Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tato verze příběhu masového vraha téměř ničím nevyniká, přesto však jde o průměrnou zábavu, kde si každý může najít něco, co ho zaujme. Mě zaujal výkon W. Mapothera, který sice není nic moc herec, avšak tato role mu podle mě sedla a dokázal se jí skvěle ujmout. Jinak mě přišel tento snímek plný zmatků a slepých uliček, ale to ostatně vrah sám představuje také. Dávám 45% = 2/5, čekal jsem trochu více. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tak další příspěvek do řady těch, kteří viděli tenhle film omylem (tj. chtěl jsem koukat na ten od Finchera) Bohužel jsem si tenhle omyl uvědomil až někdy ve druhé polovině filmu, což mne dost mátlo, protože jsem o tom Fincherově filmu měl alespoň částečné info a tudíž jsem ten avizovaný vývoj čekal tady. Celkově to není špatný film a to hlavně díky fajn atmosféře a stravitelné stopáži. Rodinná část příběhu je naprosto zbytečná a klidně bych ji vyhodil. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film se snažil o zkřížení několika jiných, např. "Sedm" a "Občan X". Atmosféra takováto skutečně byla. Jen mi vadily "neprožité" vraždy (možná za to mohl retrostyl snímku), málo byla vidět policejní práce (zvláštní, že případ nepřevzala FBI) a nebyl vidět vrah. Což možná dodávalo snímku na autentičnosti a působivosti. Mně ale vadilo, že divák neví něco víc než policie. Ale možná o ten trpký pocit zde šlo. Dívatelný film, kterému ale určitě do nadprůměru dost chybí. PS: Ještě bych chtěl dodat jednu zásadní věc: připadalo mi, jako by syn vyšetřujícího policisty byl chytřejší jako celá policie sama. A to měl tak 10 - 12 let. Takže celkem smutné a nevím, zda to do filmu vůbec mělo patřit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

San Francisko koncem šedesátých let terorizoval neznámý vraždící maniak děsící veřejnost, kterého policie nikdy nedopadla a říká se, že možná žije dodnes. Film však přichází s trochu jinou verzí, s jakou přišel před nedávnem David Fincher. Dle mého názoru je tahle verze uvěřitelnější, i podle toho, co jsem všechno o muži zvaném Zodiac četl v dostupné literatuře. Film je, oproti Fincherově mírně spekulativní verzi, soustředěný na postavu detektiva, který svému skutečnému vzoru nebyl podobný, ale jinak se tady setkáme se známými skutečnostmi, které jsou o případu známy. Oproti Fincherově verzi se ale nepostupuje ve filmu tak podobrobně a ani tak velkorozpočtově. Se skromnými prostředky se na jeden z nejzáhadnějších kriminálních případů Ameriky nahlíží poměrně poutavě a tohle téma mě zaujalo. 80% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zodiaka jsem si spletla se Zodiacem, ale myslím, že to bylo tak nějak jedno - jen jsem přemýšlela, kde je sakra ten Jake Gyllenhaal a proč to je o policajtech a ne o novinářích :-) Kvalitativně bych hodnotila velice podobně :-) Jen tento Zodiak měl o hodinu méně, než ten druhej, což znamená víc useklej konec :-))) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek vánoční písně „It's the Most Wonderful Time of the Year“ v podání Andy Williamse. (noelcoward73)
  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)
  • Zodiak ve svých dopisech tvrdil, že zabil nejméně 37 lidí. Policie mu dodnes může dokázat jen pět vražd. (Indy_Brabino)

Reklama

Reklama