Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Diskuze

makoko1

makoko1 (hodnocení, recenze)

Dal som 2 hviezdičky len z úcty k tým hereckým esám ,inak nuda ,nejaké mi to pripadalo rozbité...Škoda peňazí.

Machine

Machine (hodnocení, recenze)

Naprosté zprznění původní nemocnice, z těch charismatických Dietlovích postav udělali bezpáteřní hajzly jdoucí jen po prachách navíc nesmyslný, nudný děj takže to hodnocení odpovídá.

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Nemocniční i filmařské kataklysma... plácání pátého přes deváté, příšerné herecké výkony, nesmyslné zápletky, nelogické postavy - tvůrci si samozřejmě byli jistě, že i když vypotí sebevětší kravinu, komerční úspěch je díky původní "Nemocnici" zaručen. Zvlášť odpudivě jsou v seriálu akcentována témata rasismu, homosexuality, potlačované pedofilie (Dr. Čeňková). Nejhorší herecké výkony: Dvořák (absolutně nepovedené), Janžurová, Frej, Rašilov.

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

HHHHHWWWWW: Ono to spíš bylo tak, že v roce 2002 byla skutečná krize, kdy byl natočen jen jediný seriál - Útěk do Budína, což zlomilo éru let 1967-2001, kdy se průměrně točili 6,5 seriálu ročně (od dvou 2 do 11). Takže rok 2003 byl jen nadechnutím a teprve v roce 2004 vstoupila do hry Prima. Ale novodobé sračky se točili hned po revoluci, jen od Rodinných pout si český seriál troufá na ty více než stodílné nálože.

pokornah

pokornah (hodnocení, recenze)

musela jsem dát dvě hvězdičky už jen za to, že pokračování vůbec vzniklo - no a že se nepovedlo, žádná tragedie, už jsem viděla horší věci :-)

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

skutečně blábol ,škoda koukat,třetí řada lepší ale jedníčku nikdy nepřekonaj i když se točí čtvrtá řada.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Není to tak hrozný, s chutí jsem se díval na všechny díly a nikdy jsem se u toho nenudil. 28% tomu moc nesedí.

Tamdydam

Tamdydam (hodnocení, recenze)

Tenhle seriál ( mám na mysli toto novodobé pokračování ) je svým způsobem velmi významný a přelomový. Pokud se nemýlím, tak právě on odstartoval serii těch nejstrašnějších českých seriálů, jaké kdy mohl český divák shlédnout ( Ulice, Ordinace v růžové zahradě,...). Měl jsem tu čest pár dílů shlédnout a můžu zodpovědně říct, že to je ten nejhorší český seriál, jaký jsem kdy viděl. Naprosto ubíjející hudba, naprosto ubíjející nejapné dialogy, ... Vlastně mě nenapadá jediná věc, kterou bych na něm pochválil. Snad herecké obsazení? Ani náhodou! Tolik mých oblíbených skvélých herců se snížilo k podílení se na tomto "céčkovém" díle, které schramstlo takových miliónů. Ty všechny peníze museli jít právě na herce. Jinak si nedovedu vysvětlit tak ubohý výsledek, ani účast herců

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Prostě odpad a nic víc. Jak tohle mohlo v takovéto podobě vůbec vzniknout ? H.Bočan by se měl stydět a scénarista zastřelit.

Guru

Guru (hodnocení, recenze)

Jeden z nejotřesníjších seriálů, který u nás kdy vznikl. Dietl se musí obracet v hrobě. U ničeho jsem nedal odpad, ale tady mě fakt svrbí ruka.

Sedler

Sedler (hodnocení, recenze)

Důstojné pokračování ,legendárního seriálu našich babiček a maminek,nedopadlo podle našich představ.

Reklama

Reklama