Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

Parlay 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se v daném filmovém žánru nepovažuji za odborníka, avšak – za mě palec nahoru. Snímek diváka udržuje v neustálém napětí, herci podávají kvalitní herecké výkony a bestiální vraždy svoji krutostí nenechají snad žádného diváka „nezúčastněným“. Za největší slabinu snímku tak považuji psychologické a motivační prokreslení postavy samotného vraha, který je tvůrci vylíčen jako „pouhý“ náboženský fanatik, který se zdaleka nemůže rovnat svým slavnějším filmovým „kolegům“. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby Celosvetovo $6,500,000║ Nevydarená bez solídnejšieho napätia upečená vykrádačka thrilleru SE7EN, príbeh si ide až moc okato v šľapajach spomínaného thrilleru, ktorý natočil talent ako je David Fincher, lenže Russell Mulcahy je len rutinér a tak tu to aj všetko vypadá, kamera miestamy otrasná, vedenie hercov slabunké, k hlavnej postave(Christopher Lambert) si nenájdeme za celý ten čas cestu, takže sympatie nehrozia, záporák nakoniec vyznie k smiechu, napodobniť Johna Doe im teda absolútne nevyšlo, dokonca sa tu nájde aj jedna zle poskladaná scéna, kde pri naháňaní zločinca, lezie tento zločinec najprv po schodoch hore relatívne na vrch budovy, potom odrazu uteká dole druhými schodmi kde zhodí jedného detektíva a odrazu cez vchodové dvere vybehne! na rovný vrch budovy so svetlíkmi odkiaľ potom šikovne zoskáče do uličky... nuž je som si toto všetko doslova televízne tápanie dostatočne pretrpel. /25%/ ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý kopíruje Sedem, čo však nie je nejaké prehnané negatívum. Atmosféru má bravúrnu, občas je nepríjemne krvavý ( uf ), no jeho najväčší problém spočíva v nedostatočne vykreslenej psychike neľútostného zabijaka. Som priam chorobne odkázaná na filmy s posadnutými vrahmi, no nesmie im chýbať adekvátny motív - prečo konajú tak ako konajú. Bez toho to, žiaľ, nemá zmysel. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film se zřetelně inspiroval slavným "Sedm". Především se snaží zoufale napodobit jeho atmosféru (ve filmu často hustě prší). Tento element se ukázal jako až příliš rušivý, protože na to, aby se mu vyrovnal, nemá na režisérské židli kvalitního režiséra, ale pouze pochybného Russella Mulcahyho, jehož filmografie je značně nevyrovnaná. Stejným neduhem trpí i tento film, který jen snaživě opisuje a občas přijde s vlastním nápadem, anebo si dokonce troufá šokovat naturalistickými scénami. I přes to vykrádání to funguje celkem slušně, a to i díky soustředěnému Lambertovi. 60% ()

sud 

všechny recenze uživatele

I když jsem si to původně nemyslel, líbilo se mi to. Není to v žádném případě nic světoborného, ale jako napínavé béčko to stačí. Trochu tajemna to má, napínavé to také je a nějaké šokující záběry se také objeví. Režisér Mulcahy odvedl celkem dobrou práci, Christopher Lambert také nebyl nejhorší, i když jeho zdejší výkon se s Highlanderem nebo Tarzanem nenechá srovnat. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama