Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Recenze (214)

plakát

Havěť (2023) 

Na vynikajicí Arachnofobii to nemá ani náhodou, ale snaha se cení, než se to rozjede přichází klasika, spousta kecací vaty mimo téma.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Chcete se dívat, jak banda magorů sklízí půl hodiny obilí? a následně jak 10 min rozdává vesničanka za odměnu každému najatému hrdinovi kobereček?

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Těžkej mastepiece.

plakát

Sandokan (1976) (seriál) 

Co dodat? Pokud jste jako já generace - tzv. Husákovi děti - tak se musíte hodně ovládat, abyste tomuhle nevypálili 5 z 5ti :-) Neskutečná nostalgie, kdo něměl v osmdesátkách tričko se Sandokanem, jako by nežil a kdo neprznil italskej text geniálního titulního songu, tak taky jakoby nežil :D A teď všichni ... haklbére, inkubére, monusa a kuzedére ... :D Perla z Labuánu byla samozřejmě moje platonická láska, možná ještě větší, než Ribana z Vinetůa :D

plakát

Modrý samet (1986) 

Velmi dobře natočený film se skvělými hereckými výkony, jinak je to ovšem totální úchylárna :D

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Denis Villeneuve je pro mě naprostý Bůh v budování extrémně hutné atmosféry filmu, což už předvedl jak v mém super oblíbeném Blade Runnerovi 2049, tak i v první Duně, nicméně ve dvojce dovedl vše k dokonalosti. Hans Zimmer k tomu dodat bombastickou hudbu plnou moderních digitálních syntezátorů a samplerů. Film si pro mě překvapivě ukrad Feyd Rautha, který totálně zastínil Lynchova Stinga. Jeho scény byly lahůdka. 10/10, přesto mě - mírně -zklamaly dvě scény. První, když Paul pije vodu života, scéna s červy v poušti za pomoci hudby Briana Ena s hláškou "Otče, spáč se probudil" byla lepší a ještě silnější, než co zde nabídl Denis + druhé "zklamání" bylo, že boj Paula s Feydem skončil moc rychle a vlastně nevíte pořádně, jak se to Paulovi vlastně podařilo. Přes to všechno je druhá Duna těžkej masterpiece, první jízda na červovi je masivní záhul testující limity vašeho krevního tlaku :-) Velmi se mi líbilo i to, že film má plno scén, které v knize vůbec nebyly a jiné jsou upravené k lepšímu. Myslim, že by Frank Herbert radostně zamlaskal, protože byly skvělé. Co dodat, doufám, že Spasitel Duny a Děti Duny budou ještě od Denise :-)

plakát

Napoleon (2023) 

Manželská poradna ala Ridley Scott s pár dobrejma bitvama, velkej průser, Ridleymu snad hráblo.

plakát

Uncharted (2022) 

Skvělej film, čekal jsem sračku, dostal jsem překvapivě věrnou adaptaci her, vše odsejpá, akce i atmosféra na jedničku, celkově lepší, než poslední Indiana Jones. Jedinej problém je typová odlišnost herců, Holland neni Nathan a Wahlberg už vůbec neni Sully, ale jinak tleskám.

plakát

Bod obnovy (2023) 

V hlavní rołi Scarlett Johansen z Wishe 😆 Skvělá kamera, tím to končí, zmatenej děj naprosto nedávající smysl, proč by se celá společnost kvůli pár mordům musela každejch 48 hodin zálohovat? V roce 2041, že bysme už uměli v jakymsi roztoku zas oživit všechny mrtvoly? Tak to si tvůrci hodně fanděj 😆 Soundtrack - takřka nulovej, ultra minimalistickej, chtělo to nějaký pořádný cyberpunkový synťáky a arpegiátory, celé to působí jak "cringe", chce to bejt strašně chytrý a seriózní a je to úplně zmatený a úsměvný, ale snaha se cení, příště najmout aspoň nějaký chytrý scénáristy 😄

plakát

Projekt Adam (2022) 

Na Netflix skvělá produkce i kvalita, poměrně zábavný počin, kdy má táta tři kluky v jednu chvíli z jinejch časů 😂.