Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (279)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový pád kvality od stejných tvůrců, kteří nám nabídli obě série Mandaloriana ( Favreau a Filoni ) jsem vážně nečekal. Boba Fett vlastně ani není moc tím Boba Fettem. V druhé sérii Manda se Boba dle mého fakt povedl. Tady ale spíše kecá než koná a když už se objeví nějaká ta akce není to zrovna dobrý. V prvních 4 dílech sledujeme většinou spíše flashbacky, kdy se Boba dostává ze Sarlacca, jak se učí žít s Tuskenama a je to vlastně celý nudný a nezajímavý. Ano druhá epizoda byla výrazně lepší, hlavně díky akci na tom vlaku, ale potom je tady ta 3 epizoda, která nám nabídla tu nejpomalejší honičku z předaleké galaxie. A také ten celý gang z Tatooine, kteří jezdí na těch trapně vypadajících věcech a celkově jejich vzhled vůbec nesedí na planetu Tatooine a mám trochu pocit, že nesedí i do světa Star Wars. Ani jeden člen toho gangu není zapamatovatelný, u žádného si nedokážeme zapamatovat jeho jméno, protože ne všichni jsou nám představeni a nejsou dobře prokresleni. Nejsmutnější na tom je, že režisér Robert Rodriguez, který natočil v druhé sérii Manda tu parádní akci s Bobem, tady jsou jeho epizody nejslabší. Jsou mnohdy amatérsky natočený a akce má většinou ne moc kvalitní střih. Samotné finále se Rodriguezovi taktéž nepovedlo. Abych ale jenom nekritizoval, tak návrat známých postav jsou parádní, CGI opět na vysoké úrovni ( líbí se mi kombinace praktických a vizuálních efektů ). Hudba od Ludwiga Göranssona je skvělá. Ten odvádí fakt sakra dobrou práci. Kombinace nové hudby pro Boba Fetta a starého dobrého Mandaloriana se povedla. Seriál boduje v místech, kde se nevyskytuje Boba Fett. Což jsou epizody 5 a 6. Především 6 epizoda je vedle finále druhé série Mandaloriana nejlepší Star Wars od Pomsty Sithů. Pokud bych to měl nějak shrnout, tak seriál Boba Fett selhává u samotné postavy podle které je seriál pojmenován. Děj je nezajímavý, flashbacky by vystačily na pouhé dvě epizody a dál bych to neždímal. Akci bych udělal přehlednější a daleko intenzivnější. Boba Fett by měl raději méně mluvit a nosit častěji helmu. Potom by to byla mnohem lepší podívaná. Takhle je to fajn záležitost ze světa Star Wars, která je ale mnohem slabší oproti předešlým dvěma řadám Mandaloriana. Tak snad se 3 série Mandaloriana povede a já jsem zvědav, kam bude příběh dál směřovat. P.S. Zapomněl jsem zmínit ještě věc co se mi fakt líbí. Ačkoliv není Boba Fett tak kvalitní, jak bychom doufali, tak se musí tvůrcům nechat, že to mají hezky propojený a zatím utvářejí ucelený příběh, který je mnohem lepší než sequelová trilogie. 6,5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díly byly takové neslané, nemastné. Musel jsem se přeorientovat na jiné postavy a zvyknout si na Bobu, kterej se mi lehce protivil už samotým jménem. Nejen jméno bylo ale tím důvodem, proč jsem ho nemohl vystát. V prvních dílech totiž neudělal nic, čím by mě přesvědčil a dokázal mě naplno zaujmout. To nejlepší na celém seriálu tak bylo to prostředí, které mě drželo v přesvědčení, že bude líp. A líp opravdu nastalo. Cirka v polovině série se totiž objevil starý známý Mandalorian, Grogu a kopa akce, která se vlastně s posledním dílem ne a ne zastavit. Nakonec tedy po rozporuplném začátku epické vyvrcholení, které bych ani nečekal. Ač seriálový sidekick, tak k Mandalorianovi bližší, než bych tušil. ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Paradoxne, to, čo ma bavilo najviac, to seriálu najviac ublížilo. A v odlesku Mandovej zbroje a vo svetle existencie tých dvoch úplne vytrhnutých epizód, bije do očí bezzubá bezradnosť Boba Feta... Toto je skôr večerníčeková bonboniéra pre malé deti, plná všetkého overeného, než nejaký sústredený, či nebodaj suverénny origin. Taká hodená návnada pre nedočkavcov na Manda, aby im na chvíľu zapchali huby. Fakt si neviem vybaviť seriál, ktorý by, keď už nevedel ako poriadne ďalej, takto pocitovo rezignoval a hodil hlavnú postavu cez palubu a kde by hlavný hrdina bol výsledne odrazu takto nevýrazný, zbytočný a len do počtu. Okrem toho, skôr ako nekompromisný suverénny boss, pôsobí tou mlčanlivoaťou ako nerozhodný neistý a stratený tragéd bez vlastného názoru a nehodný rešpektu, fleku a sympatií. Ani nepamätám, kedy mi na konci ostala takáto nekompaktná pachuť zo seriálu. Nakoniec som bol už rád, že to trápenie skončilo a dvihám z tej planéty kotvy. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem jeden z té menší skupinky fanoušků SW, které Boba nikdy v minulosti nějak extra neoslovil a tudíž mě ani upoutávka po finále 2. řady Mandaloriana úplně nenadchla. Nicméně vzhledem k tomu, že právě s před chvílí jmenovaným úzce souvisí, byla nutnost si i tento seriál pustit. A musím říct, že je sakra znát, kdo zrovna u jaké epizody sedí na režisérském stolci. Filoni ale i BDH naprosto skvělí, Rodriguezovi díly ale občas vážně drhnou. Flashbacky spojené s Tuskeny mě opravdu bavily, ale vlastní "ovládnutí" Tattooine je prostě nuda. Za úsměvné považuji, že ty nejlepší díly neobsahují postavu, po které je celý seriál pojmenován, ani na sekundu. Rozhodně potěší staří známí, ať už z Manda nebo z Clone Wars, ale nových postav, co by stály za zmínku je tu vážně jen pár. Finále je (hlavně kvůli tomu, že přichází po dvou vynikajících dílech) drobným zklamáním. Jde sice o nejdelší díl a akce je od začátku do konce, ale všechno přichází vniveč, když schází logika. Bez nadsázky většina boje je prostě špatně. 10 minut se kouká na střelbu do štítů a žádný z ostřílených veteránů není schopný cíl zlikvidovat a ani tento zmíněný cíl není schopný zlikvidovat prakticky nikoho, i když je má jak na dlani. Fan service v celé své kráse, ale příběhově jde o slabší součást SW universa a je škoda, že poslední díl neměl pod taktovkou Filoni, protože by po seriálu asi nezůstala lehká pachuť v puse. Nezbývá než doufat, že Obi-Wan bude lepší - tam ten hype je. určitě mnohem větší ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Po velmi příjemném Mandalorianovi s roztomilým baby Yodou je třeba konstatovat, že to nejlepší na Boba Fettovi je... Mandalorian a baby Yoda. Spin-off o Boba Fettovi je jinak bohužel fádní, generické a ničím nepřekvapivé papouškování schématických příběhů, které postrádají ten správný náboj, emocionální hloubku, propracované charaktery a zkrátka nějaký ten sofistikovaný tah na branku. Důvod, proč se na seriál kupodivu nedívá špatně je vděčné sci-fi prostředí hvězdných válek, tentokrát okořeněné westernem tak, jak to proslavil mnohem povedenější Firefly. 6/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • V kuchyni Jabova paláce lze potkat droida série EV. Nejznámějším „zástupcem“ ve světě Star Wars je EV-9D9, který mučil droidy v Návratu Jediho (1983). (Veskoslav)
  • Nástroj, který Boba Fett (Temuera Morrison) používá k tvarování své gaffi hole, je vojenský LC-14B, Woodman's Pal. Je součástí sady pro přežití letecké posádky. (LUKICKK)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno