Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Šestý díl sebou přinesl počáteční nadšení i slušnou porci rozporuplných pocitů. V mém případě tedy rozhodně ano. Když jsem se dozvěděl, že se do série vrátila má oblíbenkyně z prvních dvou dílů Ashley Laurence, nemohl jsem se dočkat, až jí znovu uvidím v akci. Přece jenom si už dvakrát dokázala s Cenobity poradit, jenže zde dostala opravdu minimum prostoru, což byla od tvůrců pěkná podpásovka. Když už však byla na place, patřila bezesporu k tomu nejlepšímu, co nám tento díl nabídl. Hlavním hrdinou tu byl totiž její filmový manžel a tady nastal jeden ze zásadních problémů toho filmu. Dean Winters nepodal vyloženě špatný výkon, ale rozhodně k mým oblíbencům zřejmě nikdy patřit nebude. Navíc se ukázalo, že vlastně původní scénář neměl s touto sérií nic společného, měl si jít vlastní cestou a až následně byl přepsán tak, aby alespoň trochu navozoval na Hellraisera, přidali se Cenobiti (kteří tu dostali žalostně málo prostoru) a podle toho to tak i vypadalo. Což byl také jeden z důvodů, proč se tento díl nikdy netěšil příliš velké divácké přízně. Dalším kamenem úrazu je sám režisér. Rick Bota každopádně nebyl dobrou volbou pro další pokračování této série, což se následně ukázalo i v dalších dílech. Jeho až chaotický přístup mi moc nesedl, za celou dobu nedokázal vytvořit pořádnou atmosféru (a když už ano, tak jen na velmi krátkou dobu), ale našlo by se tu i několik světlejších okamžiků – to bych mu zase křivdil. Zvláště pak prostřední pasáž se mi docela líbila. Místy se objevili i náznaky napětí, na řadu přišly i vraždy (ovšem s nimi i onen chaotický střih), celkem pěkné děvčata a samotní cenobiti. Pinhead tu hrál ovšem až druhé housle, což bylo dáno hlavně oním narychlo přepsaným scénářem. Kriminální zápletka, která se snad i snažila napodobit předchozí díl, však nakonec přišla s takovým finálním zvratem, že se mi z toho až udělalo nevolno. Bohužel, tady prostě nemůžu dát ani průměr, protože zklamání je prostě větší než nadšení. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl Hellraisera jakoby Hellraiserem ani nebyl. Jasně, je tu kostka, trenér Hřebík a vrátila se dokonce i Ashley Laurence, ale všechny tyto propriety se daly celkem snadno nahradit a i tak by se jednalo o víc než slušný psycho-mysteriozní-thriller, inspirovaný Šestým smyslem a podobně laděnými filmy. Musím se přiznat, že jsem žil do samotného konce v nevědomí, jak to vlastně je. Stejně tak mě režisér celkem umě vodil za nos, takže jsem netušil, kde končí sen a kde je realita. A to to je spravne a tak to ma byt. Bohužel k čistě nadprůměrnému zážitku chyběl lepší hlavní hrdina, protože to látro, co tam vybrali, by nedokázalo přesvědčit hladovýho vořecha ani půl kilem šunky. 50% ()

Reklama

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Hmm, se scénářem se někdo evidentně moc nesral. U něčeho takovýho přemejšlet je přece zbytečná práce... I když jednotlivý halucinační sekvence (v podstatě celej film) nebyly úplně špatný, co s nima, když celek je jeden velkej blud. A to, že se to jakože hlásí k Hellraiserovi, mě teda nedojímá, ale naopak spíš nasírá. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

(Zbytečný) derivát Inferna - stejně jako v pětce, i v šestce hlavní (anti)hrdina netuší, co se kolem něj děje a ze střípků matoucích náznaků (asi tušíte: SPOILER vysílaných z Pekla SPOILER) se snaží složit celistvý obraz své (neutěšené) situace, jako v pětce i zde se Pinhead objevuje asi pět minut čistého času (ale i tak si krade celý film pro sebe!). Tu hru bych byl ochoten přijmout (už jsem ji jednou přijal), kdyby mně hlavní (anti)hrdina nepřišel svým provinilým mimoňstvím (stav, kdy nelze postavu číst jinak, než že se chová neadekvátně kvůli tomu, že má černé svědomí) celou dobu napřesdržku (dobře Ti tak!) a kdyby mě závěrečná pointa nepřišla totálně nesmyslná (SPOILER!!! za a) proč by měl Cenobity zajímat někdo, kdo neotevřel Lemarchandovu kostku? - tedy Trevorovy milenky; b) jakou motivací může mít Pinhead proto, aby "řešil" tuto manželskou krizí, tedy vytvářet Trevorovi - jehož popravila vlastní manželka, naše stará známá Kirsty - jeho psychické peklo? - opět Trevor bránu do Pekel neotevřel; opět to otevírá prostor tomu náhledu, že Pinhead je zkrátka jakýsi sběratel duší, rozsévač bolesti a utrpení; jak už jsem naznačil jinde, tuto interpretaci nepřijímám; jsem za Pinheada, který stojí mimo dobro a zlo, za Peklo, u něhož nelze rozlišit bolest od rozkoše, trest od odměny, viz HI a HII SPOILER). Bojím bojím dalších epizod, tohle bylo dost špatné, a co vím z ohlasů, další epizody mají být ještě horší, nicméně stále mám v plánu tuto hororovou sérii v několika příštích nedělích dokoukat. 35 % ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Problém s novými Hellraisery je ten, že divák víceméně protrpí místo horroru psychologickou detaktivku a čeká alespoň na nějaké finální konfrontaci s pekelným Pinheadem. Ta se ale někdy vůbec nedostaví, nebo je plytká a naivní. Navíc získává divák pocit, že Peklo není skutečné, ale výplodem mysli chorého mozku a to by se Pinheadovi rozhodně nelíbilo ;-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)
  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)

Reklama

Reklama