Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočili normálně, a ne jako fucking Paranormal Activity, tak to mohl být povedenej bratříček Midsommaru a Hereditery, protože Eubank je na to podle mne dostatečně šikovnej. Což teda občas prosvítá i tady přes ten unavenej found footage formát, na kterej už dneska imho nikdo není zvědavej. Pojítka na původní sérii veškerá žádná, takže i z tohoto ohledu se PA rámování jeví jako zbytečné. Vlastně se divím producentům, že tuhle sérii chtěli vzkřísit, i Eubankovi, že si jako další projekt po skvělém Underwater vybral tohle. Mizerný to není, ale jestli někomu v roce 2021 přinese upřímou diváckou radost sledování něčeho, co jsme v posledních pěti letech viděli spoustakrát (a mnohdy lépe), ve formátu, který byl módní před lety deseti, to teda pochybuju. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl pouze první díl Paranormal activity. A když jsem se doslechl, že nový film nemá nic společného s celou sérii, tak jsem se na to vrhnul. Režisér William Eubank mě potěšil u svého předchozího filmu Underwater a u nového Paranormal activity předvedl, že má talent a já ho teď budu s radostí dál sledovat. Film má sympatické hlavní postavy u kterých je největší problém, že jsou až moc zvědavý a často jsem na tv mluvil " vole kam zas jdete? ". Ale k situaci ve které byli se asi nemůžu divit, že byli zvědavý. Děj filmu je opravdu povedený a byl jsem do filmu každou další minutou víc a víc ponořen. To co se filmu nejvíce povedlo, je samotná hororová atmosféra, kdy se přiznám, že lekačky ve filmu jsou sakra povedené. Když ty lekačky dáte do vhodných míst, kde atmosféra pořádně houstne, tak dostanete děsivý zážitek. Já byl vyděšený a nepamatuji si, kdy jsem byl letos tak pěkně ponořen do hororu a zároveň mě dokázal tím správným způsobem děsit. Ano film má někdy klišé momenty a scénář by potřeboval vylepšení, ale jako horor to funguje opravdu dobře. Finále filmu je za mě naprostá lahoda. Found footage kamera velice dobře využita a byl jsem ohromen pár slow-motion záběrů. Ty se fakt povedly, hlavně ten poslední :-). Takže za mě palec nahoru a pro fanoušky hororů povinnost vidět. Letos to za mě patří mezi TOP 10 nejlepších hororů. Jsem fakt potěšen :-) 7,5/10 ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Výpravou nejzajímavější ze série. Příběh holky, pátrající po svých kořenech v separované komunitě Amišů, je pro lekačkové skotačení s potenciální přítomností uber-ďábla dobrým podhoubím. V “midsommarském” námětu nás zve k intenzivnímu prozkoumání útrob povedeně zlověstného kostela uprostřed studeného lesa. Na druhou stranu ale taky pracuje s okoukanými Paranormal Activity POV lekačkami uvnitř baráku, které už spíše nudí a navíc jsou odfláknutě nedořečené. A ve finále je ve střihu POV záběrů tolik chaosu a chybějící návaznosti, že spíše než napětí vzbuzuje WTF rozpaky. Uzavření příběhu ale cool. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S asi nejslavnější found footage sérií jsem se sešel kdysi jen namátkově skrze její první díl, který se může pyšnit titulem nejvýnosnější film všech dob a poté v kině s jejím potenciálním závěrem. Ani jeden z těchto výtvorů mě nijak nezasáhl, doufal jsem, že po Ghost Dimension se už pokračovat nebude. Nedávné oznámení o resuscitaci značky skrze VOD službu Paramount+ mi tedy přišlo spíše k smíchu, včerejší recenze mě ale dokopaly horor zkusit. A díky bohu za to, protože tahle podívaná se na značce Paranormal Activity veze jen kvůli potřebě reklamy, jinak ji celou strká do kapsy a folkovým nádechem se blíží spíše Midsommaru nebo mému oblíbenému Blair Witch. Ukrutně dlouho mi u sledování hororu místy řádně nebušilo srdce. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity je už len firemnou značkou. S pôvodným filmom už to nemá príbehovo nič spoločné. Dostanete dobre zvolené prostredie a vlastne prekvapivo vydarený vizuál. Hlavne záverečná tretina filmu sprevádzaná snežením za svitu kamery je dosť vydarená. Neblbé, neoriginálne, nenudné, kvalitné v rámci svojej kategórie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)
  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno