Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem škatulkování herců, abych pálil dvě * jen proto, že někde hraje Frnda Okatá. Obecně ale nemám problém ani s jedních z hlavních tahounů. Takže po herecké stránce si pánové odvedli svůj "standard", přičemž Cage umí zahrát víc a Cusack nedostal vlastně ani moc prostoru, vyjma závěru a to byť škoda. Jako celek obstojné, mrazivé, napínavé, atmosférické a nelítostné. Jenže stejně tomu chybí kapka režisérského umu, aby to vytáhla do pořádné, mrazivě sžíravé podívané, protože z tohohle skutečného příběhu by šlo vytřískat víc. Nelítostná zima a sníh by šel pořádně využít v režisérův prospěch a Cusackova role měla být charakternější. Minimálně to mohlo dopadnou podobně jako Cageovích 8mm a Cusackova Identita. I přes tu kritiku ale poštědřím 4*, protože 3* mi přijdou málo, bavil jsem se a závěr s titulkovým dojezd je velmi vlezlý. 3,75* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ha prvni koment no vida tak musim konstatovat ze se u mne jedna o slusny prekvapeni nemel jsem nejaka extra ocekavani ale prave jsem 100 minut zaujate sledoval perfektni cistokrevnou detektivni zanrovku jakou jsem uz nejakej cas nevidel nema to nejaky extra tempo spis vypraveni pribehu pomalu plyne ale presto jsem se nenudil se zpracovanim jsem maximalne spokojeny a opravdu mne to vtahlo do deje oba dva hlavni predstavitele jsou presvedcivy Cage je odhodlany a trpelivy vysetrovatel hraje prirozene a nemam z jeho postavou problem teda ne ze by se ze mne stal nejaky jeho extra fanousek ale konecne zase po nejake dobe dostal prirozenou neotrepanou roli Cusack pak k memu velkemu prekvapeni exceluje jako nenapadny tichy clovek a hodny otec rodiny ktery ma jen jednoho neskodneho konicka cas od casu unese nejakou tu zenskou chvili ji vezni a pak ji vezme letadlem na vylet do divociny kde ji zamorduje nu coz kazdej ma nejakou tu libustku Cage je odhodlan vraha usvedcit za kazdou cenu scena vyslechu je pak perfektni variaci na hru kocky s mysi ve stylu komu prvnimu prdnou nervy a udela chybu vzajemna konfrontace obou postav je pak v nekolika detailech propracovana az k dokonalosti vsechno navic podkresluje drsne a syrove prostredi mrazive Aljasky ktere vytvari neopakovatelny look a ve spojeni z depresivni az neprijemnou hudbou dodelava velice solidni atmosferu takze Frozen ground je snad jenom az na par nedotazenosti jako nekolik zbytecnych postav napr ta kterou hraje 50 Cent a jednou zbytecnou scenou ktera mi do deje trochu nepasovala perfektni ukazkou opravdu mraziveho a realistickeho detektivniho thrilleru navic je tu opet ten pridavek v podobe vymluvneho textu based on a true story a podobny filmy ja proste rad takze na moji strane opravdu velka spokojenost a jedno z letosnich filmovych prekvapeni dobra prace! ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage v krimi Frozen Ground a po delší době zahrál opravdu, tak jak umí. Konečně nějaký snímek, který aspoň trochu vyniká a neřadí se jen do obyčejného průměru. Jde sice jen o krimi, ale podle skutečné události, což je vždycky trošku lepší zážitek. John Cusack v roli vraždící zrůdy Roberta Hansena byl také dobrý. V tomto filmu je vidět opravdová práce policie a pokud prostě nechtějí, tak to dopadá tak, že třináct let mizí šlapky, bez povšimnutí a nachází se postupem času mrtvé .. 7/10 = 73% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý kriminálny film s Nicolasom Cageom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o aljašskom detektívovi, ktorý začne riešiť sériu neobjasnených úmrtí, ku ktorým dochádza v rozsahu niekoľkých rokov, pričom ako jeden z mála verí tomu, že ich má na svedomí sériový vrah. A keďže jednej potenciálnej obeti sa podarilo uniknúť, potrebuje jej pomoc, aby ho konečne dostal a zastavil. Spracovanie je celkom slušné, ale aj tak sa z toho dalo získať aj omnoho viac. Za pochvalu stojí, že je to slušne zvládnutá žánrovka bez nejakých výraznejších slabín, už na začiatku si film nastaví svoju čiastočne nadpriemernú úroveň a pod ňu za celý čas neklesne, takže sa to nesie v slušnom tempe, ani na okamih som sa nenudil, jednoducho pozerá sa na to dobre od začiatku až do konca. Ale zároveň tu chýba nejaká výnimočnosť, dej je až príliš priamočiary, bez akýchkoľvek prekvapení, chýbajú tu nejaké napínavejšie situácie, prostredie Aljašky sa vôbec nevyužilo, takže po pár menších úpravách by sa to mohlo odohrávať kdekoľvek a ani to hlavné duo na oboch stranách zákona nemá čím vlastným zaujať, detektív stvárňuje ten najštandardnejší typ a vrah tiež v ničom nevyniká, dokonca ani nevyvoláva rešpekt. A navyše nefunguje ani chémia medzi nimi, takže ani na ich očakávané stretnutie sa nie je dôvod tešiť. O nejakú akciu, alebo prípadne drsné úmrtie tu tiež vôbec nejde, aj toto je len na tej obyčajnej úrovni. Herecké obsadenie je na tom celkom dobre, Nicolas Cage to zvládol bez najmenších problémov, ničím neurazí, John Cusack mi na vraha moc nesedí a to mi tu potvrdil, ale poteší viacero dobrých vedľajších postáv, či už zvyšní policajti, Radha Mitchell ako detektívova manželka a ani svedkyňa nesklame. Čo sa týka réžie a technickej stránky, vizuálne je to ideálne zvládnuté, takže sa na to pozerá dobre, ale chcelo by to aj nejakú atmosféru. Takže určite nie som sklamaný, bavilo ma to a žánru to rozhodne hanbu nerobí, ale na lepšie hodnotenie by som potreboval aspoň nejakú výnimočnosť, takto je to len slušný kriminálny film na jedno pozretie. 65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimithiller, ve kterém nás po delší době ubezpečil Nic Cage že hrát ještě zcela nezapomněl. Bohužel film mě přišel poměrně zmatený a delší čas jsem se nedokázal do příběhu ponořit. Ani poté sice nepřišel žádný mega zázrak, ale oceňuji určitou autenticitu situací, kdy si postavy aspoň nehrajou na něco co nejsou. V. A. Hudgens podává téměř zrůdně špatný výkon. 50% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Skutočný Robert Hansen počas natáčania filmu ešte žil. Zomrel prirodzenou smrťou 21. augusta 2014 v Alaska Regional Hospital v Anchorage. (Arsenal83)
  • V auguste 2020 bol film pridaný do ponuky Netflixu a rýchlo sa stal najsledovanejším filmom číslo jeden v týždni od 5. septembra 2020, čím sa pripojil k vznikajúcej množine ďalších celovečerných filmov, ktoré sa dočkali vlažného prijatia pri svojom prvom uvedení, len aby získali prekvapivo novú pozornosť po pridaní do masívnej streamovacej platformy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama