Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

anais 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dostala slavná série docela kvalitní přírůstek. V Halloweenu H20 se sice nestane nic, aniž byste to předem nečekali a vše ubíhá v typicky "halloweenovských" kolejích, přesto film působí příjemným, trochu nostalgickým dojmem. Z počátku se film vleče, a chvíli trvá, než se Michaelův nůž poprvé zapíchne do vřeštící oběti, trpělivost však hor(or)y přenáší, a v tomto případě divákovi předloží skvěle vygradované finále, v němž Laurie (Jamie Lee Curtisová) "naposledy" stane tváří v tvář svému šílenému bratru. Její volání "Michaele!!!" se nese stichlými chodbami. Je to volání po odplatě, po pomstě za život, který strávila skrýváním se. Je to volání, které by měl vyslechnout každý, kdo má jen trochu rád hororovou klasiku. (a nemusí se jmenovat zrovna Michael) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jako už u všech ostatních Halloweenů, mě opět i v tomto díle hned uchvátila hudba, která je bezchybná, stupňuje atmosféru a zvětšuje prožitek z filmu. Hudba je vůbec velice silný klad celé série, i v třetím díle se mi líbila, i když hodně lidem určitě ne. Halloween H20 mě dlouho míjel a musím říct, že to byla jenom moje chyba, kvalitou se vyrovnává nejlepším dílům série (prozatím 1,remake Rob Zombie, H20, 2, 4, 3,6,8). Už mi chybí jenom shlédnout 5 díl a mám další hororovou sérii úspěšně za sebou. K hereckému projevu můžu říct, že Jamie Lee Curtis jako tvář Halloweenů hrála opět přesvědčivě a i její přerod v „akční hrdinku“ byl obstojně podán. Josh Hartnett nějak „ultra“ nevadil, ale více mě bavil ve Fakultě a 30 Days of Night. M.Myers klasicky ve formě a klasicky dlouho umíral ;-) tradice se přece neruší. 7+/10* ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Halloween H20" je v poradí siedmy film z kultovej americkej slasher horrorovej série, ktorú v roku 1978 odštartoval americký filmár John Carpenter. Toto pokračovanie, ktoré natočil Steve Miner v roku 1998, by som s prižmúreným okom označil ako taký celkom obstojný priemer. Musím však priznať, že psychopatického vraha Michaela Myersa som už videl aj v lepšej forme. No vďaka jeho temnej, chladnokrvnej charizme, mu predsa len tie tri hviezdičky dám. *** ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Výtečně budovaná a klaustrofobicky působící atmosféra dodává šmrnc poněkud fádnímu scénáři, ve kterém je sice několik výtečných náznaků, ovšem zatraceně málo postav a snímek tak celkově působí smutným a unylým dojmem epizodnosti, kterému by se měl vyhýbat jako čert kříži. Nezbývá tedy, než velebit stylově budující režii, bez níž by šla celá podívaná vcelku rychle do kytek. Herci jsou, až na jednu výjimku, příšerní a silné líčení u většiny ženských postav (dvě ze tří), je stejně iritující, jako zlobivý a emocionálně rozervaný synek hlavní hrdinky, respektive ta trapná křeč, kterou Josh Hartnett předvádí. Pokud by nám tato podívaná byla schopna nabídnout více scén jako je honička mezi stoly a samotný závěr, nebál bych se ji ohodnotit mnohem lépe. Takhle je to pěkných a hlavně překvapivě spokojených sedm z deseti... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec skôr mierne sklamanie, pretože ak som pri predchádzajúcich častiach po dvojke očakával skôr guilty pleasures a aj som ich v nejakej forme dostal, tu som očakával návrat do plnej formy prvých dvoch dielov. Lenže Halloween v slnečnej Kalifornii a nie v Haddonfielde proste nie je ten pravý Halloween. Ale zase tu máme Laurie a v podstate si to tu celé poriadne užíva iba Jamie. Tých mordov je pomenej, humor by mal byť v akomkoľvek Halloweene zakázaný a LL Cool J patrí tým pádom k najviac wtf postavám celej série, v tomto prípade už v treťom fikčnom svete s názvom Halloween. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Úlohu dospievajúceho syna hlavnej hrdinky hral - vo svojom debute - vtedy dvadsaťročný Josh Hartnett, ktorý v nasledujúcich rokoch zostal verný hororovému žánru: Fakulta (1998), Noc dlhá 30 dní (2007). (tron)
  • Vo svojej dobe najkratší diel série (86 minút). (beso74)

Reklama

Reklama