Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (342)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No nebudu lhát, film se mi mně získal hned v úvodu a to tím satiristickým Mogawi-tamagoči-furry cosi. co furt buzeruje dokuď nedosáhne svého, škoda že už později ve filmu nejsou. Ale jinak je film, přesně tak akorát hloupý a děsivý, aby to hezky utíkalo a nikde to nezdržovalo. Jediný problém, tak tkví v hlavní hrdince a v její neteři, nejsou to žádné výrazné postavy a nemají čím zaujmout. Na druhou stranu, je tady Amie Donald aka M3GAN která si krade, celý film pro sebe a je sní fakt zábava. Ty bláho a Bruce to ke konci, solidně zandal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní mainstream hororová žánrovka je jen průměrnou high tech záležitostí. M3gan má sice velmi pochvalné zámořské ohlasy ( Rotteni i IMDB jsou překapivě velmi pochvalní), ale u nás zarytí hororoví fandové nadšením rozhodně neoplývají. M3gan je dá se říci moderní variací na Chucky pro Gen Z, která poukazuje na nebezpečí moderní technologie a jak dokáže být zrádná, bohužel filmu škodí PG-13 rating a je to celé až moc family friendly a bezpečné. Více než hodinu se film rozbíhá a seznámení s postavami není příliš zábavné, zkrátka je to spíš drama o vztahu malé dívky s panenkou, která se klasicky začne měnit v zabijáckou zrůdu. Škoda, že předvaděčka nenaplnila svůj potenciál, tam se opravdu vybízelo k velkým věcem a těch pár vražd by nejspíš nezachránilo ani Erko ( by jsme možná dostali 2-3 malé gore scény), což ve srovnání s novým Evil Dead je výsměch. Atmosféra tu velmi nefunguje a lekačky tu nejsou taktéž, takže se spíše hraje na znepokojivou notu, ale ani ta na mě neudělala moc dojem. Někdo dokonce tvrdí, že jde o komedii, ale to musí mít člověk velmi obskurní smysl pro humor. Do průměru to u mě alespoň zachránilo samotné finále. Battle v baráku je natočen velmi dobře. Tam je M3GAN poprvé za film pořádně creepy ( její pohyby jsou sice okopírovány od démonů z tradičních exorcism žánrovek, ale v robotickém pojetí to vypadá ještě víc cool) a její finální podobizna je také slušná, Kino se nevyplatí, je to sledovatelné, ale na VOD to filmu bude slušet více. 55% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

PG-13 horor, či thriller, je pre mňa vždy lákavá výzva. Ten ktorý snímok, má u mňa vždy iba dve možnosti. Stredná cesta, akosi neexistuje ( skôr raritne ). M3GAN ako postava, je síce technologickým zázrakom, film samotný však nie. Jeho prehypevanosť mu síce podarila nastrádať dolárikov, ako maku, ale aj značne ublížilo jeho kvalite. A tu práve nastáva ten môj ´´problém´´. M3GAN, mi ako mládeži prístupný žánrový snímok, sadol. Ani mi veľmi nevadilo, že sa v násilných scénach netlačilo na pílu ( náznaky sú ale natočené dobre ) a že ľakačky nie sú škodlivé kardiakom. Je to proste produkt, ktorý trefne vystihuje dobu, uspokojil dnešné obecenstvo, mňa neznechutil, dokonca potešil a u pokračovania sa možno dočkáme niečoho, čo osloví aj Rkárov. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chuckieho kolegyně, co nevěří v křemíkové nebe, chčije mazivo na tři zákony robotiky a z dlouhodobějšího hlediska způsobuje svým dětským majitelům deprivaci, ani nemohla skončit jinak. Zúčtování v domácí dílně scházel už jen průmyslový lis a větička: „You're terminated, fucker!“.. Cílení na komerční úspěch z toho stříká rozhodně víc než krev a přesah do černé komedie je mnohem funkčnější než povrchní poukazování na nástrahy umělé inteligence. Nejstrašidelnějším momentem je nakonec výraz inženýrky Gemmy, když vybaluje neteři hračku vystavenou na poličce. Sběratelé a Rick Harrison vědí.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film, do kterého jsem šel trošku s obavami. Slyšel jsem o něm ledaco a dost mě odrazoval finální rating PG-13. Jsem si říkal, že zase půjde o rádoby horor pro malé děcka. Kousky o vraždících panenkách či robotech mi nevadí, ale většinou jde jen o laciné napodobeniny Chuckyho. Tady jsem však byl docela mile překvapený. Sice bych uvítal více brutality a většina mordů (kterých tu už tak bylo málo) se odehrálo mimo záběr kamery, ale mělo to i dramatickou vložku, nechyběly emoce, obě hlavní ženské herečky podaly slušný výkon a samotná M3GAN taky nebyla úplně k zahození. Takoví Japonci jak je znám, by určitě vymysleli spoustu prasečinek, co by se s ní dalo dělat.    Oficiální premiéru měl tento film už v prosinci roku 2022, i z toho důvodu je tento rok výroby nejčastěji uváděn. Do většiny kin v USA a po světě šel však až v roce 2023. Nejčastěji jeho tvůrcům vytýkáno, že začátek se nese v dosti pomalém tempu a po úvodní autonehodě docela dlouho trvá, než se v něm začne dít něco opravdu zajímavého. Nebudu-li počítat dramatické chvíle mezi Gemmou a její neteř Cady, pro kterou byla malá holka spíše přítěží. Jakmile je však M3GAN uvedena do provozu a začne svou svěřenkyni vychovávat a chránit, výrazněji se zlepšila i samotná atmosféra.    Žádné hororové orgie, přemíru brutality, litry krve či gore nečekejme. James Wan se podílel jen na scénáři a produkci, ale jinak do filmu zřejmě moc nezasahoval. Z čehož byla část diváků i trochu zklamána. Film si však na sebe dokázal viditelně vydělat a již se připravuje jeho pokračování. Zdejší panenka sice nebyla tak brutální a nenaháněla hrůzu jako Chucky, ale i tak si dokázala získat mé sympatie. Nevinná tvářička, postupná míra agrese – přesto měla své osobité kouzlo. Její taneček před naháněním šéfa firmy a následná pasáž u výtahu, jo to se mi líbilo docela dost, stejně jako výchovná lekce mladého kluka v lese.    Jasně že se mohlo daleko více přitvrdit, nějaká ta lekací scéna by taky nebyla od věci, ale i tak nakonec odcházím docela spokojený. Čekal jsem to totiž daleko horší. Žádná pecka M3GAN není, ale lehce nadprůměrná záležitost v mých očích přece jenom ano. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • M3GAN je zkratka z Model 3 Generative Android. (noelcoward73)
  • Technik pomocou pera sleduje pohyb očí M3GAN. Spôsob, akým je scéna prezentovaná prostredníctvom pohľadu M3GAN, je veľmi podobný montážnej scéne, v ktorej je rekonštruovaný dôstojník Murphy vo filme RoboCop (1987). (molcan2)
  • Amie Donald vykonávala všetky scény, v ktorých sa M3GAN hýbe a tiež všetky kaskadérske kúsky s tým spojené. Amie na natáčanie pripravovali Jed Brophy a Luke Hawker. Pri natáčaní jednotlivých scéna mala na sebe Amie statickú silikónovú masku M3GAN, ktorú vytvorili v spoločnosti Morot FX, a tú neskôr nahradila CGI verzia tváre M3GAN, aby zodpovedala tej animatronickej. (m.a.t.o.)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama