Reklama

Reklama

Přichází Satan - Procitnutí

(TV film)
  • Česko Omen IV: Procitnutí (více)

Obsahy(1)

Damien Thorn je mrtvý, ale věštba o příchodu antikrista se znovuzrodila v podobě dívky jménem Delia, kterou adoptovali Gene a Karen Yorkovi. Když Karen zjistí, že se její dítě narodilo za zvláštních okolností, najme soukromého detektiva, aby našel Deliiny skutečné rodiče. Tím se rozeběhne série zvláštních nehod a Karen začne všechny podezřívat ze spiknutí proti ní. Nakonec se rozhodne zjistit o své dceři pravdu sama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic jiného představit, než že se chtěla televizní produkce na sérii náležitě přiživit. Jen kdyby alespoň přišla s něčím originálním. Nebýt malé zmínky o Damienovi, celý snímek by spíše vypadal jako restart či remake. Místo chlapce tu máme dívku a kolem ní se dějí události stejně podivné jako u Damiena. Nic víc, nic míň. Na televizi to však kupodivu není točeno zase až tak hrozně. Jen občas trhají uši příšerné telenovelácké dialogy a hlavně celkově příběh kazí předvídatelnost. Ale což, televize má alespoň co za malý peníz co vysílat a nějaký ten divák se vždy najde. P.S. To ten Antikrist má takto přeskakovat z generace na generaci do nekonečna? ()

balba 

všechny recenze uživatele

Tento díl byl už pěkný propadák oproti předchozím dílům..Bohatý bezdětný pár adoptuje malou holčičku , která začne projevovat parapsychické schopnosti a začíná vraždit.Pátrání ukáže , že je dcerou Damiena Thorna , hrdiny předchozích dílů.Film nevelkých kvalit.Jsem velice zvědavá jaký bude remake prvního dílu. ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Dokonalejší prípad kópie prvého dielu ste ešte nevideli. V Omene IV je všetko ako v jedničke - otec politik, podozrievavá matka, všadeprítomné obrátené kríže, besné psy, diabolská vychovávateľka, prebratá hudba Jerryho Goldsmitha a... malý satan Delia. I keď v tomto prípade ženského pohlavia. Atmosféru samozrejme nečakajte, tá sa vytratila v treťom dieli. Tu vás bavia také scénky, ako mlátenie spolužiaka taškou na desiatu za podmazu Goldsmithových satanských chorálov, alebo rozbitie súkromného detektíva stavbárskou demoličnou guľou. Mňa tento film ale nijak neurazil a ani moc nenudil. Je to nastavovaná kaša, ale tá narozdiel od iných podobných výšplechtov príjemne odsýpa. A naviac je tu jedna geniálna scéna, ktorú som si po skončení púšťal niekoľko krát. Satanskí zombie koledníci spievajúci "Versus Christus, Ave Satani!" - to sa proste musí vidieť! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl ze série Omenů, který odchází od myšlenky jednoho antikrista v podání Damiena Thorna a přechází k ďábelské podstatě ženy. Nejen, že hlavní postava není moc ďábelská, ale celý příběh ji moc nepomáhá a je příliš obyčejný. Snad již nebudou další pokusy v sérii a bude zakončena tímto debaklem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kombinované převyprávění prvního a druhého dílu nakonec dopadá lépe, než by se zdálo. Má to tu atmosféru, která mi chyběla u druhého a třetího dílu, možná až moc velké opisování z jedničky lze nakonec přeci jen přičíst k dobru, než kritizovat. Je to jednodušší, prostší a „levnější“, ale hlavně díky výborně zvolené Asii Vietra pro roli malé démonické Delii (je fakt zajímavé, jak je podobná Samu Neilovi, který v předchozím díle hrál jejího otce) a zajímavé Faye Grant v roli její adoptivní matky to má nějaký švih. Původní Omen žádné pokračování nepotřeboval, protože sám o sobě je takřka dokonalý a strašidelný, ale pokud se někdy k nějakému pokračování ještě vrátím, bude to asi jen toto. Na „obyčejný TV film“ mě to docela překvapilo. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama