Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je scénáristický výkal, to se musí vidět! I na béčkovou ligu, ve které se Hellraiser snad s výjimkou pátého dílu pohybuje, je i toto silné kafe. Celý film je jedno velké, zmatené NIC, které se sice ve finále docela pěkně a uceleně přetransformuje v COSI, ale celkově se to prostě nedrží kupy. Hlavní hrdina má neustále halušky, člověk neví, co je realita a co ne, aby se z toho nakonec vyklubala další povedená Pinheadova show Made in Hell. Jako námět to není úplně marné, ale tak nějak nechápu, proč se to navléká na již dost otřepenou nit téhle série. Jako samostatný film by to sice byla taky kravina, ale alespoň svoje. Takhle to vykrádá kultovní hororovou sérii a v domnění, že chlapík s hřebíkama zaboduje vždycky, si to chtělo nahrabat nějaké ty plusové body. Jenomže všechno má své meze. I pekelný Cenobit... ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Problém s novými Hellraisery je ten, že divák víceméně protrpí místo horroru psychologickou detaktivku a čeká alespoň na nějaké finální konfrontaci s pekelným Pinheadem. Ta se ale někdy vůbec nedostaví, nebo je plytká a naivní. Navíc získává divák pocit, že Peklo není skutečné, ale výplodem mysli chorého mozku a to by se Pinheadovi rozhodně nelíbilo ;-) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Táto spŕška nelogických halucinogénnych sračiek azda nedávala zmysel ani samotnému scenáristovi. Snaha zopakovať koncept Inferna absolútne zlyhala. Opakovať kľúč mizerného filmu je myšlienka sama o sebe idiotská, ale ešte idiotskejšie je mať v talóne postavu Kirsty, Pinheada i celý franchise Hellraisera a nakrútiť takýto nudný triviálny nezmyselný žvást, ktorý nemá v podstate nič spoločné s predošlou sériou (taká kocka je tu iba akousi kulisou). Je len málo sérií, ktoré až tak rapídne išli do sračiek, Hellraiser ale v tejto lige bezpochyby vedie. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Hmm, se scénářem se někdo evidentně moc nesral. U něčeho takovýho přemejšlet je přece zbytečná práce... I když jednotlivý halucinační sekvence (v podstatě celej film) nebyly úplně špatný, co s nima, když celek je jeden velkej blud. A to, že se to jakože hlásí k Hellraiserovi, mě teda nedojímá, ale naopak spíš nasírá. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Trevor (Dean Winters) přežije děsivou nehodu, při které zemře jeho přítelkyně. Alespoň si to Trevor myslí. Ale policie je přesvědčena, že Trevor dívku zabil a někde se zbavil jejího těla, protože při nehodě její tělo nebylo nalezeno. A navíc má od nehody Trevor podivné výpadky, které pokaždé končí smrtí někoho z jeho okolí... Jako samostatný film by to nemuselo být až tak zlé, kdyby se Bota (to je fakt jméno režiséra) nepokoušel film natlačit do série Hellraisera, což v tomto případě znamenalo, že do již hotového a jakžtakž smysl dávajícího příběhu byl natlačen Pinhead a kostka, čímž se ten příběh rozpadl v podivnou slátaninu. Film nezaujme ani hereckým obsazením, ani hudbou, a vlastně vůbec ničím. A když si představím, že mne čekají ještě další díly, fakt mi běhá mráz po zádech. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Přestože se jeho podoba objevuje na plakátech k filmu, Pinhead (Doug Bradley) má na plátně méně než 5 minut času. (ČSFD)
  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)
  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)

Reklama

Reklama