neďalekom kine. Ani od toho neočakávam nejaké extra námety na premýšľanie, i keď tam vocpané sú, proste mi stačila super atmosféra a hlavná hrdinka. Lisbeth nás pozýva na turistickú prehliadku Štokholmu a okolia a popravde to je dôvod, prečo je dojem z filmu nakoniec kladný. A samozrejme aj Claire Foy, ktorá podľa mňa obzvlášť nezaostáva za oboma predchádzajúcimi Lízinkami. Dievča by sa podľa mňa malo dať dokopy s Elliotom, alebo skôr jeho druhým ja, pánom Robotom, možno by oboch prešli mindráky. Jej nové fyzické aj mentálne superschopnosti ma neiritovali, ale iritovalo, že sa hrá o osud celého sveta ako za studenej vojny a človek čaká, že zrazu zavolá Ethan Hunt a Lisbeth povie, že v Štokholme je Jason Bourne, tak by mala teda zavolať Elliotovi a nejak mu spoločne heknúť komp ešte predtým, ako za ním príde Jack Ryan. Feministická- revenge linka sa mi páčila, len ona vážne, ale vážne nešla dokopy s tým okolo. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dívka co si hraje s ohněm, a kope do vosích hnízd a muži ji za to nenávidí, se vrací, aby vyřešila rodinné spory. Tenhle díl, popisuje co Lisbeth Salander celé ty roky pohání kupředu, co z ní udělalo tím čím je, sice nešokuje jako Švédské verze, ale aspoň ze sebe nedělá něco čím neni, jako Fincherova verze. Bál sem, aby tenhle film, nebyl jedním z těch, které chtělo natočit hlavně studio a režisér to celé chtěl jinak a nakonec na něho studio kleklo a režisér z toho vyvázl jenom, jenom s třímilionovou pokutou. A překvápko, neni to takový film, na Alvarezovi je vidět, že s každým dalším filmem se zlepšuje a to jak režisérsky, tak i scénáristicky, je to natočené zkušeně a přitom si režisér neodpustí několik hororových po mrknutí, to aby se nezapomnělo, s jakým žánrem původně začínal. Hlavní silou, tohohle filmu je Claire Foy, která v roli Lisbeth, má správné kouzlo a pak ta atmosféra, která se dostane pod kůži. A hlavní hrdinka, určitě neni žádná superhrdinka, co padouchy přemůže a odejde z boje jako vítěz, naopak tady musí spolupracovat a hledá pomoc u druhých, to u takové postavy, jakou Lisbeth je značně nezvyklé. Akční scény, sou výborně natočený a Alvarezovi jdou bitky na jedničku, nemluvě o dvou honičkách, které sou dobře našlapané.Ale k těm bitkám, je to Hand to Hand Combat a obě dvě bitky, sou syrové, kontaktní a hlavně sou v malých prostorách, ale kameraman vše dobře snímá a střih je minimální, je to úplně něco jiného než u Mile 22. Finále se sice nenese v akčním duchu, ale pocit zadostiučinění, tam je. U tohohle filmu sem měl mírné obavy, jak mi sedne to béčkovější pojetí, o to větším překvapením, je, že mi to sedne a že se mi to líbí, tak jako Švédské verze. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Girl In The Spider's Web" je nakoniec celkom okey. Nemyslím si, že je film nejako super zaujímavý a rozhodne sú tu určité problémy, ktoré si treba povedať. Ale najprv pozitíva filmu. Osobne môžem povedať, že chalan, čo hrá Augusta je dobrý a aj celkom sympatický. Vizuálne je tam dosť veľa snehu, čo je super vidieť a celkovo platí, že sa na film pozerá celkom dobre. No poviem úprimne, že nie je tu inak dokopy nič také, čo by som nejako výrazne ocenil. Lisbeth je okey. Mikel je podľa mňa tiež okey. Príbeh je tiež okey. Film dokopy ničím výrazne nevyniká a ťažko sa mi na ňom hľadá niečo, čo by som ohodnotil ako výrazne super. Skôr tápa v okey vodách, kde všetko je dostatočne dobré na to, aby to človeka neotravovalo, ale nemá to nič výrazne silné, čo by tomu dodalo nejaký drive. Čo je pre mňa ale skutočný problém filmu tak to je Sylvia Hoeks. Príde mi ako kríženec bielej čarodejnice z Narnie a Red Queen. Jej monológy ma nebavia, je nesktuočne nudná a nič filmu dokopy nedáva. Všetko s jej postavou je pre mňa bieda. Ani raz som si ju nedokázal užiť. Plus dôvody jej akcií sú pre mňa slabo vysvetlené a nič som z toho moc nepochopil. Neviem či môžem film odporúčať. Osobne v ňom nevidím nič výrazne zaujímavé. Asi by som skôr odporúčal, aby ste počkali, kým bude dostupný v inom formáte. Do kina sa to neoplatí. Hodnotenie: C+ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ten příběh dost vykuchali a překroutili. Těšil jsem se na Claire Foy, ale zatímco Rooney Mara i Noomi Rapace na roli Lisbeth skvěle pasovaly, Claire se na ni tolik nehodí, působí moc hodným dojmem, herecky ploše. Představitel Mikaela je moc mladej, nemá pořádný charisma a jeho postava je ve filmu totálně nevýrazná. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama