Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (141)

plakát

Nevyřízený účet (2013) 

Statham. Franco. Grillo. Clancy Brown. A Winona. To je dost slušnej cast na nízkorozpočtovej akční film. Bohužel, Winona je otravná a zbytečná a Franco, ač ho mám rád, se tu tváří spíš jak neškodnej dealer trávy na college campusu než jako skutečnej drsňák, takže se sem imho vůbec nehodil. Statham jede klasicky to, co dělá posledních x let, jak typem filmu tak způsobem pojetí postavy. Pořád ale je to těžce uvěřitelnej absolutní tvrďák, takže má rozum, že tyhle role furt dostává. Homefront je scénáristicky nezajímavej a ničím nepřekvapivej film, ale má slušný tempo a je dobře vyhrocenej takže napětí stále stoupá až k závěru, navíc mlácení jižanskejch vidláků neomrzí. Ale jako už tradičně u podobnejch filmů, ani Fleder nedokáže natočit akci, zejména souboje tak, aby byly přehledný a nebyl každý jeden úder následován střihem (aby to vypadalo že se kažej z herců fakt umí prát, asi). Celkově to je průměrnej film i průměrná akce, která neurazí, ale psát recenzi o týden později, asi bych si už z filmu nic nepamatoval. Možná ty otravný děcka. P.S. Jelikož si film při nevelkém rozpočtu 22 mil. USD vydělal téměř dvojnásobek, mluví se prý o pokračování.. to teda nevim, o čem by to pak jako mělo bejt.

plakát

Penny Dreadful (2014) (seriál) 

Hororový seriál, který ale hororem dlouho nezůstal. Celkem povedená amalgamace známých hororových postav z viktoriánské Anglie a jejich zasazení do superjednoduchýho příběhu o záchraně dcery ze spárů egyptsko-upírskýho superčuráka. První dva díly jsou hrozně plytká, ale velmi dobře udělaná, ponurá zábava. Čekal jsem vetší hloubku, ale řek jsem si, proč ne, pure entertainment, na tom nic špatnýho neni. V momentě ale kdy jsem se přepnul do módu na absorbování povrchní zábavy, tak se najednou ráz seriálu začal otáčet o 180° :) Penny Dreadful se ponoří hluboko do historie postav, odsune hlavní dějovou linku na druhou kolej, postupně mizí hororové prvky, až se z toho nakonec stane exorcistní drama. Takže místo plytký zábavy máme psychologicky náročnej děj, což by nevadilo, ale po rychleji odsýpajících prvních dílech jsem měl pocit, že některý díly uprostřed série nemaji hodinu, ale dvě. Parádní ale je, že banální story první série se vyřeší a uzavře v první sezoně, což se moc u seriálů nestává (prcat Lost!!) a ještě k tomu připraví výbornou půdu pro druhou sezonu, za což je u mě je velkej plus. Co se týče postav, Penny Dreadful má skutečně parádní casting - postava Evy Green je nejkomplexnější a Eva herecky dominuje celýmu ansámblu, ale i všichni ostatní tam sedí jak prdel na hrnec. Josh Hartnett především, neřikám že je to úžasný herec, ale skvělá castingová volba to je, odteď je pro mě Ethanem Chandlerem a hotovo. Charisma Timothy Daltona je taky na místě a moje asi nejoblíbenější postava je slabošskej emo doktůrek Victor Frankenstein (jeho přiběh je super!). Jedinej kdo mě tam fakt sere je Dorian Gray, kterej je tam jen proto, aby jeho shirtless scény hltaly twilight teenky, a kterej zkomplikuje zápletku tím, že postupně opíchá úplně každýho. Celkově to můžu doporučit a se současným hodnocením na čsfd kolem 75% můžu souhlasit - je to dobře udělaná záležitost, ale nic víc a díky nevyváženosti dílů muže nudit. Na druhou sezonu se ale budu těšit. (btw - první sezona má 8 dílů)

plakát

Děti moje (2011) 

Shailene Woodley je tady za 5 hvezdicek a pokud mi nekdo rekne, ze v Divergentu bude zase v plavkach, bude to prvni teenage-blockbuster-film-z-teenage-blockbuster-knihy na kterej se podivam. Zbytek recenze uz ale nebude o hodnoceni ptakem, takze: Bohuzel, Deti Moje/The Descendants jsou sice chytre napsanym filmem s kvalitnim obsazenim, kde vsichni podavaj dobry herecky vykon (zejmena George a Shailene), ale taky zbytecne moc utahanym a neustale rozmelnovanym dlooouhymi pasazemi s havajskou hudbou a zabery na herce, ze je to ve vysledku vic nuda nez cokoli jinyho. A to je, vzhledem k jinak dobremu scenari a hercum, skoda.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Ben Stiller se strašně snaží, ale stejně není dobrým režisérem. Nadupanej a moderní vizuál už od úvodních titulků (byť některý záběry vypadaj až nechutně digitálně), snaha o nápaditost (byť těžce hraničící s vykrádáním) a krásný lokace ze kterejch je snaha vyždímat maximum - potud dobrý. Jenže Stiiller nezvládá vyprávět příběh tak, aby dával smysl , ať už vinou scenáře plnýho nesmyslů, anebo zejména časování filmu, kdy jakýkoli časový úsek děje má stejný tempo a prostor ve filmu (děj pauzy na oběd a tří dnů uběhne stejně rychle) a tak se mi několikrát stalo, že jsem musel během sledování filmu v hlavě "rewindovat" abych si uspořádal, co že se vlastně děje. Když to do toho započtu, že ten děj zase tak zajímavej ani neni, nevychází mi to na líp, než na čistej průměr, k čemuž dopomohlo i několik přirozeně vtipnejch situací a fakt, že za sebe dávám Kristen Wiig na pomyslné stupnici zprcatelných milfek vysoké hodnocení.

plakát

Taxi 4 (2007) odpad!

Tenhle film mi znicil Djibrila a za to ho uz nikdy nebudu mit rad.

plakát

Repo Men (2010) 

Poctivá zábava pro celou rodinu :) Nesmí se to brát ani za mák vážně (byť to varování před rozrůstající se mocí korporací má recht), ale ani na chvíli jsem se u týhle krvavý, místy až jateční sci-fi nenudil a o to je to jediné, o co u tohohle typu filmu jde, takže Repo Men obstáli. Lieva Schreibera žeru zase o něco víc. Dokonce se tam asi na 40 sekund objeví i Leguizamo, no co víc chtít. (Snad jen aby tam ten Leguizamo byl dýl). Miguel Sapochnik by měl dostat prachy na další film.

plakát

Patrola (2012) 

David Ayer a opět to samý prostředí, čili špinavý LA, policajti, černošský a hispánský gangy. S jedinou výjimkou, že tentokrát policajti nejsou zkorumpovaný a dokonce ani nehulej crack. End of Watch je narozdíl od zbytku Ayerovy tvorby spíš takovym tributem, vzdáním holdu čestnejm policajtům, který se musej každodenně potýkat se sračkama v hroznym prostředí, kde neni nějaká šance na to, že zíjtřejší směna bude lepší a že jednou budou ty ulice čistý. Musím říct, že mi to sedlo ještě víc, než Street Kings a technicky je to na stejný, možná díky pár POV záběrům ještě lepší úrovni. To jsem od Ayera čekal, ale že mě tak skvěle provede životem obyčejnejch (i když hodně heroizovanejch) policajtů pomocí jednoduchýho, ale skvěle vygradovanýho příběhu, kterej se mnou doopravdy trochu pohne, to jsem teda fakt nečekal. To se mi totiž nestává u filmu skoro vůbec a u Ayera teprv. Ústřední dvojice, složená z herců, který jsem vůbec neměl rád (Michael Peña a zejména posranej Jake Gyllenhaal), podává super výkon a je mezi nima vážně uvěřitelný pouto, že jim člověk automaticky věří, že by šel jeden pro druhýho do hořícího domu. A to jejich špičkování, debaty o vztazích a o životě, kterejma je film prokládanej maj v konceptu svý pevný místo a i proto je End of Watch tak dobře fungující celek. Pro mě osobně silnej zážitek a možná trochu subjektivních 89% - kdyby tu šlo dát 4 a1/2 hvězdy, dám je hned.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Veskrze naprosto průměrný romantický film o divnejch lidech. Jenže, rádoby indie-looking filmy o divnejch lidech jsou už nějakou dobu v kurzu a tenhle natočil David O. Russell, tak se přece musí jednat o film roku ne? Nezáživný (a banální) příběh nevadí, opředeme film kecy o fenomenálních hereckých výkonech a oscarové jistotě a sláva, je tu další hype. Dramatické proslovy dojemné nejsou i přesto, že většina rolí je zahraná slušně (hlavní postava Coopera i oba rodiče). Co je ale velkej průser je Jennifer Lawrence, který věříte jenom to, že je děvka, ale všechny ostatní emocionální výlevy její postavy působí trapně. To, že za roli dostala Oscara, je další (asi stej) důkaz o tom, co si těchto vypulírovaných cenách myslet, ale jako promo na Hunger Games 2 to určitě bude skvělý. Nejlepší z celýho filmu je Chris Tucker, zbytek je rutinní nuda, která nemít tak dobrej marketing, tak nikoho zajímat nebude. 50%

plakát

Ranař (2011) 

Jednoduchej scénář k tomuhle filmu fakt stačí, protože to nejpodstatnější se děje na ledě. Skvěle natočený bitky i hokejový akce potěší asi každýho. Mě se líbilo i herecký obsazení - Seann William Scott umí i hrát, jako dobrosrdečná gumová korba je přesvědčivej a co víc, neuvěřitelně sympatickej, skoro až roztomilej, no fakt. Liev Schreiber jako veteránskej král bitkařů byl jednim slovem luxusní, stejně jako ten jeho fenomenální bitkařskej knír. A mnou nesmírně oblíbenej Kim Coates se snad pro roli hokejvýho kouče narodil. Zbytek týmu taky moc dobrej. K filmu mám vlastně jen jedinou výhradu a tou je Jay Baruchel a jeho naprosto samoúčelná onanistická vulgarita, kterou svý postavě napsal jen proto, aby byl cool nebo co. Bez něj byl byl Goon parádní žánrovou komedíi za křišťálově čistý 4 hvězdy.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Od sledování tohoto snímku mě neodradil ani Tom Cruise, protože jsem chtěl vědět, co čekat od Jai Courtneyho (kvůli Die Hard, kde hraje McClaneova syna). Courtney naštěstí shodil superblonďatou amorkovskou hřívu ze Spartaka a celej film se naprosto pohodlně tváří jako tvrďák, aniž by si uříz ostudu. Tu si ale uřízli všichni ostatní, zejména Christopher McQuarrie, který selhal jako scénárista i režisér. Film má nesnesitelně dlouhou stopáž, během které sem několikrát musel kontrolovat, zda už bude konec, protože mě to vůbec nebavilo. Příběh je nejen že nudný, ale i plný nesmyslů a klišé. SPOILER: Opravdu nechápu, proč na konci úplně všichni bad guys mají potřebu se schovat do jedný malý dělnický buňky na opuštený construction site a čekat, až si pro ně Jack Reacher dojde. Zejména pak hlavní boss, který až doposud tahal za nitky v pozadí, si tam nevzrušeně sedí a čeká na smrt. konec spoileru . Co se týče Toma, fakt se snažil, ale jakmile víte, jak je vysokej, tak už mu toho neporazitelnýho bouchače věřit prostě nemůžete.