Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Zajímavosti (55)

  • V seriálu si menší roli zahrál baskytarista kapely Red Hot Chili Peppers Michael Balzary (Flea). Zároveň režisérka tohoto seriálu (Deborah Chow) režírovala jeden z klipů kapely Red Hot Chili Peppers, a to Black Summer (2022). (LUKICKK)
  • Když Disney seriál oficiálně oznámilo, herec Ewan McGregor prozradil, že o připravovaném projektu věděl už dlouho a poznamenal: „Je to obrovská úleva, protože už čtyři roky o tom musím lidem lhát.“ (KGBelik)
  • V seriálu vystupují inkvizitoři. Jsou to postavy, které můžeme znát ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) nebo z počítačových her. (Hindy23)

Obi-Wan Kenobi - Část I (2022) (epizoda) (E01)

  • Scéna, kdy se Owen (Joel Edgerton) dohaduje s Obi-Wanem (Ewan McGregor) o svém nevlastním bratrovi a Obi-Wanovém synovci, vychází z komiksové předlohy z roku 2016 „Star Wars Vol. 2“, číslo 15. I zde viní za smrt svého nevlastního bratra Obi-Wana. (Veskoslav)

Obi-Wan Kenobi - Část I (2022) (epizoda) (E01)

  • Merson pirates, tzv mersonští piráti, se poprvé představili v komiksu od Marvelu z roku 1977. Jsou propojeni se strážci ze sektoru Aquilian, protože zejména jejich nájezdy na civilní a vojenské cíle jim „přidávali“ nejvíce práce. (Veskoslav)

Obi-Wan Kenobi - Část I (2022) (epizoda) (E01)

  • Jedi, která se snažila ochránit skupinku padawanů, když byl proveden rozkaz 66, byla Minas Velti (Ming Qiu). Jedijská mistryně, která se specializovala zejména na obranu se světelným mečem. (Veskoslav)

Obi-Wan Kenobi - Část II (2022) (epizoda) (E02)

  • Velký inkviziotor považuje Obi-Wana (Ewan McGregor) za posledního žijícího člena Vysoké rady. V té době byl Yoda považován za mrtvého a nejvyšší odměna byla vypsána právě na Obi-Wana. Třetí přeživší člen, mistryně Shaak Ti (Tasia Valenza), byla zabita prvním Starkillerem. (Veskoslav)

Obi-Wan Kenobi - Část II (2022) (epizoda) (E02)

  • Klonový veterán, který žebrá, patří k 501. legii, tzv. Vader's Fist. Jedná se o elitní jednotku pod vedením Anakina Skywalkera i Ahsoky Tano v poslední sérii Klonových válek (od r. 2008). Je to taktéž legie, která vyvraždila Chrám Rytířů Jedi a připsala si jeho zničení. Tato elitní jednotka existovala ještě spoustu let po pádu Republiky a jako jedna z mála nedodržela tzv. War-mantle, tedy nahrazení klonových vojáků lidskými rekruty napříč Impériem. Dále také doprovázela Darth Vadera na jeho cestách i loveckých výpravách a je tedy zvláštní vidět příslušníka této legie žebrat. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama