Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (568)

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby tam nebolo posledných 20 minút bolo by to plné hodnotenie. Film s tak úžasnou temnou a tiesnivou atmosférou (a hlavne európsky) tu už dlho nebol. Ako ma tento film dokázal vtiahnuť do deja, budovať a stupňovať napätie scénu po scéne bolo skvelé. Ale potom prišiel ten koniec, ktorý bol tak debilný že to ledva vystačí na tie 4*. Podobnosť so 7even čisto náhodná ? ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Největší předností tototo filmu je (samozřejmě kromě scenáře - knižní předlohy) opravdu hustá atmosféra. Dále oba, herecky silní, hlavní protagonisté, jejichž případy se protnou do jedné linie příběhu. Jakýmsi bonusem jsou zábavné rozhovory ve stylu učitel/žák - Reno/Cassel. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ponurá francouzská kriminálka o sadistickém, inteligentním sériovém vrahovi, v níž se sejdou tak těžké kalibry jako je Jean Reno a Vincent Cassel jednoduše nemůže dopadnout jinak, než výborně. A zvláště, když se ještě jedná o má nejoblíbenější francouzská herecká esa:) Pierre toho moc nenamluví. Max zato mluví rád a hodně. Pierre je zasloužilý komisař čestné povahy s letitými zkušenostmi. Max je místní, obyčejný polda v jakémsi zapadákově, kde se stejně vůbec nic neděje. Občas si rád hraje na machra a má rád výzvy. Když se tito dva odlišní poldové setkají a začnou pracovat na společném případu, má se divák na co těšit. O slovní přestřelky a vybroušené dialogy není nouze. Stejně jako se čím dál více začne případ zamotávat a vycházejí najevo děsivé skutečnosti. Napínavý, atmosférický film, který se hrdě může rovnat s těmi nejvymakanějšími americkými kriminálkami. A možná je i převyšuje. Především o ten evropský "feeling." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Výjezdová skupina v počtu jeden Reno se moc nesnaží a tak na sebe pozornost strhává Cassel, jenž má od natáčení fightu se skinheady nos podobný plachtě windsurfingového prkna. S etalonem v podobě Fincherova 7 to budou mít ostatní filmy vždycky těžké, zvlášť pokud se devalvují takovým pod lavinu patřícím vyvrcholením. Škoda jen, že když se v samém závěru Niemans chystal povyprávět o příčinách svého strachu ze psů, tak kameraman necitlivě odletěl helikoptérou.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Temný thriller á la Se7en s typicky francouzskou příchutí. Pominu všemi (i mnou) zavrhovaný dementní konec a přejdu rovnou ke kladům. Reno i Cassel se skvěle doplňují a oba mají dost charizma aby utáhli každý svoje vyšetřování v první půlce. Napínavé vyšetřování, patřičně brutální mordy, tajemství na jejich pozadí a temná atmosféra, to všechno za zvuků výjimečně povedené hudby, ta opravdu dělá hodně (*edit: tak soundtrack už se mi podařil sehnat, hurá). Nerozpakovala bych se dát tu pátou hvězdu, protože film by si jí určitě zasloužil, kdyby ovšem nebyl ten konec tak zvrhle imbecilní. Nevěřím, že by nešlo vymyslet i něco rafinovanějšího, než je nejprofláklejší klišé všech dob. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se převážně v Savojsku, exteriéry Guernonské univerzity v městečku Avrieux, horské scény přímo na Mont-Blancu. Pitevní scény byly natočeny v Ústavu soudního lékařství v Lyonu od 25.10.1999 do 3.2000. (gjjm)
  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)
  • Celosvětové tržby byly v přepočtu 60,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama