Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak Jason Voorhees nastupuje na scénu. Bohužel jako totální tupec s pytlem na hlavě. Neříkám, že dvojka je špatnej díl. Pár povedených vražd se tu najde (hlavně smrt vozíčkáře) ale přijde mi to celý takový nedodělaný a amatérský. Ono to bude asi i tím, že se jedná o debut Steva Minera coby režiséra a nezvládl to ještě tak dobře vybrousit. V rámci série to určitě nijak nekazí její jméno, ale jsou o dost povedenější díly než je tenhle.50% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Poprvé se na scéně objevuje Jason, zatím jen s papírovým pytlem přes hlavu, na konci ovšem ukáže svoji deformovanou tvář. Razí si heslo - Zabili jste mě matku, tak tady máte přes držku! A tak likviduje nejenom nebohé teenagery, ale každého, kdo se mu postaví do cesty. A s nikým se vůbec nesere! Jen je škoda, že mordy nejsou tak detailní, jak u předešlého dílu, kde si mistr Savini dával moc záležet. To prostě k takovému druhu filmu patří a u tohoto pokračování je to nedostačující. Ale i tak, atmosféra, lekačky, hudba, vraždící Jason - to vše je krásná osmdesátková slasheřina! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(54%) Máme tu druhou část této celkem známé hororové série. První díl mě teda moc nechytl, pomalé tempo, pár amatérsky natočených vyvražďovaček a trapná postava Jasonovi matky. No, druhý film nám zezačátku rekapituluje cca posledních 5 min v závěru původního snímku a pak nám během dalších 3 minut uzavře hlavní postavu v předešlém příběhu. Poté se začne rozvíjet dějství nových postav a začne to celé nanovo. Postavy mi naštěstí už nepřišly tak nudné a otravné – takže aspoň nějaká změna k lepšímu. Vraždy jsou opět obyčejnější, ale sem tam se na ně dívá už lépe, zejména finální cca 20 minutovka se už víc rozjede. Vidíme tu už konečně Jasona (sice má na sobě takový prostěradlový pytel, takže vizuálně nevypadá moc děsivě) ale nevadí. I klasické hudební theme mi zde přišlo snesitelnější, tak už jsem si na ten soundtrack zvykl. Celkově to není žádná velká pecka, podruhé bych si to už nepouštěl, je to taková lepší verze jedničky. Nicméně furt lepší než drátem do oka. Stopáž byla kratší, takže to nakonec bezbolestně uběhlo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostá příšernost.Klasická ukázka děravého scénáře brutálního béčka z 80sátých let.Jsem béčkař,ale razím heslo i béčko se musí umět a musí v sobě něco mít.Žádná atmosféra,příšerná hudba...fakt příšerná,tupé dialogy,nezáživné smrti,Jason v hadru na hlavě...těch lidí k zabití...těch možností!A čeho se dočkáme?Ničeho :-) 1* hvězdu za slide vozíčkáře a Jasonovo proběhnutí před autem.Jinak další důkaz toho,jak trapná série tohle je. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před nějakými osmi lety, když jsem prožíval éru Pátků třináctého a neustále omílal těch pár dílů co jsem měl na VHS, strašně jsem si dvojku přál, ale nebyla k sehnání. Až dnes jsem si vzpomněl na ta léta a konečně napravil resty minulosti. Dnes už jsem od toho nic nečekal a ejhle. Dvojka příjemně překvapila. Scénář sice skoro bez nové myšlenky, ale i tak. Přišli, Slyšeli, Nevěřili = zemřeli. Nevěřil bych tomu, ale dvojka se mi líbila víc než jednička, Některé scény sice jak přes kopírák. Pár nelogičností a v postatě už neuvěřitelnost příběhu, ale celek vyšel náramně dobře a ani chvilku nenudil. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • V době natočení filmu se v Texasu odehrála série vražd, jejíž pachatel zabíjel své oběti s pytlem od brambor nasazeným na své hlavě. (oLí)
  • Domácí tržby byly necelých 22 miliónů amerických dolarů, přičemž rozpočet filmu byl 1,25 milionů dolarů. (Stocki)
  • Natáčení probíhalo v Connecticutu a Los Angeles. (henrycruel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno