Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Mason Storm (Steven Seagal) odhalil spojení vysoce postavených politiků s mafií. Protože se nechtěl nechat zastavit v boji proti korupci, zločinci připravili krutou pomstu - skupina vrahů přepadla jeho rodinu a Masonova manželka je zastřelena. Také agenta považují za mrtvého. Mason Storm však žije. Bude trvat velmi dlouho, než se pustí do hledání vrahů. Potom už jej však nic nezastaví. Detektiv Mason Storm pořídí usvědčující videozáznam schůzky neznámého poslance se zločineckým podsvětím, na níž se domlouvá vražda senátora Campbella, po jehož křesle poslanec touží. Zločinci však Storma odhalí, a aby získali videokazetu, vyvraždí celou Stormovu rodinu. Nevšimnou si však, že syn stačil uprchnout. Vážně zraněný Storm, oficiálně prohlášený za mrtvého, upadne do kómatu. Zatímco zkorumpovaný kapitán Huiland se pokusí Stormovu památku pošpinit, jeho kolega a přítel O´Malley zachrání usvědčující videozáznam a zajistí, aby byl Storm inkognito převezen do bezpečí, kde by se případně mohl uzdravit. Storm se po sedmi letech probere z kómatu. Mafiáni se to ale dozvědí a ihned se ho pokoušejí zabít. Storma zachrání zdravotní sestra Andy Stewartová, která ho ukryje. Detektiv se postupně uzdravuje a fyzicky i psychicky se připravuje k odplatě a odhalení spiknutí. Andy a Storm se do sebe brzy zamilují. Zločinci však stahují smyčku kolem Storma a likvidují všechny, kteří překážejí. Storm naváže kontakt s O´Malleym a posílen zjištěním, že jeho syn přežil, začíná tvrdě usilovat o naplnění spravedlnosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Vzdy som si myslel, ze vsetky tie starsie filmy so Seagalom, ako TEZKO HO ZABIT, NICO (1988), MUZ S CEJCHEM SMRTI (1990) alebo NEMILOSRDNA SPRAVEDLNOST (1991) sa mi pacili na rovnakej urovni, ale asi som sa mylil, pretoze dnes uz tento film pre mna nebo ten isty zazitok, ako asi pred 20-timi rokmi, co je ale kvalitami filmov aj pochopitelne. Nechapem, co viedlo scenaristov tohto filmu k tomu, aby nechali hlavneho hrdinu 7 rokov v kome, pricom by sa cely nemocnicny aj policajny personal asi uz x krat obmenil a nic by nefungovalo tak, ako v tomto filme. Podla mna by bolo zaujimavejsie, keby sa prebudil trebars o nejake 2 mesiace a bolo by to vsetko uplne cerstve. Ale to nebol hlavny dovod, preco som z tohto filmu nebol az tak nadseny, ako volakedy. Proste filmu, ako celku mi nejaka pricina brani dat stvrtu hviezdicku. Som zvedavy, ci budem pri reprizach ostatnych uz spominanych filmov podobne sklamany alebo aj rovnako nadseny. Seagalov TOP film asi navzdy zostane PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992)... 18.11.2010 ________ Steven Seagal - (Mason Storm) +++ Kelly LeBrock - (Andy Stewart) +++ William Sadler - (Senátor Vernon Trent) +++ Frederick Coffin - (Poručík Kevin O´Malley) +++ Bonnie Burroughs - (Felicia Storm) +++ Andrew Bloch - (Kapitán Dan Hulland) +++ Nick DeMauro - (Calabrese) +++ Hudba: David Michael Frank +++ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Možno by som dal aj o hviezdičku viac. Hlavne za dobrý dej a napätie na začiatku filmu, kedy sa bezvládny a slabý hlavný hrdina snaží dostať z nemocnice. Klasická Seagalovka ešte z čias, kedy začínal. Je to proste priemer, ale dá sa na to celkom dobre pozerať. Akčné scény nie sú zlé. Len dej sa mohol rýchlejšie rozbehnúť. Škoda, že dnešné jeho filmy nie sú aspoň také, ako tento. A na Kelly LeBrock sa dobre dívalo, hlavne keď sa upravila. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Komapolda se s tím nesere. Seagal točí svůj první naprosto typický film ve kterým ho nezastaví ani 7 let v kómatu, aby se těm kurvám posraným pomstil. Jeho druhý snímek stále ještě není úplně vybroušený k dokonalosti, občas trochu drhne tempo filozofování jsem mu opět moc nežral, ale akci jsem mu žral. Za moji ženu! jdi do prdele a umři!!! 75% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Druhý počin mistra Seagala, který i zde předvádí velice efektní aikidó techniky, jenž lámou protivníkům končetiny v kloubech. Scénář je hodně prostý, přímočarý a se spoustou akce, v níž působí Seagal impozantně a elegantně. Film obsahuje výborný zvukový doprovod a je jedním z prvních Seagalových filmů, které jsem měl možnost vidět. Aikidó technika, která mě zaujala: když přepadnou záporáci dům v horách, kde se znovuzrozený Mason Storm regeneruje, dojde k sérii osobních soubojů i přestřelek. V jednom z fightů zaútočí na Storma jeden z protivníků... Storm se vyhne úderu, uchopí útočníka za paže a jednu mu o druhou v lokti zlomí. Tohle bolestivé k.o. doprovází ohlušující řev... 47,5 miliónů(výdělek celosvětově) ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Těžko ho zabít (1990) je opravdu hloupoučký film s naivním dějem, ale nedá se mu upřít zábavnost. Hlavní hrdina natočí na kameru kompromitující záběry, v nichž vysoce postavení politici kujou pikle s mafií. Hrdina je díky tomu vážně zraněn a na sedm let uvržen do kómatu. Pak vyskočí z pelechu, začne trénovat, během pár dní se dostane do skvělé formy, vyspí se s hlavní hrdinkou a všem nakope prdel. Ve filmu už můžeme sledovat Seagalovy typické trademarky. Jeho postava musí mít vždy kulervoucí jméno. V tomto případě je to policista Mason Storm, hell yeah! Dále je tu aura nedotknutelnosti, jež Storma obklopuje. V úvodu ho sice postřelí, ale pak už si nikdo ani neškrtne. No a pochopitelně Seagal musí být zásadně tím největším kancem ve filmu. Vzpomínáte na scénu, ve které Storm leží na nemocničním lůžku a zdravotní sestra mu vychvaluje přirození? Ano, ano. Tuto repliku si do scénáře zapracoval sám Seagal. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)
  • Když se zkorumpovaní policisté vydají zabít Storma (Steven Seagal) do jeho domu, je jeden z nich vybaven brokovnicí Benelli M1 Super 90 s laserem Imatronic LS45. Scéna je situována do roku 1983, zmíněná brokovnice byla však vyrobena až v roce 1986 a onen laserový zaměřovač o rok později. (Guilemot)
  • Scénáristé Steven Pressfield a Ronald Shusett, kteří se na snímku podíleli, nebyli uvedeni v titulcích filmu. (Monco)

Reklama

Reklama