Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (675)

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Kdybych tohle videl pred 15 lety, na vrcholu me Japonske faze, tak umru blahem. Naproste snoubeni obrazu (chytre zakryvajiciho omezeny rozpocety), zvuku (necekane sedici ambient) a slova. Nebyt hlucheho mista v na zacatku druhe poliviny, dal bych tomu plnou palbu. Comso Jarvis v modu Richarda Burtona zdatne sekunduje matadorum Asanovi a Sanadovi, ktery si vsechny sceny kradou pro sebe a jsem rad, ze ta vrcholna patrila jim. P.S. Jestli existuje neco jako voice-porno (pravdepodobne ano, negooglil sem), tak uz ted tam bezi sestrihy promluv Anny Sawai.

plakát

Chudáčci (2023) 

18.6.1968 Prcat ...the movie. Nečekal jsem, že v podstatě feministický film umě zabalený do post-alter-viktoriánského stylu plného sexu, sprostých slova, humoru a full-frontalu (to aby i šovinisti byly obalamuceni), mě bude tak bavit. Zdánlivě chaotická kamera (každá scéna je natočená snad na 6 různých skel) snímá úchvatné scenérie, kde se art department opravdu vyřádil a v těchto lokacích řádí ďábelsky vtipný Mark Ruffalo s mile retardovanou Emmou Stone. Yorgos se nechal inspirovat spoustou klasických děl, ale kdybych se ho mohl na něco zeptat, tak jestli náhodou nenakoukal Vorlíčka s Macourkem. Větší úchylárnu jsem dlouho neviděl.

plakát

Lore (2012) 

Už asi po 10ti minutách mi bylo jasné, že tento příběh točila režisérka. Důraz na nitro doprovázený záběry na všední věci a silné ženy k tomu. Bohužel bylo taky vidět, že se zde zpracovává nějaká knižní látka, protože už někdy v půlce mi začalo vadit, že některé věci jsou tam jen nastřeleny a nechány a) vnímavému nebo b) poučenému divákovi na dotvoření. Což o to, divák nemá být líný, ale když je takhle celý film postavený, nějaké části prostě uniknou a ani výborná atmosféra, herecké výkony a kamera nevylepší výsledný pocit, že v tomhle drsném hitlerjugend roadtripu něco chybí.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Opravdu jsem doufal, že populární názor k tomuto filmu nepodpořím, protože já například dvojku Kingsmanů mám hodně rád, oproti většinovému názoru. Mno, není to dobré. Akce bez dravosti jakou jsme u Vaugna zvyklí, aby tu člověk pohledal. Greenscreeny jak z nějakého YT videa podtrhují ty nejhorší efekty v áčkovém filmu, co sem poslední dobou viděl. Sam Rockwell se snaží, ale sám to neutáhne a v půlce je to fakt na šlofíka. To je pak nějaké bruslení na ropě ten nejmenší problém.

plakát

Accident Man (2018) 

Čekal jsem totální slátaninu se slušnou, ale špatně natočenou akcí. Bohudík, jsem se mýlil.

plakát

Neposkvrněná (2024) 

Neurážející průměr s pár hezkými scénami, ale taky s pár dementními. rozhodně to ale není ztráta času. Pro honimíry je zde četnost prsou 1/10.

plakát

Den díkůvzdání (2023) 

90's jsou zpet, sympaticky cast, slusne killy a absolutne dementni scenar k tomu. Bavil jsem se hodne, rad se podivam znova, ale na 4 to neni ani omylem.