Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

Lima 

všechny recenze uživatele

Režisér Kassovitz zdařile vykresluje temnou atmosféru, Reno s Casselem jsou natolik charismatičtí, že v pohodě utáhnou celý film. Ale že v některých dílčích momentech, respektive celých scénách, je to tak nehorázně vykradené SEVEN, je až trapné. A závěr je vykonstruovaný a plný klišé. Škoda, nebýt toho, šlo by o velice povedený thriller. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mysteriózních thrillerů je hodně, ale opravdu hodně málo. Ale zdá se mi, že Francie má dost solidní podklad na to, aby v něm některý takový mohl vzniknout. Purpurové řeky jsou přísným příkladem onoho dokonalého thrilleru, který atmosféru nechá krájet na extra malinké kostičky a nakonec vyvrcholí v relativně rozumné vysvětlení, což se od takových filmů čeká, ale většinou nedodrží, tak jako u dvojky řek. Jednička je jedinečná prostě v tom, že je první a taky jedna z mála těch, které za to stojí. Výborné herecké výkony, slušný spád, zajímavý průběh, vstup do historie. Nic mu nechybí a věřím, že si vždy najde místečko v mé hlavě, pokaždé si vzpomenu na slovo: mysteriózní, protože po shlédnutí už na nic jiného ani nedám dopustit. Purpurové řeky jsou a vždy budou tou nejlepší kriminálkou s historickým a drastickým podkladem, které mám tak rád, a které jsou filmařsky dosti bídné. Vyjma tohoto filmu. --- Na nic nešahej. - No jo. A dejchat můžu? ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Drsný francúzsky triler o sérii nevysvetliteľných vrážda, no po celý čas filmu som mal pociť, že som to už niekde videl. Ale nechám to tak, pretože Purpurové rieky si zaslúžia trochu pozornosti. Za zmienku stojí ako vždy výborný Jean Reno, nezaostáva ani Vincent Cassel. Film je dosť brutálny a je natoľko pútavý, že sa pravdepodobne nebudete nudiť. To čo však filmu zráža jednu hviezdičku je "ehm ako by som to povedal pekne" prekombinovaný záver, pri ktorom na povrch vyplávajú rôzne reči o krížení intelektuálov so športovcami, trošku mi to pripomenulo grécky výraz "kalokagatia", to len tak na okraj, alebo súboj detektívov s klonom Nadii Farés. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Keď sa film skončil povedala som si, že ten film ma neohúril tak ako napr. Sedem. A ako tu tak čítam veľa ľudí tu píše, že je to vykrádačka práve na Sedem. Ale ja som v tom prípade riadne zabrzdená lebo som si to počas celého filmu vôbec neuvedomila a to mám pamäť na filmy naozaj dobrú. No ale asi niečo na tom bude, že ma to tak neohúrilo ako film, ktorým sa zjavne nechali inšpirovať. Čakala som niečo viac, prešpekulovanejší dej, zápletku a šokujúcejší koniec. Sklamaním bolo pre mňa, že neskôr vám to určite každému doplo, kto prinajmenšom mal v tom dáky podiel. Myslím, že každý by ocenil keby všetko vyjde najavo takmer na konci filmu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

z počátku jsem si myslel že to bude něco jako Sedm a měl jsem trochu pravdu neni to úplně stejný, ale trošku se to tomu podobá. 3/4 filmu jsou velice dobré a občas i napínavé, ale ten konec, to je zase tragédie.Člověk čeká nějakýho pořádnýho masovýho vraha, ale nedočká se. konec filmu rozhodně neni hoden toho předchozího celkem slušnýho děje. Jean Reno a jeho klega Vincent Cassel nepředvádí žádný skvělý výkony(hlavně Cessel), ale stejně si to zaslouží 4* i s tim blbým koncem ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Americká premiéra se konala téměř rok po francouzské. (gjjm)

Reklama

Reklama