Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (342)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá čím uraziť, ale ani čím nadchnúť. M3GAN vyzerá dobre a ku koncu sa z nej stáva pekne šibnutá bábika, ale skutočné napätie, strach alebo niečo pamätné sa tam nenachádza. Len to rutinne spĺňa všetky povinne zástavky od úvodu až po finále. Vizuálne pekné a s presvedčivou Williams ( ktorá sa na tieto úlohy hodí), ale to je všetko. Občas je fajn zatlačiť na pílu a trochu zariskovať. Hoci chápem, že v dnešnej dobe je zrovna takáto rutinná záležitosť stávka na istotu. Ten nevyužitý potenciál tam ale cítiť. ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tak trochu strach, že to bude asi brak. Podle popisku jsem čekal, že by to mohlo být něco mezi Annabelle, Dětská hra a Ex Machina. Nejvíc to mělo asi z toho posledně jmenovaného, i když, tedy jen to, že šlo o vztah inteligentní android vs. člověk. Stylem vyprávění i příběhem mi to hodně přišlo jako jedna z epizod Black Mirror či Krajní Meze. Jako horor mi to nepřišlo ani náhodou. Lekačka za celý film jen jedna, a to ještě předvídatelná. Pocit strachu či odpornosti nenavozen během sledování filmu ani jednou. Co musím ovšem pochválit a nestává se to často, tak to výběr doprovodných songů. Po dlouhé době jsem po shlédnutí hledal i soundtrack. Pozor spoiler: 👨‍👩‍👧🚗💥⚰️⚰️💁‍♀️👧🏻🚗🐕👧🏻🩹🏢🎨👧🏻🤖🏠🤖🐕⚰️🤖👵⚰️🌲🤖🧒👂⚰️🏢👨‍💼🤖⚰️🏠🤖💁‍♀️🪚👩‍👧❤️ ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Trailer je masterpiece, sám o sebe geniálny hororový kraťas, ktorý fenomenálne pracuje s limitami uncanny valley. Samotný film nemá ambície byť sofistikovanejším hororom, je to taký rutinný 80s rocknroll, kde hlavná hrdinka počas noci so svojim kamarátom robotom zostrojí nového robota. Aj ten creepy tanec z traileru je vo filme počas nejakého popu. Predvídateľné od prvého momentu do posledného a kvôli prebytku M3gan na plátne, v samotnom filme už to uncanny valley až tak nefunguje. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Hororova skatulka je trochu zavadejici - v prvni rade se jedna o satiru, ktera se krome nebezpeci moderni technologie zameruje i na rozpad rodinnych vztahu a hodnot v dusledku konzumerismu. Navic ji nechybi humor a nadhled, ktery aspon castecne omlouva pripadnou podobnost k drivejsim prispevkum k zanru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být zajímavé sci-fi o tom, jak nám robospolečníci mohou nahrazovat i narušovat vztahy s ostatními lidmi a zároveň nám pomáhat v osobnostním rozvoji i nám v něm bránit. Ale tvůrci měli potřebu to zkřížit s tím nejohranějším hororem o vraždící loutce/psychopatovi, kde nemůže chybět zabití sousedova psa nebo zdlouhavý závěrečný souboj. A tím to hrozně shodili. Velké plus je samotná M3GAN, která působí krásně uncanny. A je fajn, že Allison Williams (Uteč, Dokonalost) zůstává věrná hororům. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu a ve městě Poughkeepsie ve státě New York v USA. Natáčelo se od 10. dubna do 19. června 2021 (produkce pak probíhala až do 1. července 2021). (noelcoward73)
  • Technik pomocou pera sleduje pohyb očí M3GAN. Spôsob, akým je scéna prezentovaná prostredníctvom pohľadu M3GAN, je veľmi podobný montážnej scéne, v ktorej je rekonštruovaný dôstojník Murphy vo filme RoboCop (1987). (molcan2)
  • Film bol pôvodne nakrútený ako film s ratingom R, až kým si producenti pri strihu nevšimli, že je dosť blízko k ratingu PG-13. Niektoré scény prekrútili, aby zmiernili násilie a veria, že to bolo účinnejšie než keby násilie skutočne videli na plátne. (molcan2)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama